Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

  • Austrálie The Yellow Handkerchief (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Nebylo to napoprvé. K tomuhle snímku jsem si hledal cestu. Ale nakonec jsem ji našel. Všechny roviny filmy jsou fantastické. Smutek, radost, vina, shledání, sounáležitost. Překrásně zahrané, přestože k mladé dvojici jsem musel dojít několikerým promítáním. Je to z jejich strany trochu afektované, ale ted vím, že přesně takhle to má být. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomalší štart, no potom s postupujúcim príbehom ma to bavilo čím ďalej tým viac. Asi najväčšie pozitívum vidím v zaujímavej skladbe obsahovej stránky a slušných hereckých výkonoch. V niektorých momentoch to mohlo byť síce trocha svižnejšie a niektoré udalosti okolo postáv mohli byť vykreslenejšie do väčšej hĺbky, ale ako hroznú chybu to neberiem. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Mám road movie rád, sám jsem si jeden úžasný road trip po středozápadě USA užil, takže se dokážu dobře vcítit. Nicméně zpátky k filmu. Tady je vše evidentně zaměřeno na psychologii postav a velmi decentní vyprávění příběhu. Osobně jsem si přál něco s větší energií, něco pozitivního a zároveň dojemného. Tohle byla bohužel místy nuda, a ač se herci opravdu snažili a působili velmi uvěřitelně a přirozeně, tak příběh mi naopak přišel jako z jiného vesmíru. Úplně mimo. Já teda zdaleka nadšený nejsem, a to jsem se fakt těšil... 45% ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Pochutnal“ jsem si – po všech směrech. Milá a opravdově vystavěná road movie, ve které nehrají hlavní úlohu nějaké převratné emoce, ale jednoduše život. Osud si tu těžce zahrává s hlavními představiteli, ať už jsou jakkoliv staří. Vyprávění se tak záhy zařízne pod kůži jako neposedná tříska. Bývalý trestanec Brett se totiž dostává do společnosti mladé dvojice, přerostlého snílka Gordyho a patnáctileté Martine, která (ač to tak na první pohled nevypadá) taktéž uvízla na mrtvém bodě. Tihle tři se pomalu ovlivňují, poznávají, stejně jako divák všímající si starých dobrých a navrch poctivých „dramat“. Každý z nás (i z hrdinů) něco hledá. Porozumění, zájem, lásku, zázemí. Indický tvůrce Udayan Prasad, kterého bude dobré sledovat, volí poměrně zajímavé cesty a pomalu plynoucí tempo. Měl navíc štěstí na skvělé herce, u Williama Hurta není o čem diskutovat, o Kristen Stewart a její dle mého úžasné budoucnosti by se dalo mluvit hodiny. Hůře zařaditelný snímek je zasažen trošku zbytečně do zpuštěné oblasti léčící se z řádění hurikánu Katrina, přesto se největší dramata dějí někde úplně jinde!! Moc příjemné překvapení.. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Zatrpknutý "man of few words", čo postáva ako špatne vyrezaný svätý za dedinou. Emocionálne rozsekaná Bella, ktorá do každého citového vzplanutia vkladá svoj celý život. A k tomu vskutku dosť trápny mladý muž, ktorý sa vydáva za domorodého Indiána. Tak toto je zostava na jazdu po južanskom vidlákove. Spája sa tu príliš veľa elementov, ktoré nemôžu viesť k príjemnému diváckemu zážitku. Čuduj sa svete, po rozpačitom začiatku to graduje takým štýlom, že slaná voda mi tečie po tvári, uaaa. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)
  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)

Reklama

Reklama