Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asi je čas, aby Mancini předal sérii do rukou někomu jinému. Jako scénárista má sice zajímavé nápady, ale jako režisér má neskutečné zkraty. Po mizerné Nevěstě a naprosto tragickém a ubohém Seedu přišla malá vlaštovka naděje Curse, kde se Mancini vrátil k hororu a k atmosféře a i když byl děj trochu zbytečně překombinovaný, mělo to ten správný hororový nádech. Bohužel toho Mancini nevyužil a vrátil se k podobné frašce, jako bylo sémě. Atmosféra naprosto neexistuje, děj je stupidní, nedává sebemenší smysl, Chucky je podivná figurka ze které nejde absolutně žádný strach. Nová léčebna nemá žádnou atmosféru a pokaždé, když se na scéně objeví příšerná postava Jennifer Tilly která jí hraje ještě hůř, jde všechno doslova do prdele. Ono vůbec od doby, kdy se ve scénáři objevila přítelkyně Lee Raye, šlo to všechno do sraček. Scénář fakt nedává sebenší smysl, všechno je laciné, odbyté, dialogy rvou uši, vražd je málo a jsou o ničem a Alex Vincent naprosto nevyužitý, opět. Opravdu tak špatný film, až to milovníka prvních tří dílu hodně bolí. Tohle se vůbec nepovedlo, je čas jít dál, jiným směrem a přitom scénář bych napsal lepší za deset minut. Stačilo by, aby Andy byl v nějaké starší a opravdu děsivé léčebně společně s Nicou a Chucky tam v temných uličkách likvidoval pacienty i personál v nějakém svižnějším twistu a ne jednou za dvacet minut ve scénáristické žumpě rádoby parodie a nepochopitelných dějových zvratů, ve kterém je Chuckyho zaklínání dokonce hotové za deset vteřin bez jediného efektu....nevim, co si Mancini myslel že dělá. 25%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak Cult of Chucky za mě špatnej vtip. Příběh byl absolutní necelistvý bordel scén vybraných namátkou. Debilita postav neznala mezí. Chucky mě taky zrovna nepotěšil, ale nechci spoilovat proč. Hlášek tentokrát bylo žalostně málo, ale co musím opravdu shodit byl ten dementní děj a to pardon, ale to prominout nemůžu. Předchozímu dílu nesahá tento ani po kotníky. Otevřený konec nám samozřejmě ale dává naději, že Chucky půjde stále vpřed. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Slyším Chuckyho ve své hlavě....uááááá!- Řemeslně pěkně odvedený standardní příběh z blázince, kdy jsou efektní vraždy vyplněny vatou, bohužel ne střelnou. Asi nejhezčí je rozbité střešní okno, ubodání, rozvrtání a vyvržení dozorce má ovšem rovněž svůj půvab. Škoda, že panenkový slasher nemá více obětí, jelikož to je na celé sérii nejzábavnější. Vraždění nemají téměř žádný čas na útěk, anžto přepadení jsou náhlá a smrtící, což trochu zamrzí, páč se tím ztrácí napětí. Ještě že na všechno není sama jen mučená Chuckyho hlava, kterou si Andy schovává. Ošklivý Andy, ale Chucky má v rukávu několik es, takže Andy se bude ještě divit... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po "Koženym ksichtu" se nám letos vrací i pihatý zrzek z plastu: jestli je však i tento návrat nutný a povedený, na to si už budete muset odpovědět pouze vy sami. Charles Lee Ray nás tentokrát zavede do psychiatrické léčebny, kde postavě z předešlého dílu hodlá udělat ze života peklo a, jen tak mimochodem, pobít tamní personál a pár dalších pacientů. No a jelikož na to nebude sám (za ty spoilery byste si měli nafackovat, pánové), tak to vypadá na solidní bodycount za doprovodu tučných gore mňamek. Až uměle bílé interiéry dávají zajímavé kombo se zasněženými exteriéry, ale... do prdele, kde je ta atmosféra? Kde je napětí? Navíc scénář je děravější než Psychorův mozek a spíš připomíná sled násilně pospojovaných nápadů. Ještěže Mancini vepsal do Chuckyho plastové huby pár opravdu podařených hlášek a v závěru si pro vás připravil několik twistů - za což rozhodně plus. Ale proč proboha tam zase strká tu vymaštěnou zrůdu ze všech zrůd Jennifer Tilly a z vracejícího se Andyho udělal jenom vedlejší a navíc pitomou figurku? Zkrátka škoda psaných slov, jinak se ještě víc naseru. P.S. Vytrvejte až do konce závěrečných titulků, kde se vrací další nečekaná postava z původní série. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Chucky je sice kult a samostatně tohle není zrovna špatné, jen v porovnání se sérií jako celkem... Člověk si musí zvyknout na nová pravidla. Pravdou je, že Fiona Dourif je ve své roli výborná a podobnost hlasu (a hlavně smíchu) s Chuckym je prostě úžasná. Tady se krok obsadit dceru Chuckyho hlasu musí fakt ocenit. Jennifer Tilly je pak už jen třešnička na dortu. Není to špatné, Chucky pořád hlásí, jen už tak nějak s ničím moc nepřichází. Solidní spokojenost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 9. ledna do 17. února 2017 v Kanadě a Georgii (USA). (Varan)
  • Po záverečných titulkoch je ešte bonusová scéna. (BoredKid)

Reklama

Reklama