Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georges a jeho žena Gisele adoptují alžírského chlapce Michou. Georges však o jeho původu neví, protože by ho nikdo nepřijal. Gisele chlapci upraví jméno, obarví vlasy a vydává ho za Francouze. Michou si otce rychle získá a ještě pomůže zachránit rozpadající se manželství. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš drama nežli komedie. O malém chlapci, který měl štěstí na svou dočasnou náhradní rodinu - a o náhradních rodičích, kterým přineslo štěstí svěřené dítě … Protože právě děti někdy donutí dospělé podívat se z jiného úhlu na sebe i na svět a jeho problémy - včetně národních zájmů, mocenských ambicí a náboženských rozdílů. P.S.: Podle skutečných událostí. ()

Hisnuklusi 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film v kterem dominuje Depardieu. Viděno zcela náhodou v televizi. Upoutalo mě to hlavně proto, že jsem nějak nevěděl, o co tam vlastně jde a taky díky již zminovanému Depardieumu, který prostě od první až do poslední chvile filmu neuvěřitelně bavil každým slovem a pohybem. Nakonec se z toho vyklubalo vážně milé a i docela chytré dílko o toleranci a netoleranci. Velmi civilní pojeti, což se mi taky hodně líbilo a napěti třeba i ohledně toho, jak se vlastně víceméně netolerantni, nevlastni otec postavi k tomu, že syn ktereho si tak oblibil, je arab. Zajimavost pak je, že mi ten film připadal, že je minimálně 20 let stary a ono je to z roku 2007. To jsem fakt čuměl. Ještě na závěr, někdo tady psal, že by se měl Gerard soustředit na jine typy filmů a to je podle mě pěkná blbost, tohle je víceméně umělecká tvorba a právě takove filmy, by podle mě jeho karieru mohli nakopavat ještě dal. Ještě bych vypíchl super soundtrack seskládaný z krásných francouzkých písniček. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Takové malé pohlazení na duši. Snímek o malém Alžirském chlapci a jeho bráchovi a o jejich nelehkém bytí v podmínkách ne úplně seriózním jejich náboženství. Mladší pojmenovaný jménem "Michel" je na tom o chloupek líp, dostane se do dobré rodiny, která ho má ráda, vychovává ho, stará se o něj ... navíc ho chce přijmout za vlastního. Ne nadarmo říká sociální pracovnice, ať si chlapce nenechá přirůst k srdci ... ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl problém s tím, že ačkoliv se jedná o drama, tak mě nedokázal náležitě vtáhnout a zžít se s hlavními hrdiny, prostě jsem se na něj díval s odstupem. Stejně tak stopáž je mírně přepálená, dějové linky obou manželů a jejich milostných avantýr mi přišly zbytečné nebo aspoň dostávaly zbytečně moc prostoru. Naopak tím nejpádnějším důvodem, proč dát Blonďáčkovi šanci, je výborný Gérard Depardieu. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

"Doporučuji pouze náklonnost, ne lásku.. " To říká sociální pracovnice náhradní matce..a to je pro mě problém, jelikož se s tím neumím nějak sžít.. dospělí ať se pozabíjí ale na děti mi nechytejte, takže chvílema jsem dost bojovala s vlastním přesvědčením, ale to já vždycky u filmů, kde jsou děti. Každopádně ten francouzský nádech, krásná Nathalie Baye a celý Gerard mě mile vedli snímkem takže vyvážených 3*... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle skutečné události. Michoua žil po uvedení filmu v Paříži. (Tejkina)

Reklama

Reklama