Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: vyprávění je rozsáhlé, nejedná se jen o obyčejnou zápletku, akce je odlišná, reálnější, Jackie Chan není neporazitelný, působí zranitelněji MÍNUS: první polovina slouží pro rozjezd druhé poloviny, závěr je trochu utnutý, nedořeklo se jak skončili některé postavy/// Shrnutí: Zvláštně natočený film, první polovina je tak na tři, druhá skoro na pět. Budování emocí a napětí je pozvolné, stejně jako zvraty. Téměř všechny postavy mají svůj vývoj, jen to jak skončí se dá na jednu stranu předpokládat, ale stejně už jsme byly svědky, že by to mohlo dopadnou i jinak. Líbil se mi charakter postavy, kterou hrál Jackie Chan. Akce je na velkém prostoru spíš méně, ale není špatná. Občas je fajn vidět něco odlišného./// Celkem 79%/// ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi Jackeho pokus o seriozny film. Tentokrat o ambicioznej teme cisnkych uprchlikov v Japonsku, kde trpia pod vladou rôznych gangov, takze chtiac nechtiac si musia zalozit svoj vlastny, aby tam nejak prezili. Cele to superenie gangov je celkom zaujimave. Hlavne pozadie v ktorom za vsetky nitky tahaju zakerni Japonci. Ako inak. Hlavny problem vidim v spôsobe akym je napisana Jackieho postava. Zo zaciatku to je taky dobracky sedliak, ktory sa po jednej vyhrotenej udalosti nahle zmeni na najomneho zabijaka. Ten prerod je strasne skratkovity a neuhral by ho ani De Niro a nieto este prinajlepsom priemerny herec Jackie, ktory je väcsinu filmu znova umierneny s jednym vyrazom a raz za cas si teatralne poplace. Vekovo sa ani do tej postavy nehodi. Napriek tomu film prve dve tretine solidne funguje. Bohuzial posledna tretina je divna. Potom co Jackieho postava vybojuje pre svojich ludi uzemie od konkurecneho gangu, tak nie naivne ale doslova idiotsky si pomysli, ze jeho ludia seknu s necestnym spôsobom zivota a zrazu zacnu poctivo driet? A zvysok filmu je udiveny, ze sa na to nevykaslali. Doslova nezmyselne uvazovanie. Skoda, ze namiesto toho radsej tragicke vyustenie pribehu nevyplynulo z potencialneho milostneho trojuholniku medzi Jackiem, jeho milovanou a jej novym manzelom - hlavnym sefom yakuzy. Takisto mi prilis nesedela linia s dalsou naivkou, ktoreho hra Daniel Wu. Asi bolo hlavnym cielom ukazat ako nevinnych Cinanov zivot v drsnom Japonsku zomelie. Je tu aj par kratuckych akcnych scen, ale su to tak drsne realnejsie bitky. Nic akrobaticke a na nich film rozhodne nestoji. Takze z vysledku mam rozpacity dojem. Jackie uz predviedol aj ovela lepsi dramaticky vykon ako v tomto filme. S prepracovanejsim scenarom a logickejsie napisanou Jackieho postavou to mohla byt pecka, ale takto to ostalo na pol cesty. Rozhodne to ale za jedno pozretie stoji. 6/10. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film plný kontrastů a rozporuplných pocitů. Vidím, že v něm hrají Daniel Wu a především pochopitelně Jackie Chan. Pokud budete jako já a nic si o snímku nezjistíte, tak budete marně čekat kdy přijde scéna s bojovým uměním. Chan tu totiž nehraje bývalého elitního cokoliv. Je tu opravdu jen naprosto obyčejný chlap. V určitých chvílích dokáže ale víc obětovat a mít větší odvahu než jiní. Výkon Chana se mi hodně líbil. Přiznám se, že je to v krátké době teprve druhý film mnou viděný, kde má takto vážnou roli. Další pro mě kontrastní věcí je to, že jsem film sledoval snad na 3x a už jsem to chtěl vzdát a lupnout 2 hvězdy. Ještě , že jsem se donutil vše dojet, protože konec je vynikající. Žádný kýč, který by se dal očekávat, ale až mrazivý osud několika postav. A hlavně za ten konec a také Chana 80 procent. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíce atypických "Chanovek", která se vlastně ani nedá nazvat "Chanovkou". Pokud bude tuzemský divák očekávat další díl "Police Story", kde bude Jackie na stará kolena dokazovat, že ještě pořád umí, bude nemilosrdně zklamaný, jelikož zde Jackie nepředvede jediný ze svých legendárních kousků. Bohužel ani ten kdo bude očekávat kvalitní asijskou gangsterku nebude příliš potěšen, protože film je dost nevyvážený co se zábavnosti a originality týče. Ze začátku je film docela zajímavý a sledovat vzestup (nebo spíše sestup) obyčejných lidí do gangsterských řad je zábavný a připomene některé klasiky žánru. Bohužel se film s příbývajícími minutami začíná stávat čím dál tím méně zajímavý a převážně druhá část je vyloženě slabá, ačkoliv by měla být vyvrcholením a na konci mi bylo úplně jedno, kdo a jak zemře. Z herců se předvede jen hlavní hvězda, která na film láká, ačkoliv je patrné, že se jedná o jasný marketingový tah, jelikož by Chanovu roli mohl hrát naptosto kdokoliv. Jeho výkon není špatný ale zajímavý je jen tím, že -takřka- nikoho nemlátí a po celou dobu jen smrtelně vážně nebo zoufale smutně kouká. Standardní, snadno zapomenutelný průměr. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinovka o tom, kterak odvážný a skromný čínský vesničan své nebohé krajany do odporného Japonska zachránit přišel. No, to musí uznat každý, když ti Japonci jsou tak hloupí, že je vůbec nenapadne, že se dá na ulici něco ukrást, no tak jim to prostě patří. Škoda, film je po technické stránce zdařilý, dialogy a herci skvělý, ale ten obsah mi fakt hnul žlučí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)
  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama