Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pan Tau", řada 1, 11/13. V koprodukci bylo nejprve natočeno třináct středometrážních filmů o panu Tau, které byly uvedeny nejprve v kinech, vesměs v pásmech, složených ze dvou dílů a doplněných animovaným snímkem. V ČST byly filmy uvedeny až v prosinci 1972... Malá Claudie (V. Renčová) cestovala letadlem sama a na letišti ji měla čekat maminka. Jenže ta se v hustém provozu opozdila, a tak si Claudie musela vzít taxi. Taxikář byl ovšem člověk protivný a zlý, a když neměla dost peněz na placení, vyhodil holčičku ven. Netušil, že na zadním sedadle zapomněla malého panáčka. Pan Tau to ale jen tak nenechal a pěkně to taxikáři za Claudii osladil. V hlavní roli vzteklého a nerudného taxikáře se vyřádil P. Landovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že je Pan Tau pouze pohádkovou postavou. Někteří pražští taxikáři by ho potřebovali jako koza drbání, protože by jim dal pořádně za vyučenou. Nepovažuju za normální jet taxíkem ze Smícháče do Modřan skoro za litr. Pavel Landovský neměl chybu. Vůbec mi nevadilo, že tady nehraje Werich. Evidentně se bez Viloly obešli všichni. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl o tom, jak dostat taxikáře Landovského do blázince, přičemž Klaudii a diváky děti necháme smát a držet palce panu Tau. Výtečný díl v tom, co všechno je schopen scénárista vymyslet, aby se filmová postava zbavila pana Tau a naopak jak pan Tau je schopen zatočit s takovým výlupkem. V díle se skoro nemluví, tempo moc velké není, ale nápady jsou v něm báječné. Díl, který je vložen do příběhů Klaudie a pana Wericha, pan Werich ale tady vůbec nevystupuje. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Zlíně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Hodnostní označení policisty (Vladimir Hrabánek) nápadně připomíná hodnost seržanta americké armády, jen je otočena o 180 stupňů. (sator)

Reklama

Reklama