Reklama

Reklama

Wendy a Lucy

  • USA Wendy and Lucy
Trailer

VOD (1)

Wendy a její fenka Lucy tvoří nerozlučnou dvojici, která cestuje přes Spojené státy. Cílem jejich cesty je Aljaška, kde by Wendy chtěla pracovat. Film ukazuje drama několika dnů, během nichž Wendy nešťastně uvízne v malém americkém městečku, kde se jí rozbije auto. V témže dni se také ztratí Lucy. Dívka se rozhodne setrvat na místě tak dlouho, dokud fenku nenajde. Je však ve finanční nouzi a během hledání si uvědomuje velkou zodpovědnost, kterou za svého psa má. Poznání, ke kterému dospěje, ji staví před kruté a zásadní rozhodnutí. Wendy a Lucy je nezávislý film, který dokáže malým množstvím výrazových prostředků zobrazit velké existenční drama. K jeho přednostem patří i autentické herectví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Dievčina Wendy je white trash ako vyšitá. Ale biely odpad takého typu, ktorý veru Trumpa určite nevolí. Totálne na dne, prázdna, bez všetkého. Svojím spôsobom neuveriteľne sexi. Zaujímavou ju robí zrejme práve tá bezvýchodiskovosť jej situácie. K úplnej dokonalosti jej chýba len to, aby sa úplne k ničomu nefixovala. A to kazí práve ten pes. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který jsem sledoval s nemalým zájmem. Představuje dosti neradostnou podívanou, protože ukazuje Ameriku v jedné z jejích nehostinných poloh - tohle je filmová zpráva ze světa lidí s neútěšnou přítomností a žalostnými vyhlídkami. Světa, kde je člověk rád za jakoukoli práci a kde je k životu na ulici už jen malý krůček. Herecky vynikající Michelle Williams zde ztvárnila postavu, o které vůbec nic nevíme - trochu se poodhalí při telefonátu s rodinou a dialogu s partičkou podobných vyděděnců jako je ona, jimž svěří svůj cíl dostat se na Ajlašku za prací, ale co je vlastně zač, jakou má minulost, odkud pochází a před čím utíká (utíká?), to se za celou dobu nedozvíme, a divák si to může jen domýšlet. Což je filmový přístup, který mi je sympatický, protože otvírá dveře vlastnímu přemýšlení nad sledovaným obrazem a výrazně individualizuje filmovou percepci tím, jak tam každý najde něco jiného - tohle je podle mě film, u něhož pravděpodobně nenajdeme dva lidi, kteří by ho vnímali zcela identickým způsobem. Pro někoho to bude k uzoufání nudná ukázka nezávislé filmařiny, pro jiného možná dojemná storka o tom, že lidi bez peněz by neměli mít psy, a další tam třeba zase najde generační výpověď eskapistů, kteří před zpackaným životem a vlastní minulostí utíkají co nejdál. Filmová Wendy si se svou situací poradí po svém a nezbývá, než jí držet palce - a dlouze se domýšlet, jak by asi její osudy mohly dále pokračovat. Tohle je film, který ve vás bude v optimálním případě doznívat hodně dlouho. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nezávislý příběh o nezávislé Wendy, která se nezávisle vydává na Aljašku a přitom se jí nezávisle na nevhodnosti situace rozbije auto a ztratí se jí nezávislý pes Lucy, na kterém je Wendy závislá. Závislá se také stává na místním hlídači, který jí nezávisle na tom, jaký bude mít účet, půjčuje telefon. Na konci se ukáže, že až tolik Wendy závislá na své Lucy není a vydává se nezávisle na již zmíněnou Aljašku. Opravdu nezávislý film. 6/10 ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Akože vážne 69%? A za čo? 80 minút neúnavného behania Wendy v jednom zapadnutom mestečku, kde zistí, že kradnúť sa nevypláca a po strate jej psa už sa celý príbeh točí len okolo hľadania. No a keď sa pes nájde, tak jej to všetko dôjde... No "famózny" príbeh. Rád by som dal aspoň 1*, ale nie je za čo. Nudnejší a nezmyselnejší film som už dlho nevidel. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Skromné, civilně příjemné, intimní drama o vztahu osamělé Wendy uvíznuvší v neznámém zapadlém městečku k její fence Lucy, a o nalézání zodpovědnosti vůči nevinné psí duši, byť horoucně milované. Celý tento indie film je postaven na výkonu Michelle Williams a podle mého názoru se jej zhostila velmi dobře. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Michelle Williams v rámci příprav na roli spala několik dní v autě. (aluna)
  • Michelle Williams vypadala během natáčení tak zanedbaně, že jí kolemjdoucí, co si přišli popovídat se štábem, naprosto ignorovali. (aluna)
  • Režisérka Kelly Reichardt měla pocit, že je Michelle Williams pro roli příliš hezká. Proto jí požádala, aby si během dvou týdnů, co probíhalo natáčení, nemyla vlasy a nelíčila se. (aluna)

Reklama

Reklama