Reklama

Reklama

Dům loutek

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2009–2010), 20 h 59 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman, Olivia Williams, Reed Diamond, Amy Acker, Brett Claywell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Dollhouse je přísně tajné a velmi ilegální. Je to místo, kde se plní přání. Klienti s dostatkem peněz a správnými kontakty si můžou najmout "Actives" nebo "Dolls". Dolls mají kompletně vymazanou paměť, čili jim můžou být vtisknuty vzpomínky, schopnosti a jazyk pro různá přiřazení. Na misích je kontrolují "Handlers" a po dokončení úkolů jsou opět vymazáni a udržování ve futuristické laboratoři Dollhouse. Jsou to lidé, kteří se rozhodli, pro vlastní důvody, vzdát se svých těl. Můžou být kýmkoliv. (dresi)

(více)

Recenze (168)

Neffy 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem začala sledovat ze zvědavosti. Pořádně o něm nikdo z mého okolí nevěděl, takže jsem neměla možnost s někým to rozebrat atd. Ze začátku opakující se děj - někdo přijde najme si Echo, něco se zvrtne a ona to zvládne. Ale opět byla jsem zvědavá v co se příště promění a jestli se seriál někam pohne. 1. sérii bych hodnotila tak na dvě až tři hvězdičky, ale právě ta druhá byla nabuchaná výborně! Jak jsem četla v nějakém článku - může to být dané tím, že původně seriál měl mít 5-6 sérii, což studio zatrhlo a tak scénarista musel vše narvat do 2. série. Líbili se mi díly, které se zaměřili i na jiné loutky a jejich osudy (Siera, Victor), přece jen Echa jsem už měla dost. Poslední dva díly vždy na konci série jsou taktéž dobré a víc se přibližují k žánru sci-fi. Prostě nakonec jsem byla ráda, že jsem nakoukala celý seriál. Má jen pár dílů, tak to jde rychle a je čím dál tím lepší. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Did I fall asleep? Přes takovou smršť nápadů, invence a originality, výborných zvratů, zajímavých postav a chytlavého děje v klidu odpustím to mírné váhání v prvních pěti dílech. Proč bych to měl Whedonovi zazlívat, když za to vlastně ani nemohl. Nechápu uživatele, kteří kvůli tomuhle dají seriálu dokonce jenom 3 hvězdy. "Do you trust me?" With my life, Whedon. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý seriál který patří k tomu nejzajímavějšímu co těd v USA vzniklo! Tím to seriálem Joss Whedon jen potvrdil že patří k nejlepším seriáloví tvůrcům současnosti, první epizody jsou sice slabší ale i tak dost dobré ale po tom co přijde v druhé půlce první řady musím jednoznačně říct že Dollhouse je jednoduše skvělá záležitost! Dokonale napsané postavy patří jen k jednomu z kladů seriálu. Eliza Dushku i přes podle mě neopodstatněnou kritiku odvádí velice slušný výkon a ostatní jí dokonale doplňují a někdy i překonávají což ale není její chyba, spíše je to záměr v některých chvílích dát více prostoru vedlejším postavám což jistě není na škodu. Joss Whedon opět vytvořil kompaktní a strhující svět ve kterém má vše svůj důvod což se naplno ukáže až v druhé sérii. Kdyby se to tak to rozjelo už od začátku, Dollhouse by jistě pokračoval dál, potenciál nato má obrovský! ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

V rámci Whedona opravdu velké zklamání. Hlavní příběhová linie je i přes solidní potencilál dost slabá a jednotlivé epizodky mají po příběhové stránce tak úroveň odpoledních seriálů na nově. Casting je opravdu příšerný. Postavy jdou od "nevadí mi"(Ballard, Topher) až po "Neuvěřitelně mě štvou, kdykoliv se objeví(DeWitt,Sierra) a to mi přijde jako dost na houby škála. Řekl bych, že ani hlavní představitelka není ta pravá pro svou roli. Některé momenty vyloženě nezvládá. Vzhledem k tomu, jak rád mám Firefly, jak moc mě potěšil Dr.Horrible's sing-along blog a jak moc jsem se tudíž těšil na další Whedonovo dílko, jsem z toho celkem smutný. // Po skouknutí celé serie musím hvězdu přihodit. Kvalita šla opravdu nahoru a poslední díly jsou dokonalé. V podstatě v okamžiku, kdy se na scéně objevil Alan Tudyk(Který hraje opravdu výborně), jsem se nemohl odtrhnout od obrazovky. Mrzí mě, že se neukázal už dřív. Celá hlavní linie měla přijít dřív, protože takhle s tímto ratingem bych se moc divil, kdyby přišla druhá serie. A to je škoda. // Nakonec druhá serie byla. Opět slabý rozjezd, opět silný závěr. // Nejoblíbenější postava: Alpha // 1.serie: 70% // 2.serie: 70% ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

1. série má poněkud pomalejší rozjezd a člověk musí přečkat několik ne až tak působivých epizod (původní neodvysílaný pilot měl přeci jen o dost větší grády a i celá show by poté asi byla trochu o něčem jiném), kažopádně s příchodem 7. epizody začíná pořádná jízda, která vydrží až do finále. Nápad je vážně moc zajímavý a hlavní dějová linie se mi moc líbí, jen ty věci okolo - jako třeba mise - nejsou tím, proč jsem si seriál vybral, a tudíž mi počáteční pomalejší tempo nedovoluje jít na vyšší hodnocení. Tedy 3,5* a jdu na druhou sérii. 2. série opakuje schéma série první, i když i mise mají většinou více společného s konečným rozuzlením celého seriálu než tomu bylo dříve. Celkově co se mi na seriálu líbilo nejvíc bylo, jak mne dokázal tolikrát za sledování překvapit... těch zvratů... nepočítaně... a žádný z nich mě nebyl do očí, což se ne každému seriálu zadaří. Přesto, mohl být o dost kratší, protože retrospektivně si člověk uvědomuje, kolik věcí tam bylo jen jako fillery. 4* ()

Galerie (372)

Zajímavosti (10)

  • Námět na seriál vymysleli Joss Whedon a Eliza Dushku na společném obědě. (hellstruck)
  • Postava Dr. Saunders měla být původně mnohem starší. Joss Whedon postavu přepsal, aby mohl do role obsadit Amy Acker. (TomikZlesa)
  • Joss Whedon měl pro seriál plán na pět sérií, dokonce si během tvorby pro sebe črtal vývoj hlavních postav. Kvůli zrušení v průběhu druhé série tak základy tohoto vývoje musely být upraveny na plochu několika epizod. (novoten)

Související novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (více)

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

30.08.2012

Dlouho se spekulovalo, o čem přesně bude televizní seriál, jehož rozjetí má Joss Whedon v exkluzivní smlouvě s Marvel Studios. Inu, bude o tajné vojenské obranné organizaci S.H.I.E.L.D. (Strategic… (více)

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

24.10.2009

Nový seriál Josse Whedona od začátku bojoval o přežití. Druhá sezóna byla schválena jen s odřenýma ušima a s nadějí, že se sledovanost zvedne. Opak je pravdou a tak už všichni čekají, kdy Fox seriál… (více)

Joss Whedon má chatu v lesích

Joss Whedon má chatu v lesích

10.07.2008

A v ní, jak jinak, straší. Tvůrce megaúspěšné Buffy a rychle stopnuté, ale přesto kultovní Firefly, startuje v lednu na Foxu nový seriál Dollhouse (Eliza Dushku jako členka party mladých lidí, kteří… (více)

Reklama

Reklama