Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Plakátovitý kýč, který donutí k zamyšlení. Na detaily zaměřená kamera navozuje pocit intimního prožívání. Soucítíme s hlavním hrdinou, který se po letech ve vězení začíná učit žít a vůbec poznávat život. ______Jenomže scénář působí jako železná tyč, která má z diváka vymlátit soucit a pochopení. Už jenom tím, že hlavního hrdinu představuje sympaťák, v dospělosti jemný, křehký a trápený výčitkami svědomí/ v dětství opomíjený a nešťastný.______ KOUSEK DĚJE: Hlavního hrdinu nikdy nevidíme v negativním světle, vše zlé je jenom naznačeno, neukázáno. Scénáristický mus přímo trčí v černobílé kombinaci dvou osudových okamžiků: zabije dívku/zachrání dívku (stejným nožem na papír!). A ještě jedna dvojkombinace: zlý, ztracený syn se stane dobrým a syn vlastní se stane zlým a tím se ztratí. Fantazijní loučení s přítelkyní na mole by se dalo čekat spíš v nějaké harlekýnce. _____ Nedivím se, že film získal cenu ekumenické poroty, protože přímo překypuje vzýváním k odpuštění. Jde na to ale nebezpečnou cestou, protože hrdina je jednoznačně suprkladný, takže odpustit mu je lehké. Přidat mu sem tam nějakou tu zápornou vlastnost (aby byl aspoň trochu reálný), už by to odpouštění šlo hůř. Proto znovu říkám: Tohle je kýč. /12. 9. 11. / ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Citlivé drama o hříchu z mládí, podkresleno nástrahami v pozdějším životě...a na mě podobné témata dokáží hodně zapůsobit a přinutí mě zamyslet se nad prezentovaným problémem, který je bohužel v civilizovaném světě, jak ho známe, na denním pořádku. Andrew Garfield buď jen prkenně hraje ustrašeného kluka skrývajícím svou minulost, ale spíše si myslím, že na počátku své herecké kariéry dozrál natolik, aby podal ten nejlepší herecký výkon, který se bude jen těžko překonávat. Pro podobné filmy mám slabost a nesnažím se v nich hledat to špatné, to stereotypní, když na mě dokáže snímek zapůsobit jako Boy A, tak už to něco znamená...80% ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi naprosto trefil do vkusu a hlavně do nálady. Ano, je to tematika o které se už stokrát mluvilo a ještě stokrát bude, ale který film o lidských osudech dnes ještě zpracovává nikým nedotknuté téma? Crowley divákovi zvláštně citlivým a osobitým způsobem - formou výkřiků, střepin a náznaků - prezentuje depresivní minulost mladíka, který se teď, po 14 letém odtržení od společnosti vrací do "normálního" života pod novou identitou. Dusivou atmosféru filmu podtrhuje jednoduchost hudebních motivů, kterými režisér rozhodně neplýtvá a hlavně výborné a přirozené herecké výkony Garfielda a Mullana. Boy A je klasickým sociálním dramatem, které chce diváka moralizovat, varovat a hlavně donutit k zamyšlení o předsudcích a nespravedlnosti a to dělá opravdu velice sugestivně. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama o chlapci, který se snaží zapojit do normálního života. Skvěle napsané a zahrané postavy (Andrew Garfield v hlavní roli je neskutečný) vás udržují v permanentním napětí, co se stane a co se stalo. Velmi smutný film u něhož se mi ulevilo, když jsem zjistil, že je podle knihy a ne podle skutečné události, což klidně mohl být. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Nezvyklé téma, které proti sobě staví jednu a tu samou osobu v přítomnosti a minulosti. A ačkoli to přítomné já se se svým minulým já vcelku úspěšně vyrovnává, společnost krátkozrace soudí člověka za čin, který udělal před x lety jako dítě, v podstatě jako někdo úplně jiný. 8/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • V 56. minutě, když se Terry (Peter Mullan) vrací domů a najde svého syna spát na gauči, je slyšet komentář z dostihu, který v dabované verzi jmenuje koně Lady Anne, Koran a Grifel. Jsou to jména ze slavné deskové hry „Dostihy a sázky“. (Dvojirakri)
  • Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown. (FFilipCZ)
  • Eric (Alfie Owen) o svém novém šéfovi říká, že je jako David Brent. To je hlavní postava kultovního britského seriálu Kancl (od r. 2001). (DJDVD)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama