Reklama

Reklama

Sedmé nebe

  • Česko Mrak 9 (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Inge jde vrátit opravené kalhoty svému zákazníkovi Karlovi. Při předání ale dojde k náhlému vzplanutí a sexu. Inge žije s manželem Wernerem, zpočátku se proto vztahu s Karlem brání, ovšem vzájemná (nejen sexuální) přitažlivost je silnější. Láska přece kvete v každém věku, i v tom důchodovém, v němž jsou hrdinové filmu. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (46)

paascha 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové polodrama v podání čtyř herců a hrstky komparzistů, akční a úderné jako překapávané kafe. Sociálně slabí důchodci a jejich milostně-vztahové eskapády, ukončené předvídatelným pohřbem, na opravdové drama nevystačí, ale snaží se, to jo. Ale nnakonec stejně jediné, co utkví v paměti jsou velké prsy Inge, která vypadala jako má bývalá sousedka. Zajímalo by mě, jestli....:-) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Začátkem, kdy jsou ke spatření tři čísla v poměrně brzkém sledu za sebou, jsem byl já, prase, nadšen. Škoda, že pak se z toho stalo natolik rutinní drámo předvídatelné od A až po Z, že jediné, čím se liší od čehokoliv jiného, je průměrný věk protagonistů (včetně komparzu) 75 let. Já bych snad dal i víc, snad dokonce o docela dost víc, ale druhá polovina, kdy v několika scénách patrně celý štáb usnul a až poté scénu uťal, mě trochu rozhodila. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Příchod stáři ještě nemusí znamenat, že člověk ztratí schopnost zamilovat se a přijde o sexappeal. Příchod stáří taky samozřejmě nemusí znamenat nástup moudrosti. Bohužel. Jinak by si Inge mohla vystačit s tím, že si popovídá o svém milostném vzplanutí s chápající dcerou a nemusela by vše vytroubit manželovi. Chvíle, ve kterých si matka s dcerou tak trochu vymění roli a svěřuje se jí se svým tajemstvím, se mi z tohoto filmu líbily asi nejvíc. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Utrpení starého Wernera. Jeho žena Inge se po třiceti letech manželství zamilovala do sportovce Karla. Ten, ačkoliv jeho erekce již není v šestasedmdesáti jistá (Není to top. jak říká Petr Novotný) dokázal jí učarovat vitalitou a bůhví ještě čím. Inge nevydrží tlak (Karlova penisu?) a svěří se o poměru manželovi. Werner to nebere zcela v klidu a dojde i na akt domácího násilí. Následuje dramatický několikaminutový záběr na to, jak někdo pláče a tak... A krajina podél dálnice rozhodně není tak hezká jako podél železnice :((( ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Sedmé nebe je důkazem toho, že láska kvete opravdu (skoro) v každém věku, o čemž se můžete přesvědčit na vlastní oči. Možná pro někoho, vzhledem k věku hlavních protagonistů odvážné, nebo neestetické, ale na to bych vůbec nebral zřetel. V záplavě jiných, podobných filmů s daleko mladšími představiteli rozhodně příjemné překvapení. A hlavní hrdinové, mají můj obdiv, já bych v jejich věku nevlezl před kameru ani náhodou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kdy Karl vypráví Inge vtip, měla původně vypadat úplně jinak. Namísto vtipu měl Karl vyprávět dramatický příběh ze své minulosti, ale ani poté, co byla scéna natočena již potřetí, si režisér Andreas Dresen nemyslel, že to je to pravé ořechové. Proto řekl herci Horstu Westphalovi vtip, který jej ale neshledal příliš vtipným. Když jej ve filmu vypráví, Ursula Werner jej slyší poprvé. Smích je opravdový. (GudMen)
  • Veškeré dialogy během natáčení byly čistou improvizací. Byla napsána zápletka, nikoliv scénář. (GudMen)
  • Snímek dostal cenu poroty v sekci Jistý pohled na festivalu v Cannes. (hippyman)

Reklama

Reklama