Reklama

Reklama

Ztracená Hvězda

  • Španělsko Nocturna (více)

Obsahy(1)

Ve starém sirotčinci ubíhají dny jednotvárně, avšak noci jsou něco úplně jiného; alespoň pro Tima. Jediným lékem na jeho strach ze tmy je odraz hvězdného svitu. Tento strach jej jedné noci zavede až na střechu sirotčince. Zde zjišťuje, že jeho oblíbená hvězda zmizela, a další bohužel mají následovat. Tim zde také nalézá svéráznou postavu jménem Cat Shepherd. Ten má spolu se svým kocourem Tobermorym, který se stane Timovým osobním ochráncem, na starost, aby děti usínaly pokojně a nerušeně. Tim se však do postele nechystá. Svou hvězdu potřebuje více než cokoliv jiného na celém světě, a udělá vše, jen aby ji opět spatřil zářit na obloze. Tim přesvědčí Shepherda, aby jej zavedl k strážci noci Mokovi, kterého úpěnlivě prosí, aby hvězdy vrátil na noční oblohu. Moka však věnuje chlapcovým prosbám pramalou pozornost, a Tim proto požádá Cata Shepherda, aby jej vzal do Majáku hvězd, kde doufá nalézt vysvětlení těchto zvláštních úkazů. Tim, Shepherd a Tobermory se ženou o závod s časem ulicemi Nocturna, světa, kde pracují stovky těch nejroztodivnějších tvorů jen pro to, aby stvořily noc takovou, jak ji všichni známe. Naši přátelé krůček po krůčku zjišťují, že se děje něco divného. Zlověstná hrozba ohrožuje noc i obyvatele Nocturny, a za tím vším, aniž by to tušil, stojí Tim. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jediný co za něco stojí je animace, která se ale snaží tvářit strašně japonsky. Tuctovej mainstreamovej příběh (přikrášlenej bujnou fantazíí tvůrců, díky který je Ztracená hvězda koukatelná) je dobrej tak pro děti. Ty z něj ale nejspíš budou naprosto nadšené. Od španělsko-francouzskýho počinu sem očekával něco originálnějšího se zajímavým autorským vizuálem. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hezká animace a několik vymazlených nápadů (všechny noční potvůrky a zjištění, kam se ztrácejí ponožky, proč se budíme rozcuchaní nebo třeba okapáčci jako alternativa známých rouráčků) nedokáže úplně zastřít vcelku jednoduchý a málo nápaditý příběh. Hezky se na to dívá, ale jedno shlédnutí bohatě stačí. Neurazí, nenadchne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Animace hezká, příběh už míň. Tři hvězdy jsou tak akorát. Nebudu ze sebe dělat odborníka a tvrdit jak je to jiný, odlišný a zaslouží si to víc než to skutečně má. Nezaslouží a nedostane. Je to průměrný, ale docela hezký. Za tři ideální. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stručně a výstižně Ztracenou Hvězdu popsala moje oblíbená uživatelka Jahůdková Johana alias rikitiki. Japonská kvaziestetika a Gaimanem šmrncnutý příběh, kdy zejména kresba působí rušivě a scénář nemá odvahu vystoupit ze zaběhaných klišé o hledání vlastní identity. Celkový dojem: 40 %. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

poetická krása, která nikoho neurazí a mnohé potěší, obzvláště animace je super (a některým zdejším komentátorům by slušelo pustit nějaké anime, kdy ho k němu plastovávidlička ví proč přirovnávají, Nocturna nemá s anime totiž společného takřka nic! Natož po formální stránce!). Příběh samotný je pak krásně dětsky hravý a snový, přitom dokáže solidně "přitvrdit", jeden z nejzajímavějších evropskejch animáků, kterej se nesnaží být něčím, co není ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Miluji kreslený film, a je-li fantastický, pak dvojnásob. Zdařilá kombinace počítačové a klasické animace ( kdysi mě s tím nadchl Disney v Krásce a zvířeti a pak v Tarzanovi...). Příběh připomíná francouzské filmy, rozličné fantastické postavy filmy japonské. Celkové pochmurnější ladění je příjemně odlehčeno tu zmatky v hale Mokovy věže, tam setkáním s lucernovými světluškami či kočkami neustále pádícími tam a zase zpátky. Pátrání po ztracené hvězdě spěje k setkání s hrozivým Stínem, který připomene Nicotu z Nekonečného příběhu. Dokáže se Tim postavit vlastnímu strachu a zachránit své přátele? ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Jakoby Miyazaki natacel Nekonecny pribeh. Zni to skvele, ale az na vyjimky zdaleka neni. K propracovanosti Petersenova veledila a kouzelne atmosfere Cesty do fantazie to ma sakra daleko. Ovsem za pokus o "neco" si to pozornost zaslouzi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je španělský film? Estetika je japonská a příběh americký. Chladná artistní kresba ze všeho nejvíc připomíná trochu elegantnější pokémony, storka o nalezení sebe sama zase kopíruje oblíbené americké schéma. Dialogy jsou popletené a ke konci i hodně banální a kýčovité. /16. 7. 11./ ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Docela hezký příběh u kterého mi jak už to u mě u tipu těchto filmů bývá vadilo jak byly vytvořeny postavy. Vždy jsem viděl nehezky namalovanou postavu a za ní krásné město... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Tvůrce tohoto filmu nejspíš velice rád čte Gaimana, neboť tento příběh mi leckdy připadá Gaimanovštější, než Gaiman sám :). Některé okamžiky nejsou tak silné, jiné (většinou záběry z Nocturny) jsou naprosto úžasné. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Boží vizualní stránka filmu, skvěle lehce ponurá a fantasy atmosféra, krásné postavičky a prostě celkově to vypadá opravdu dobře. Moc jsem se těšil. Bohužel tohle všecko shazuje příběh o ztracené hvězdě, který není úplně podle mého gusta, schází více napětí a lépe a poutavěji vyprávěný děj. Ale určitě doporučuju :) Za podívání to stojí, ale víc jak 3* nelze, i když jsem ze začátku myslel, že to bude minimálně na 4* :( ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Bol som prekvapený...nie je to typická rozprávka, je taká ponurejšia a viac do fantasy...ale veď predsa to točia Španieli...animácia sa mi veľmi páčili...celkovo možno film prehráva na nezaujímavosti pre deti a teenagerov...ale mne sa to páčilo ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Príbeh nočnej fantázie, miesta práce i tvorby zajtrajškov. Hlavnou postavou je chlapček neoblomne bojujúci za všetky deti navôkol. Takto nejak vyzerajú prekážky mladých hrdinov - ťažké, neznalé, logické, avšak náš hrdina nás po strastiplnej ceste napokon vyslobodí. A tak, ako si každý hľadá svoju hviezdu, aj on ju raz nájde. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný děj s jednoduchou animací, občas nějaká zajímavá postava (Tobermory) a nějaké to mravní naučení. Film pro děti, který dospělého neurazí debilitou, ale ani nenadchne. Aspoň mě nenadchl. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh o tajomnej organizácii Nocturna, ktorá sa stará o náš "nočný život". Pekné animácie a ľúbozvučná hudba zahrňujú túto rozprávku do batoha medzi tie lepšie rozprávky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kouzelný svět noci zvaný "Nocturna" je plný neobyčejných, pozoruhodně dobře organizovaných bytostí. Jejich hlavním posláním je po všech stránkách pečovat o spánek všech dětí a každá z nich má nějakou specializaci - některé mají za úkol tropit i drobné zlomyslnosti … Malý sirotek Tim nemá o jejich existenci ani tušení, má jenom svou hvězdu - díky ní se necítí tak osamělý mezi svými vrstevníky, kteří se vysmívají jeho strachu ze tmy. Jenomže když jedné noci hvězda z oblohy zmizí, nemůže to nechat jen tak a podnikne podivuhodnou cestu, aby ji zachránil. Na dobrodružné výpravě sice není sám, ale když se ukáže, že je ohrožena celá "Nocturna", musí se vlastnímu strachu postavit bez cizí pomoci. Svérázná animace se k tajemnému, neobvyklému, poetickému a zároveň zábavnému příběhu skvěle hodí - jediné, co může zpočátku působit trochu rušivě, je možná trochu „nedětské“ vyobrazení dětských postav. Po chvíli ale zjistíte, že právě takové ztvárnění sem dokonale zapadá. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animák je síce španielsky, ale mne od začiatku pripomínal skôr francúzsku kinematografiu. Nápaditá a sem-tam aj vtipná animácia zaujme, aj keď k sympatickosti má trochu ďaleko. Tvorcom nechýba fantázia, aj keď v niektorých, či skôr viacerých momentoch, bola tá fantázia prebujnelá. Posolstvo animáku však už originálne nie je, iba vykráda tisíckrát spomenutý leitmotív o strachu a bojom s ním. Napriek tomu je asi stále žiadané a ani v tomto prípade neurazí. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Tento film už vlastne poznám viac ako 12 rokov a fakt, že som si ho pozrel až prednedávnom len potvrdzuje ako som strašne lenivý. 80 Minút dlhá jazda, pri ktorej som fakt rád, že som sa dokopal si to pozrieť. Je to krásna španielska rozprávka rozprávaná celkom nečakaným štýlom pripomínajúc divadelné predstavenie - svižné, rýchle, postupujúce niekam a spoznávajúce. Film cieli hlavne na ľudí, ktorí si užívajú kompozičnú a vizuálnu stránku filmov. Príbeh je tu síce ešte stále dôležitý, ale je vidieť, že film sa snažil predviesť hlavne v kresbe, ktorá kombinuje tradičnú kresbu s 3D s nečakane skvelým hudobným sprievodom dokresľujúc celkovú ťaživú a zároveň aj bezstarostnú atmosféru celkového mesta. V mojom prípade môžem už len dodať, že španielske fantasy naozaj nie je k zahodeniu a ak vás rovnako ako mňa fascinujú diela o snoch potom ste na správnom mieste. Známka: A+ ...Za tento počin vďačím oddaným pracovníkom noci :) ... ()

Reklama

Reklama