Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Po propadáku Belphegor: Fantom Louvru se znovu sešli netalentovaný režisér Salomé a talentovaná herečka Sophie Marceau. A hle, vznikl inteligentní a napínavý válečný film. Škoda jen nevýrazného Moritze Bleibtreu v roli Heindricha a sestupné intenzity snímku. Jinak (překvapivě) nemám, co bych kritizoval. Síla odvahy je dobrý film, i když pravda, nijak nevybočující z řady válečných špionských dramat. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Strhující pětihvězdičkový nářez. Z počátku jsem měl obavy o přehnané herecké výkony hlavních představitelek, ale ty se po pár minutách úplně rozplynuly. Prostě jim po chvilce divák propadne a dýchá za ně, jsou úchvatné, nádherné, sexy, zkrátka výborné. Ovšem i herec hrající Heindricha zasluhuje pozornost, výtečný protivník. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Francouzi mají pořád mindrák z toho, jak lehce pustili nacisty do Paříže, tak ve všech filmech statečně proti Němcům bojují, i když pravda o francouzském odboji je poněkud jiná. Tady bojují ženy, bez nich by Den D nepřišel. Jsou ochotny se nechat i znásilnit pro dobrou věc. Mají drsné pohledy a střílí bez výstrahy. Promiňte, ale celé je to tak patetické, až je to k smíchu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tento film je věnován památce žen, které se vzepřely nacistické zvůli… Je jich 5 a vyrážejí na misi do Francie. Elitní komando, které má den na secvičení. První akce – budiž, žádné velké plánování, ale splní to účel. Jak vojenský, tak divácký. Sice holkám moc nevěřím, ale vše táhne S.Marceau, které je v pohodě. Charaktery ostatních jsou naznačeny jen lehce a projevují se až při další akci, respektive při řešení nesnází, které se vyskytnou při plnění dalšího úkolu. Amatérky bez výcviku si však uvědomí, že válka je svině a že bez nich by to nešlo. Ne nebojte se, nestanou se z nich nesmrtelné bojovnice. A snad právě ta naivita dělá film zajímavým. Emočnější představení přináší hlavně výslech gestapa (ještě aby taky ne!). Takže pokud máte rádi příběhy z 2.světový, S. Marceau, příběh, který sice nenudí, ale nepřinutí hledat, co vše v něm je pravda – nebojte se. Jen upozorňuji, že ty ženský chvílemi děsně ,,štvou“. Prostě ženský… PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Scénář k akční pecce z téhož období, jen zasazené do Čech s názvem Sebevražedné komando je skoro hotov. V hlavních rolích uvidíme Dolly Buster, Silvii Saint a Ivetu Bartošovou! Koho asi bude hrát J.Pomeje? ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jak říkal Bohuš: "bez bab, řekli sme bez bab!" asi nějak tak mi to připadlo, cpat ženy do hlavních rolí takových filmů mi nesedí. Na jednu stranu je to něco úplně nového - ženy ve válečném filmu ovlivňují dějiny; ale na stranu druhou jen představa ženy za kulometem mě celkem děsí. Ať už budu uvažovat soucit, výčitky ze zabíjení, přecitlivělost a podobné nebo z jiného soudku, například střelba z kulometu by byla pro ženu s 50 kily skoro smrtelná, pokud by si nevykloubila rameno, tak by si s ní aspoň zpětná vazba hodně pohrála. Příště se řiďme podle bohuša, vždyť je tolik krásných rolí, kde můžou hrát jen ženy, ale právě hlavní role ve válečném filmu to není. Charlieho andílky a podobné ještě přežiju, ale tohle už bylo moc, ovšem celkově to na 3* určitě bylo, příště bych omezil i velkou oblibu tvůrců ve scénách o mučení, bylo toho krapet víc než je zdrávo. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Úvodná scéna sa natáčala v depe francúzskeho múzea pary AJECTA v Longueville, Seine-et-Marne. Scéna zo stanice metra Concorde sa natáčala na stanici Porte des Lilas-Cinéma, ktorá sa dnes často používa na filmové natáčania. (Arsenal83)
  • Jean-Paul Salomé si dával mimoriadne záležať, aby štýl účesov hercov bol autentický dobe, dokonca sa hovorilo, že sa to pre neho stalo úplnou posadnutosťou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama