Reklama

Reklama

Půlnoční polibek

  • USA In Search of a Midnight Kiss (více)
Trailer

Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje. To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…

Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (118)

andrii 

všechny recenze uživatele

"Na každém konci je krásné, že něco nového začíná." Horečka silvestrovské noci pod přikrývkou spontánnosti. Rande naslepo. ONA a ON od úsvitu do soumraku. Dva samotáři, vandrovníci proplétající se městem andělů v nestřeženém, rozverném, přímočarém, jiskřivém i mazlivém rytmu konverzačního menuetu. Drápance v srdci rozjitřené, na jeden den zahlazené. Čekání na půlnoc, na magii času odvátého/přivátého. Ještě než se čas půlnoční nachýlí, šumivý sekt vychladí, chvíle vytouženého polibku se naladí a druhý dech doušků čarostřeleckých se osmělí. Banket polibků a citů přicházejících po špičkách. Tady a teď, zítřky nechme stranou. Milenci jednoho večera. Smeč romantickým ideálům. Euforicky zaslíbené, skromně nekonvenční, nezávisle občerstvující... a Wilson je ten pravý drahoušek k půlnočnímu nakousnutí. :-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca klubovka, kde sa nikto na nič nehrá a z celého filmu cítiť srdce a človečinu. Krásna čiernobiela kompozícia funguje v prospech celej veci.a ja som si tento film užil ako už dlho žiadny. Tento film "musí" v určitých momentoch evokovať dva geniálne skvosty a moje srdcové záležitosti - má to len jednu "chybu": Holdridge nie je Linklater, Jacob nie je Jesse a Vivian nie je Celine a celé to nemá v sebe tú silu a fatalizmus Before Sunset/Sunrise. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi sklamalo! Námet vynikajúci, ale to je asi jediné, čo by v tomto filme mohlo zaujať. Plus oceňujem tie tendenčné zmeny vývoju v deji a tiež zopár vtipných a milých dialógov... Ale tento film mal naozaj oveľa väčší potenciál, bohužiaľ zostal nenaplnený. Osamelosť a samota dokáže človeka naozaj poriadne vytrápiť, no keď potom príde stretnutie s neznámou mizantropkou, všetko sa môže razom zmeniť. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je Silvestr magickým dnem, na jehož sklonku něco starého končí a něco nového začíná. Pro někoho jiného je to zase jen obyčejný den a nevidí v něm nic zvláštního. V tomto filmu jsou k vidění oba náhledy na tento den. Zatímco hlavní hrdina nemá v plánu na tento den nic víc, než masturbaci a samotu a jen díky svému kamarádovi si dá inzerát na webovou seznamku, hlavní hrdinka hledá pana Dokonalého, kterého by o půlnoci políbila. A tak na inzerát hlavního hrdiny zareaguje. Film nezúčastněně sleduje prohlubující se vztah dvou lidí, kteří se poprvé setkali během silvestrovského odpoledne a nabízí divákovi všechny aspekty takového setkání. Ve filmu se vlastně většinu doby nic moc neděje, ale přitom si tak nějak příjemně plyne a mě jako diváka hodně zajímalo, jak se to celé vlastně vyvine. A když naběhly závěrečné titulky, procházely mnou příjemné pocity, že přesně takhle by se to mohlo odehrát i v reálu. Jsem bohatší o další poněkud netypický, ale přesto zajímavý filmový zážitek, který mě dokázal oslovit a zaujmout, a tak neváhám udělit čtyři hvězdy. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to dopadlo, kdyby scénář k Linklaterovu "Před úsvitem" režíroval Woody Allen a o druhou polovinu své režisérské sesle by se dělil s rozměrným pozadím Judda Apatowa. "Půlnoční polibek" klade důraz na sílu okamžiku, dává příležitost neokoukaným tvářím (obsazení hlavní dvojice se nadmíru povedlo) a upomíná na nezávislou scénu. Příběh není tím, co by výrazněji překračovalo rámec zaběhnutých standardů, tím podstatným jsou postavy a dialogy, díky nimž ve mě film zanechal hluboký dojem. 9/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek šel do distribuce v barevné i černobílé verzi. (Sfinkter)

Reklama

Reklama