Reklama

Reklama

Ztracená Hvězda

  • Španělsko Nocturna (více)

Obsahy(1)

Ve starém sirotčinci ubíhají dny jednotvárně, avšak noci jsou něco úplně jiného; alespoň pro Tima. Jediným lékem na jeho strach ze tmy je odraz hvězdného svitu. Tento strach jej jedné noci zavede až na střechu sirotčince. Zde zjišťuje, že jeho oblíbená hvězda zmizela, a další bohužel mají následovat. Tim zde také nalézá svéráznou postavu jménem Cat Shepherd. Ten má spolu se svým kocourem Tobermorym, který se stane Timovým osobním ochráncem, na starost, aby děti usínaly pokojně a nerušeně. Tim se však do postele nechystá. Svou hvězdu potřebuje více než cokoliv jiného na celém světě, a udělá vše, jen aby ji opět spatřil zářit na obloze. Tim přesvědčí Shepherda, aby jej zavedl k strážci noci Mokovi, kterého úpěnlivě prosí, aby hvězdy vrátil na noční oblohu. Moka však věnuje chlapcovým prosbám pramalou pozornost, a Tim proto požádá Cata Shepherda, aby jej vzal do Majáku hvězd, kde doufá nalézt vysvětlení těchto zvláštních úkazů. Tim, Shepherd a Tobermory se ženou o závod s časem ulicemi Nocturna, světa, kde pracují stovky těch nejroztodivnějších tvorů jen pro to, aby stvořily noc takovou, jak ji všichni známe. Naši přátelé krůček po krůčku zjišťují, že se děje něco divného. Zlověstná hrozba ohrožuje noc i obyvatele Nocturny, a za tím vším, aniž by to tušil, stojí Tim. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Boží vizualní stránka filmu, skvěle lehce ponurá a fantasy atmosféra, krásné postavičky a prostě celkově to vypadá opravdu dobře. Moc jsem se těšil. Bohužel tohle všecko shazuje příběh o ztracené hvězdě, který není úplně podle mého gusta, schází více napětí a lépe a poutavěji vyprávěný děj. Ale určitě doporučuju :) Za podívání to stojí, ale víc jak 3* nelze, i když jsem ze začátku myslel, že to bude minimálně na 4* :( ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animák je síce španielsky, ale mne od začiatku pripomínal skôr francúzsku kinematografiu. Nápaditá a sem-tam aj vtipná animácia zaujme, aj keď k sympatickosti má trochu ďaleko. Tvorcom nechýba fantázia, aj keď v niektorých, či skôr viacerých momentoch, bola tá fantázia prebujnelá. Posolstvo animáku však už originálne nie je, iba vykráda tisíckrát spomenutý leitmotív o strachu a bojom s ním. Napriek tomu je asi stále žiadané a ani v tomto prípade neurazí. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jediný co za něco stojí je animace, která se ale snaží tvářit strašně japonsky. Tuctovej mainstreamovej příběh (přikrášlenej bujnou fantazíí tvůrců, díky který je Ztracená hvězda koukatelná) je dobrej tak pro děti. Ty z něj ale nejspíš budou naprosto nadšené. Od španělsko-francouzskýho počinu sem očekával něco originálnějšího se zajímavým autorským vizuálem. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Nocturna je nadprůměrná pohádka pro malé děti o nich samých. Ve stylu T. Pratchetta dokázali autoři vytvořit unikátní svět starající se o nás (o mě už asi ne) když spíme. Není zde nouze o mnoho zábavných momentů jako je třeba výcvik posunovačů těl na posteli, velmi umělecky zaměřené dámy rozcuchávačky nebo zloději ponožek. Výraz kočky uspávačky předtím než skočila do stoky za svým pánem byl taky úžasnej. Pak je zde skutečný děj, jde o to, že chlapec nějak putuje po světe aby pochopil že strachu se musí čelit. Má na to průvodce pastýra mačok (na titulky.cz sou jen slovenský titulky ...), který ho tahá po tom světě. Hlavní velitel Nocturny (název toho nočního světa) z počátku vypadá jako zloduch, ale nakonec ukáže pravou dobrou tvář. Zvláštní je, že chlapce na konci oslavují a přitom jeho strach mohl zničit celou Ncturnu, jež zachránil, takže kdyby se nezačal bát tak se vlastně nic nestalo, ale zase by nevznik tak úžasný film.... na 5* to podle mě nemá ale jen o fous. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Príbeh nočnej fantázie, miesta práce i tvorby zajtrajškov. Hlavnou postavou je chlapček neoblomne bojujúci za všetky deti navôkol. Takto nejak vyzerajú prekážky mladých hrdinov - ťažké, neznalé, logické, avšak náš hrdina nás po strastiplnej ceste napokon vyslobodí. A tak, ako si každý hľadá svoju hviezdu, aj on ju raz nájde. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Magický pohádkový příběh získal v roce 2008 cenu Goya pro nejlepší animovaný film. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama