Reklama

Reklama

Sedmé nebe

  • Česko Mrak 9 (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Inge jde vrátit opravené kalhoty svému zákazníkovi Karlovi. Při předání ale dojde k náhlému vzplanutí a sexu. Inge žije s manželem Wernerem, zpočátku se proto vztahu s Karlem brání, ovšem vzájemná (nejen sexuální) přitažlivost je silnější. Láska přece kvete v každém věku, i v tom důchodovém, v němž jsou hrdinové filmu. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (46)

lena60 

všechny recenze uživatele

Úvodní milostný akt postaršího páru mě poněkud vylekal. Žádné příjemné koukání na milující se stará povadlá těla, řeknu vám... (jsem ještě poměrně mladá :-) ) Měla jsem obavy, že ve stejném duchu se bude odvíjet celý film. O sexu ale Sedmé nebe opravdu není. Spíš se zabývá univerzálním milostným trojúhelníkem. Láskou, která občas přichází ve chvíli, kdy ji člověk už ani nečeká. S ní spojenou nevěrou. Volbou, kterou tak jako tak člověk ublíží milované bytosti. Jedna žena mezi dvěma muži. A tolik složité a bolestné rozhodování. Hra, která nemá vítězů. Nemůže mít. Nemívá... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Začátkem, kdy jsou ke spatření tři čísla v poměrně brzkém sledu za sebou, jsem byl já, prase, nadšen. Škoda, že pak se z toho stalo natolik rutinní drámo předvídatelné od A až po Z, že jediné, čím se liší od čehokoliv jiného, je průměrný věk protagonistů (včetně komparzu) 75 let. Já bych snad dal i víc, snad dokonce o docela dost víc, ale druhá polovina, kdy v několika scénách patrně celý štáb usnul a až poté scénu uťal, mě trochu rozhodila. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Příchod stáři ještě nemusí znamenat, že člověk ztratí schopnost zamilovat se a přijde o sexappeal. Příchod stáří taky samozřejmě nemusí znamenat nástup moudrosti. Bohužel. Jinak by si Inge mohla vystačit s tím, že si popovídá o svém milostném vzplanutí s chápající dcerou a nemusela by vše vytroubit manželovi. Chvíle, ve kterých si matka s dcerou tak trochu vymění roli a svěřuje se jí se svým tajemstvím, se mi z tohoto filmu líbily asi nejvíc. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Achich achich, ty věci lidské! Že si staroušci na ta stará kolena včas nepřečetli povídkové "Šílenství lásky" Henriho Barbusse (http://books.google.com/books/about/%C5%A0%C3%ADlenstv%C3%AD_l%C3%A1sky.html?id=rwJdHAAACAAJ), zvláště tedy myslím slepičku Inge... ;-] . . . Každopádně pak tenhle filmek je překvapivě vkusným a inteligentně lidsky syrovým příspěvkem k často tak tabuizovaným tématům sexuálních a vůbec mimomanželských vztahů seniorů v naší kultem mládí a estetikou svěžích krásných těl tak ovlivněné a deformované euroatlantické civilizaci... Jenom se mi trošku nechtěla věřit ta až přílišná počáteční romantičnost Ingridina záletného vztahu, ale to bude asi tím, že sám jsem už přece jen trochu staromladý skeptigik... ;o[] - - - - - (Poprvé viděno 28.10.2011 na >staronebeském prostoru< , hodnocení 212., komentář zde jako jednatřicátý - 28.10.2011) ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne neveľmi príťažlivý film, obsahujúci (ne)obyčajný príbeh o láske a nevere. Zaujme však otvorenosťou zobrazenia sexuality. Žiadny šerosvit, tiene alebo náznaky, ale kamera, ktorá si odvážne nezatvára oči. Samozrejme, že táto otvorenosť sama o sebe ešte nie je ničím zaujímavým a prevratným, keby nesúvisela s vykreslením telesnej lásky milencov, ktorí už dávno prekročili dôchodkový vek. Láska nie je len výsadou Rómea a Júlie, Tristana a Izoldy, či mladých a krásnych ľudí, ale kvitne v každom veku. V tomto filme ide o niečo iné ako o estetický zážitok z nádherných a vyšportovaných tiel, ktoré môžu byť vystavené na všeobecný obdiv a posudzované aj kolektívne. V tomto prípade ide o skutočne intímny film, ktorý prináša až zarážajúci pohľad do súkromia na starobou zdevastované nahé telá milencov. Práve tento pohľad desí aj povznáša. Na lásku a sex má človek nárok kedykoľvek a v ktorejkoľvek etape svojho života. Film pekne dopĺňa hudba: znejú tu staré nemecké ľúbostné šlágre! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Snímek dostal cenu poroty v sekci Jistý pohled na festivalu v Cannes. (hippyman)
  • Veškeré dialogy během natáčení byly čistou improvizací. Byla napsána zápletka, nikoliv scénář. (GudMen)
  • Scéna, kdy Karl vypráví Inge vtip, měla původně vypadat úplně jinak. Namísto vtipu měl Karl vyprávět dramatický příběh ze své minulosti, ale ani poté, co byla scéna natočena již potřetí, si režisér Andreas Dresen nemyslel, že to je to pravé ořechové. Proto řekl herci Horstu Westphalovi vtip, který jej ale neshledal příliš vtipným. Když jej ve filmu vypráví, Ursula Werner jej slyší poprvé. Smích je opravdový. (GudMen)

Reklama

Reklama