Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dětství neví, mládí se učí, dospělost je zaneprázdněná a stáří nemůže. Děti sní o dokonalých rodičích, rodiče sní o dokonalých dětech, zamilovaní sní o dokonalých milencích, kamarádi sní o dokonalých přátelích, všichni sní o dokonalých vztazích. Jak vybrat mezi Davidem Bowiem a Bryanem Ferrym? Jak vybrat mezi začínající láskou a první sexuální zkušeností? Někdy odvaha tkví ve schopnosti odejít či vyrazit vpřed, někdy zas ve schopnosti zůstat. Nedůležitého je vždy moc, důležitého je vždy málo. Často nejsme s to vybrat, co je důležité a co ne. Pokud nevybíráme my, kdo vybírá za nás? Nevyřešená minulost nikdy neodejde. "V Kamigatské oblasti mají vázané košíky na svačinu, které použijí jen jediný den, když se jdou dívat na květiny. Po návratu je zahodí na zem a pošlapou. Konec je důležitý u všech věcí." ___ Tento film má přinejmenším dvě nezapomenutelné scény, ale scéna, která má budoucnost, je jednoznačně nezapomenutelnější. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nám Daniel Craig trošičku zabilancoval svou kariéru. Joe Scott je povadlá filmová hvězda, která jednoho dalšího nepovedeného dne zavzpomíná na své dětství a na důvody, které jej vedly k odchozu z domova. Co se týče dějové linie Před 25 lety, odvážné erotické scény v ní mě připomněly Předčítače. Opět zde vystupuje zkušená učitelka sexu, které nedělá sebemenší problém se odhalit. Celé to ovšem spěje k nevyhnutelné tragédii. Celý film zdobí povedený soundtrack. Písnička skupiny Roxy Music mi bude znít ještě hodně dlouho. Sečteno podtrženo: povedené drama s překvapivě výborným Craigem. ()

Reklama

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo sa mi na tomto tak páčilo, keďže dejovo to smeruje odnikiaľ nikam, zo začiatku sa to rozbieha dosť ťažkopádne a obsahovo to bohaté takisto nie je, možno okrem pekne znázornenej myšlienky, že veci v mladosti ovplyvnia celý náš život. Craig hrá dobre, ale nezbavil som sa pocitu, že sa pozerám na Bonda a nie na inú postavu (to ale neberte ako negatívum). Čo však ovplyvnilo moje veľmi dobré hodnotenie je to, že sa na to skrátka postupom času začalo výborne pozerať a donútilo ma to pripomenúť si na chvíľu aj moju mladosť. Leto, more, kamaráti, rybačky, prvá láska - tomu chlapcovi som závidel to dospievanie (samozrejme až do zlomového momentu). Navyše si nespomínam na film, kde by som videl tak reálne zobrazené správanie sa ľudí ako tu, väčšinou totiž vidím predstavy scenáristov, tu som skrátka videl realitu. Veľmi pekná scéna (tu viacerými spomínaná) bolo práve "spievanie" v obývačke na Roxy Music. Takisto sa mi neskutočne páčila nádherná kamera - výborne odvedená práca. A posledná vec - femme fatale v podaní Jodhi May. Slintal som ako malý Joe. 8/10 ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Šťastím je, že filmový štáb mal so sebou pomerne triezveho kameramana a tak, keď bol v prvom polčase na ihrisku kľud, človeka uspokojili aspoň senzačné zábery. Ľady sa pohnú až v duhej polovici a na záver schytáte zopár životných múdrostí. Dávam 3 a pol, má to čosi do seba ( očakávania boli väčšie ) a na druhej strane aspoň splyniem s davom. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

To je prostě tak, když herec zestárne, nebo se okouká a pak mu jen řeknou : už o tebe nikdo nestojí - to je podstata filmu. To co vyplavilo moře asi v půlce filmu, nebyla " špína ", ale mina a šel z ní mráz i žár. Nemám Daniela Craiga moc rád a tak nechci aby to znělo škodolibě, ale ta role mu sedla. Podle názvu jsem čekal něco velice temného, ale nakonec to byl život sám. Scéna z názvem " Vracím se zpátky ", na konci filmu, kdy si " adult " Ruth ( Claire Forlani ), přečte vzkaz od Joa, mně rozbrečela. Je to divný, ale nějak moc při filmech brečím, musím se začít kupovat nějaký akční nebo horory. Ve filmu taky zazní David Bowie a jeho The ean Genie : http://www.youtube.com/watch?v=BE2K7SOgbWA nebo Roxy Music z It there is Something. " Když zakroutíš hlavou, dívko z culíkem..." .....Vracím se zpátky.......................... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Farma zobrazená vo filme už neexistuje. V roku 2012 bola prestavaná novými domami a hospodárskymi budovami. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama