Reklama

Reklama

Sedmé nebe

  • Česko Mrak 9 (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Inge jde vrátit opravené kalhoty svému zákazníkovi Karlovi. Při předání ale dojde k náhlému vzplanutí a sexu. Inge žije s manželem Wernerem, zpočátku se proto vztahu s Karlem brání, ovšem vzájemná (nejen sexuální) přitažlivost je silnější. Láska přece kvete v každém věku, i v tom důchodovém, v němž jsou hrdinové filmu. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sex se provozuje i v pokročilém věku. Láska kvete v každém věku. Láska je sobecká. Protřepejte, promíchejte a dostanete naprosto běžný milostný trojúhelník. Všechny tři hlavní hrdiny uvidíte poměrně záhy zcela nahé při sexu. Pokud by hlavními hrdiny nebyli důchodci, sotva by to mohlo něčím zaujmout. Nejhorší je hlavní hrdinka, která se chová jako kráva bez kouska empatie či aspoň rozumu. Nakonec se diví, že to celé dopadlo jinak, než si představovala. A přitom je tu vše kromě jejího chování zcela logické. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne neveľmi príťažlivý film, obsahujúci (ne)obyčajný príbeh o láske a nevere. Zaujme však otvorenosťou zobrazenia sexuality. Žiadny šerosvit, tiene alebo náznaky, ale kamera, ktorá si odvážne nezatvára oči. Samozrejme, že táto otvorenosť sama o sebe ešte nie je ničím zaujímavým a prevratným, keby nesúvisela s vykreslením telesnej lásky milencov, ktorí už dávno prekročili dôchodkový vek. Láska nie je len výsadou Rómea a Júlie, Tristana a Izoldy, či mladých a krásnych ľudí, ale kvitne v každom veku. V tomto filme ide o niečo iné ako o estetický zážitok z nádherných a vyšportovaných tiel, ktoré môžu byť vystavené na všeobecný obdiv a posudzované aj kolektívne. V tomto prípade ide o skutočne intímny film, ktorý prináša až zarážajúci pohľad do súkromia na starobou zdevastované nahé telá milencov. Práve tento pohľad desí aj povznáša. Na lásku a sex má človek nárok kedykoľvek a v ktorejkoľvek etape svojho života. Film pekne dopĺňa hudba: znejú tu staré nemecké ľúbostné šlágre! ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Achich achich, ty věci lidské! Že si staroušci na ta stará kolena včas nepřečetli povídkové "Šílenství lásky" Henriho Barbusse (http://books.google.com/books/about/%C5%A0%C3%ADlenstv%C3%AD_l%C3%A1sky.html?id=rwJdHAAACAAJ), zvláště tedy myslím slepičku Inge... ;-] . . . Každopádně pak tenhle filmek je překvapivě vkusným a inteligentně lidsky syrovým příspěvkem k často tak tabuizovaným tématům sexuálních a vůbec mimomanželských vztahů seniorů v naší kultem mládí a estetikou svěžích krásných těl tak ovlivněné a deformované euroatlantické civilizaci... Jenom se mi trošku nechtěla věřit ta až přílišná počáteční romantičnost Ingridina záletného vztahu, ale to bude asi tím, že sám jsem už přece jen trochu staromladý skeptigik... ;o[] - - - - - (Poprvé viděno 28.10.2011 na >staronebeském prostoru< , hodnocení 212., komentář zde jako jednatřicátý - 28.10.2011) ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Příchod stáři ještě nemusí znamenat, že člověk ztratí schopnost zamilovat se a přijde o sexappeal. Příchod stáří taky samozřejmě nemusí znamenat nástup moudrosti. Bohužel. Jinak by si Inge mohla vystačit s tím, že si popovídá o svém milostném vzplanutí s chápající dcerou a nemusela by vše vytroubit manželovi. Chvíle, ve kterých si matka s dcerou tak trochu vymění roli a svěřuje se jí se svým tajemstvím, se mi z tohoto filmu líbily asi nejvíc. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

To stáří je opravdu nechutná záležitost, většinou nás to ale nemine... zůstat .forever young by bylo fajn, láska je ale láska, když choděj babky s dědkama. Každopádně hlavní představitelke má můj obrovský obdiv, že při jejích tvarech odkvetlé Věstonické venuše měla odvahu se vůbec svléknout, o postelových scénách už ani nemluvě. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu není žádný hudební motiv. Jediná hudba, kterou můžete na pozadí slyšet, pochází od zmrzlinářského vozu projíždějícího venku za okny. (GudMen)
  • Veškeré dialogy během natáčení byly čistou improvizací. Byla napsána zápletka, nikoliv scénář. (GudMen)
  • Snímek dostal cenu poroty v sekci Jistý pohled na festivalu v Cannes. (hippyman)

Reklama

Reklama