Reklama

Reklama

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká ji ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ni začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinily nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jediný film, kde se sešli mé dvě nejmilovanější hollywoodské ikony - Cary a Audrey, už jen proto jej asi nebudu moct relevantně posoudit. Šaráda je neuvěřitelně hravý film - zejména co se žánrové specifikace týká - má velice blízko k romantické komedii ,detektivce a špiónskému dramatu, ale v určitých pasážích, jakoby podobné snímky (a tím i sama sebe) parodovala. Klasickým příkladem je postava Caryho Granta, u které se ty neustálé obraty o 180 stupňů snad ani nedají chápat jinak :-) A rozhodně není sám, který během filmu mění masky. Osobně jsem si sice trochu přál, aby se ukázalo, že je všechny celou dobu vodila za nos Regina (Audrey ji zahrála klasicky kouzelně, s neuvěřitelným přehledem), ale taková už je povaha detektivních příběhů (a filmů všeobecně) - málokdy skončí tak, jak si přejete :-) Skvělá zábava s jedním z nejlepších závěrů a point příběhu, jaké jsem kdy viděl. P.S.: Scéna s "hrou s pomerančem" je dost možná nejerotičtější, v jaké jsme kdy Audrey viděl. RrrrRRrr... ;) 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Šaráda mi přinesla mix příjemných i nepříjemných pocitů. Za ty nepříjemné mohla občasná absence logiky i to, že jsem měl u některých scén pocit, že režisér nenašel způsob, jak z nich vybruslit, a tak je nechal zajít příliš daleko. Zamilovaná Reggie byla naprosto roztomilá, jenže se zamilovávala příliš lehce a příliš často, což hodně kazilo výsledný dojem. Ale i přes tento negativní úvod bez boje přiznávám, že jsem si film i přes jeho nedostatky užil, použité humory mi z větší části seděly a fakt mě bavilo sledovat všechny ty mlaďochy v akci. Ke svému překvapení jsem zjistil, že už jsem musel snímek kdysi vidět; sice jsem si ho nepamatoval, ale některé scény mi byly krajně povědomé. / "Miluju tě, Adame." "Já vím, už jsi mi to řekla." "Ne, minule jsem řekla: ’Miluju tě, Alexi.’" "Aha. Jo." / Poučení: Pokud se žena nechce stát opravdu mnohonásobnou matkou, měla by si vybírat partnera s jedním, maximálně dvěma křestními jmény. 4*- ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta nejlepší kriminálka a nejúžasnější romantika, jakou jsem kdy viděla! Od začátku až do úplného konce jsem nevěděla, jak to doopravdy je, Cary Grant mě dokázal dokonale zmást. Je sice mnohem starší než Audrey, ale díky jeho nekonečnému charisma a častým narážkám na věkový rozdíl mezi oběma partnery mi to vůbec nevadilo, ba naopak. Těšila jsem se na každou další jejich společnou scénu. Audrey Hepburn byla jako obvykle úžasná, tohle je pro mě její nejlepší film! Všechny aspekty tohoto snímku jsou dokonale vyvážené, takže jsem jen seděla se zatajeným dechem a čekala, co přijde, kousajíc se do rtu.. A ta věta na konci: "Doufám, že budeme mít hodně synů, můžeme je pojmenovat po Tobě!" ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Sarada s Audrey Hepburn a Cary Grantem je naprosto dokonaly film. Skvele vystavena krimikomedie s neuveritelne vtipnymi dialogy (nutno videt v puvodnim zneni!!!) a naprosto perfektnimi hereckymi vykony Audrey a Caryho. Doporucuju vsem. Zarucene pobavi a dve hodiny utecou jako voda, protoze ti dva predvadeji na platne herecky koncert s nepochopitelnou lehkosti a samozrejmosti, jakoby byli zamilovanym parem po cely zivot. Bravo, bravissimo! PS: A ano, videl jsem to poprve a ano, bylo to natoceno v roce 1963 a takto me to dokazalo okouzlit. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní špionážní film, ve kterém se pět mužů snaží získat 250.000 USD od nepříliš truchlící vdovy, která toho času vlastní pouze svou holou řiť. Motivace jednotlivých mužů je různá, logické nesmysly se kupí, ale ustrašené oči Audrey Hepburn vykukující z různých skrýší mi zabraňují dát nižší hodnocení. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (26)

  • Scéna, ve které Reggie upadne zmrzlina na Adamův oblek, je založena na skutečné události, kdy Audrey Hepburn na banketu polila Caryho Granta červeným vínem. (Kulmon)
  • Se ziskem 6,15 milionu amerických dolarů se jednalo o šestý nejvýdělečnější film roku 1963. (ZuzaniceB)

Související novinky

Film Sokolov

Film Sokolov

06.10.2007

Ve dnech 12. - 14. 10. proběhne v Sokolově již 7. ročník festivalu Film Sokolov. Téma letošního ročníku zní - Podraz. V rámci festivalu budete moci v sokolovském Městském domě kultury shlédnout např.… (více)

Reklama

Reklama