Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Bože táto kravina trhá oči. Osobne som tento film pozeral dva dni, ale nemal som silu ho dopozerať. Kde začať, a čo uraziť skôr. Stupídne efekty? Komicky vyzerajúci T-Rex? "Oskarové" výkony hercov? Hrozný scenár? Ja fakt neviem kde začať. Keďže producenti asi aj vedeli čo za brak točia, mohli aspoň angažovať nejaké okulahodiace exotické krásky, ale oni nie vo filme je len jedna a aj tá nič moc, nanajvýš potetovaná až strach. Efekty sú na detskej až embrionálnej úrovni nezničiteľný Tyranosaurus kráčajúci 2cm nad zemou s pohľadom, ako keď sa vraciam domou s dvoma promile v krvy. Najväčšia bomba bola keď ho nedokázala skoliť delová guľa, ako si olízol srdiečko predtým ako sa doň pustil... V pamäti mám pohľad na chlapca, ktorý si drží vlastné črevá so slovami: ...Neušiel som... Autenticita nula bodov. Film zakopať, zem vypáliť a vyasfaltovať. Toto sa nemalo dostať na svet. Odporúčam sledovať ľudom s nízkym krvným tlakom. ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Najhorší film aký som kedy videl (a to naozaj nezveličujem) Neverím že by tento film bol od Asylum oni síce robia béčkové a céčkové filmy ale toto bol film zetkový. Nenormálne zlý scenár film bol prakticky o ničom extrémne zlý herci (až na Williama Snowa) hrozné dialógy ktoré nedávali zmysel kulisy s papiera no bolo tam toľko zlého že by som to "ja" natočil lepšie to prisahám. Toľko sebaotporujúcich faktov som ešte nevidel. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trenchard-Smith je děsný hovado. Jak se mu podaří vždycky poslat neherce někam do pěkného prostředí a tam je nechat improvizovat. Celý prostředí filmu mi přišlo divné postavy tam neměly co dělat, a všechno vypadalo děsně divně. Efekty zmiňovat nebudu protože narozdíl od ostatních "znalců" vím že na efektech častokrát nesejde. Já takovýhle sci-fi od Syfy channelu mám rozhodně rád a nedávám je automaticky do odpadu. Tohle je další pokus o natočení filmu s dinosaurem, no není to povedené ale je to prostě ten typ filmu na který nejspíš rychle zapomentu, tak nevidím důvod tomu nedat 3*. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Ked napisem, ze toto bol scenaristicky vykal, tak ten vykal by sa mohol smrtelne urazit. Film ignoruje zaklady logiky : Tyranosaurus nevrha tien a VOBEC HO PRI CHODZI NIE JE POCUT ...... LOL. Rezisera to evidentne nemalo ... tu lamu Trenchard-Smith nepocitam, dialogy su aj v osobitnej skole na vyssej urovni a najviac ma dostala tato veta : behom filmu nebol zraneny ziadny dinosaurus ..... LOL. 0 % ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Základná myšlienka nie je na podobný nízkorozpočtový film vôbec zlá. Spojenie pravekých jašterov a príbehu o Cortésových conquistadoroch, ktorí na ne narazia v pralese, nedovoľuje zaspať od nudy pri jeho sledovaní (pokiaľ divák nemelie už z posledného). Tu však pozitíva v podstate končia. Zlyháva to opäť, tak ako to pri tejto kategórii filmov býva, pri realizovaní nápadu. Dinosaury sú len dva (na tyranosaurov sú primalé), aztécka civilizácia je premenená na jednu malú dedinu a aj conquistadorov je menej ako desať. Na výpravu tvorcovia asi pozabudli, hudba tiež za veľa nestojí. Tieto nedostatky sa filmári snažili kompenzovať zbytočne násilnými scénami, v ktorých dva dinosaury postupne požierajú dedinčanov i conquistadorov. Tieto scény však kvalitu filmu ešte znižujú. Scenár je predvídateľný, ale aspoň do seba väčšina vecí zapadá. V konečnom dôsledku je TYRANOSAURUS REX film, ktorí väčšina divákov dokáže jedenkrát pozrieť, pokiaľ ich očakávania nie sú privysoké (moje rozhodne neboli). (3.9.2010) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu byla použita německá vlajka, kterou měl na sobě jako tetování aztécký náčelník. (chaometic)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)
  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)

Reklama

Reklama