Reklama

Reklama

VOD (1)

Před dvaceti lety bubnoval v rockové kapele, teď konečně dostal druhou šanci. Robert “Fish” Fishman ji hodlá beze zbytku využít a konečně usednout na rockový trůn. Hlavní roli v americké hudební komedii hraje Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl.
Robert “Fish” Fishman byl před dvaceti lety bubeníkem ve známé rockové kapele, odkud ho ale vykopli. Teď však má úžasnou druhou šanci, aby se znovu ocitl na výsluní slávy. Když Fish dostane nabídku, aby se stal členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, přijme ji bez váhání. Slavnostně si přísahá, že konečně dosedne na rockový trůn, na který má podle vlastního mínění jasný nárok. Pro jeho mladší spoluhráče tím ale začíná ta nejdivočejší životní jízda! Hlavní roli v bláznivě neuctivé hudební komedii o plnění životních snů a o nesnázích, které lze způsobit vlastní rodině, hraje Rainn Wilson, známý z televizního seriálu Kancl, režii má Peter Cattaneo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (131)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tohle si někdy rád zopakuju, Wilson to zahrál parádně. Jen hvězda dolů za to, za co ovšem nemůže tak úplně film jako spíš dnešní doba, a to za pokles kvality muziky od cca 10. minuty filmu. Ano nejdřív to vypadalo že film bude nacpanej hair metalem a glam rockem ale oooouha sotva se tam objevil ten depresivní zmrd muzika se stočila do takovýho toho gay rocku ála Jonas Brothers. Škoda. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Kouzelná hollywoodská blbina, která je tak kouzelná, až je kouzelná... Sice je to naprosto neoriginální a Wilson chce bát Black, po dvaceti minutách jsem si na něj zvykl stejně jako na kapelu šprta, frontmana, co vypadá jako James Franco a sličné basačky. Pár vtípků mě upřímně rozesmálo a kapele jsem fandil, takže Rocker splnil svou úlohu lehké, "brainwashingové" komedie na jedničku. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Úvod hodně navnadil, pak se to zadrhlo. Žádná velká legrace to nebyla, příběh byl předvídatelný a neinvenční tak, že by ho tak napsalo 99 ze 100 rockerů během chvilky, a přehrávání Rainna Wilsona bylo chvílemi otravné, i když je třeba přiznat, že pár takových skutečných rockerů znám. Pojem rock a rocker tady v podobě nové kapely dostává dost zabrat, takže 99 % diváků tohoto filmu by šlo asi na koncert oné konkurenční kapely, která kdysi bubeníka vykopla. Ale když už tedy inovujeme a ve filmu reflektujeme, že si dnes pod pojmy rock a rocker vybaví leckdo něco jiného, je dobře, že byl užit poměrně věrohodný virální způsob, jak vznikl zájem o kapelu. Fanoušci Ala Bundy ocení přítomnost výborné Christiny Appelgate v roli rozumné mámy, v níž ale herecké srdce pořád někde tepe. Nadhodnocuji. Co si budeme povídat, jedna nebo dvě hvězdičky by o kvalitě filmu vypovídaly lépe. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně excentrická komedie z produkční díly Shawna Levyho, která se však obratně vyhýbá trapnosti. Uplynulo dvacet let, co zakládajícího bubeníka Fishe (živelný Rainn Wilson) jeho zbylí členové vykopli na příkaz jejich managera z glam rockové kapely, aby se mohli konečně v hudebním showbyznysu prosadit naplno. Fish od té doby zahořkl na hudební svět a potácel se životem, dokud ho jeho synovec nepřibral do své amatérské kapely, která maximálně sklízí slávu v garáži nebo na školním plese, ale dobrý bubeník se jí náramně šikne. Netrvá to dlouho a kapela se nechtěně proslaví po internetu, až si toho všimne vlivný vyhledávač talentů, který s nimi podepíše lukrativní smlouvu. Pod palcem má ale také Fishovu bývalou a nenáviděnou kapelu, se kterou může Fish konečně zúčtovat. Se svou novou kapelou jim totiž mají zanedlouho dělat předskokany na velkém koncertu. Excentrický komik Rainn Wilson se svojí živelnou komikou, která nemá daleko k Jacku Blackovi, s nimž ho pojí i určitá vnějšková podobnost, naprosto zastíní vše kolem sebe. Krok s ním dokáží držet pouze stejně excentričtí rockeři z jeho bývalé skupiny Vesuvius, v jejichž řadách je téměř k nepoznání nalíčený slavně stoupající Bradley Cooper nebo frontman kapely Will Arnett. K nemalé škodě si konfrontace kapely s vyhozeným rockerem, bažícím po zdravé odplatě, užijeme jen poskrovnu, ale stojí to za to. Ani koncertní šňůra s "mlaďochy" v kapele totiž není k zahození. I přesto, že Wilsonova role přímo svádí k trapným výstupům, tak se celkem drží na uzdě a neuchýlí se k nějakému lacinému přehrávání s tendencí se zviditelnit na úkor ostatních. Členové kapely, čítající obtloustlého nerda za klávesy a fešáka ve stylu emo před mikrofonem (ztvárnil ho v zámoří populární zpěvák Teddy Geiger), a mezi nimiž je k vidění i hvězdička Emma Stone coby punkrockerka (nebyla až tolik přesvědčivá), nejsou zrovna nejzajímavější, ale občas vyloudí nějaký ten chytlavý song a Wilson to podržel. A je to vlastně především jeho zásluha, že komedie je (i přes svou snadnou předvídatelnost) velmi pohodově dívatelná. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vesuvius a parádní hudební začátek. Někdo má kočičí pracku, já mám kapsu zvratků ( Možná se tam ta scéna nehodila, vypadalo to jako výsměch rockerům ). První technický problém, první oprava ...A. D. D. jste suprový!!..první fanynky. Film je hodně předvídatelný a v některých částech i nechutný. Jinak průměrná sranda. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Založené na príbehu Petea Besta, bývalého bubeníka skupiny The Beatles. Vo filme sa objaví v scéne pri zastávke. Je to chlapík, ktorý číta časopis s Vesuvius na obálke. (Flipper)
  • Paličky, ktoré používa "Fish" (Rainn Wilson) sú značky Vic Firth, Matt (Josh Gad) hrá na klávesy Roland Juno-D a Curtis (Teddy Geiger) používa gitary Fender Stratocaster a Fender Telecaster. (Amityville)

Reklama

Reklama