Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi tak úvodních 30 minut vypadalo jako takový obyčejný doochodcovský drama. Sice filmy o doochodcích mě zrovna moc neberou, ale dalo se na to dívat. Jenže pak se tam zjeví hysterická Jane Fonda a mele nějaký neskutečný hovna. Ta sice záhy opět zmizí, ale zbytek filmu už je akorát o tom, jak jeden despotický stařec jezdí s nějakym nevychovanym spratkem po jezeře na člunu a chytá ryby. Horko těžko jsem to dokoukal. Film by byl tak na 1 hvězdu, druhou přidávám čistě jenom za Henryho Fondu. Nechápu, kde to nabralo takový hodnocení. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Celý snímek jsem měla strach, že se Henry Fonda před kamerou rozpadne a Hepburonová roztřese k nezastavení. Obojí mě poněkud rušilo v tom, abych si mohla plně užít poetického příběhu staré dvojice. Lidé by měli znát své limity a v momentě, kdy začnou trouchnivět, by měli zvážit, zda si ještě stoupnout před kameru. Dílem z ohleduplnosti vůči vidoucímu obecenstvu a dílem kvůli tomu, aby si diváci zachovali vzpomínky na časy, kdy byla radost na ně pohledět. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsou perly filmové kinematografie jak po žánrové stránce, tak tady především herecké. Vidět tuhle hvězdnou sestavu hrát je samo o sobě zážitek nota bene s vědomím, že to byl poslední Henryho počin před kamerou. On Golden Pond je o propasti mezi dcerou a stárnoucím tátou, která musela bolet u srdce oba dva, kde se ale táta zuby nehty držel, aby to nedal najevo. Ach ta mužská ješitnost.......ale pak přijdou chvíle prozření, usmíření a propast zmizí a jednou to bude už na stálo. To si uvědomuje tam někde uvnitř sebe i Norman, protože nejen věk, ale i to skutečné srdíčko může někdy zradit a tak nezbývá než přehodnocovat. Fungující, melancholické a působivé drama s nádhernými záběry na jezero a zcela určitě i na skvostnou postavu Jane Fondovou, kde pohled na její tělo v plavkách musí nutně zalahodit ne jednomu mužskému oku. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nádherné a důstojné profesionální završení herecké kariéry Henryho Fondy a Katharine Hepburn. Oscarovým hodnocením dnes již moc nedůvěřuji, ale tenkrát (nikoliv Tenkrát na Západě) v roce 1982 znamenala soška filmového Oscara opravdu zasloužené nejvyšší hodnocení. Tento film vřele doporučuji především mladým, kterým se chce po dvou letech manželství rozvádět! Jo, vážení, život je o toleranci a odpouštění, nikoliv o bezohledném realizování svých osobních zájmů na úkor rodiny a vlastních dětí. Tož tak, ... vy mlaďoši si tímto citlivým lidským příběhem vemte příklad a nerozvádějte se furt. Vždyť jsme v Evropě na předních příčkách v rozvodovosti! :-) Kdo se na to má furt dívat, na ty děcka z rozvedených rodin! :-) ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý vôbec nenudí a z blížiacim koncom sa dá predpovedať plač čo príde na konci. "Bručouni" (mrzút, ľudia čo všetko ofrflú a skritizujú) v tomto filme ich reprezentuje Henry Fonda si vždy nájdu lásku divákov. A prečo? Lebo hovoria vždy prvé čo ich napadne a nemusia sa báť, že povedia niečo nemiestne a každý predsa chce takúto slobodu. Lenže z veľkou mocou treba mať aj veľkú zodpovednosť, aby človek neranil druhého viac ako je treba. On Golden Pond má milé herecké obsadenie a treba povedať, že tí starší hrajú vážne dobre (Katharine Hepburn, Henrry Fonda). "Pikoška" je to, že Henry Fonda tu vlastne hrá z vlastnou dcérou Jane Fonda. Chlapec (Doug McKeon) je v tomto filme proste a jednoducho použitý, aby vyrobil určitý rozkol a aby mohla dcéra hľadať cestu k otcovi. Film veľmi rýchlo utečie a veľmi dramatický nie je, ja by som povedal skôr, že je takého rodinného charakteru, aj keď nejaké napäté situácie v ňom sú, ja som si pri ňom skôr oddýchol. Herci sú vo svojej podstate veľmi dobre vybraný všetci a perfektne sa hodia do svojich rolí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

Reklama

Reklama