Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jackieho mimoamerická produkcia je vo vrcholnej forme. Skvelý film, ktorý možno sklame fanúšikov jeho akčných scén a krkolomných choreografií súbojov, ale o to viac poteší diváka, ktorý má chuť na plnohodnotnú krimi drámu s množstvom kvalitných hereckých výkonov a skvelým scenárom. 85%. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Moc dokáže lidi změnit, z klidných a tolerantních se stávají agresivní. Ztrácejí sebekontrolu. Xin Su shi jian je o moci, o moci, kterou má vždy ten, co je v převaze, tak to bývá vždy. A v tomhle snímku je to patrné okamžitě, nenávist mezi Japonci a imigranty z Číny, z Xin Su shi jian vylézá z každého záběru. Ale nemusí to být pouze mezi národy, stačí japonské klany, které mezi sebou také dennodenně soupěří. Xin Su shi jian je silným dramatem, ve kterém se v netradiční roli představí Jackie Chan typická mlátička z Hong Kongu, nám ukáže, že mu to nejenom dobře kope (nyní si ale nechte zajít chuť), ale že umí především dobře hrát. A potěšil mě, po mnoha průměrných snímcích se vrátil do vlasti, a natočil působivý film. Drama, které ukazuje sílu, vždy těch, co jsou v přesile. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh měl navíc ve dvou dějových složkách a to ve střetech japonců a činských přistěhovalců a pak naprosto odbytá dějová linie Steelheada, vývoj jeho postavy, to byla hotová scénaristická tragedie. Byla by však chyba tenhle film odepsat, protože je to velmi kvalitně natočená gangsterka v níž dominuje zejména kamera (let kamenů do okna ). Určitě v pohodě odkoukatelný. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

J.Chan není nejmladší a už mu to nekope tak jako dřív, a proto taky se uchýlil k jinému film. žánru a zvolil drama. A ono to nedopadlo vůbec špatně. Kdyby snímek byl o nějaký ty minutky kratší, * bych ještě přidal. Takhle ale musím říct, že občas slabší chvilka nudy se tam objevila. Nicméně další fakt, že Chan se vrátil zpět do Číny nezní vůbec špatně a doufám, že tam ještě zažije kus dobrodružství a ukáže amíkům pořádný Hong Kong -ský filmy :-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Asijský Kmotr... a nebo alespoň dosti zdařilý pokus o něj. Jackie Chan se vykašlal na svoje přehnané prostocviky a groteskní komediální vsuvky, a snaží se dokázat že umí normálním a civilním způsobem uhrát i obyčejně lidskou postavu... a světe div se, on to opravdu umí a to sakra dobře. Hlavně na něm a jeho nepříliš chtěné cestě na vrchol tak tento "komorní gangsterský opus" stojí, byť nejdůležitější je tu intenzivně podaný příběh čínských imigrantů a jejich vztahy s domácí jakuzou, který neuvěřitelným způsobem obsáhne tak obrovské množství děje a informací, že by to na západě vystačilo na čtyři stejně dlouhé filmy... ale přesto ani na chvíli neztrácí přehlednost a místy velmi silnou atmosféru. Nicméně, k dokonalosti scénáři i tak mnohé chybí, a to zejména v závěru už se jeho uvěřitelnost a síla docela vytrácí. To nemálo podporuje i skutečnost že ke konci už vykreslení psychologie postav trochu hapruje spolu s tím, jak přibývá dějových twistů... a je také poněkud zvláštní, že takřka v celém filmu skoro nikdo nepoužívá střelné zbraně. Přesto - velmi kvalitní záležitost a jeden z nejlepších filmů v jakém kdy Jackie Chan hrál. 8/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)
  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama