Reklama

Reklama

Senzační Spider-Man

(seriál)
  • USA The Spectacular Spider-Man (více)

Série(2) / Epizody(26)

Peter Parker je docela obyčejný mladík, dokud ho nekousne geneticky upravený pavouk. V té chvíli získá nadlidské schopnosti a je rozhodnutý použít je proti všem, kteří ohrozí jeho přátele nebo páchají nebezpečné zločiny! (oficiální text distributora)

Recenze (37)

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Mé první pavoučí kousnutí v animované podobě. Seriál nabízí hromadu nepřátel, tudíž i spoustu akce a navíc kupu Spideyho humoru. Jen mě trochu mrzí, že tento skvělý seroš tu má tak málo fanoušků a tím i procent, to se však nedá říct o Spider-Manovi z roku 94, který mě osobně nikdy zvlášť nezaujal. Každý holt vyrůstá na něčem jiném. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Jako komiksák pokaždé říkám: Filmy a seriály natočené podle komiksových předloh (teď myslím jen superhrdiny) neobsahují sex, násilí ani sprostá slova a naopak jsou plné hrdinství, vědy a fantazie. Sám jsem vyrůstal na animovaném Spider-Manu z roku 1994 a tenhle animák není lepší, ale neurazí ani skalní fanoušky. Je zaměřen více na děti a děj je podán více zábavně, humorně a animace je "roztomilá". Postavy jsou více moderní, používají mobily atd., ale charaktery zůstávají stejné jako v původním kresleném Spider-Manovi. Každý díl nabízí jednoho z klasických Spideyových záporáků (Vulture, Schocker, Electro, Lizard, Dr. Octopus, Green Goblin) a souboje jsou docela na kvalitní úrovni. Jako zachování kultu Spider-Mana pro další generace výborné. Jen ať děti sledují Spider-Mana místo mozku vymývajících Pokémonů a podobných blbostí. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když zkousnete zpočátku poněkud šokézní vizuál s těmi naštípnutými nosy a děsivě prázdnými kukadly, tak budete po zásluze potrestáni a Spider konzervy jako já, kteří skončily s pavoukem v éře 80tek a dál už nešly (přesto alespoň z povzdálí sledovaly po očku co se s tím hmyzákem děje v comicsech), odměněny. Páč zde se nějakým zázrakem podařilo fachmanům, kteří stojí za 2 THE BEST X men TAS vůbec, vytvořiti přesnou kopii atmosphéry Spider-mana (včetně spousty perfektních fórků a hlášek u kterých jsem se fakt řezal/řežu smíchy, viz např. pan papoušek v hořícím domě) od Stana Leeho (to se 90tkové TAS, přestože adaptuje konkrétní příběhy z 60.-70.let, tedy tu éru, kteru považuji za nejlepší vůbec, i přes své quality nepodařilo) a dáti to do ´´současnosi´´ a nebylo přitom potřeba žádných laserů střílejících z tanků US army či policejních pistolí. Perfektní úvodní znělka, kterou jsem zpočátku nesnášel, pak (jak se to tak stává) si ji zamiloval a tímto se tato TASka stává asi jediným případem, kdy ji nikdy nepřetáčím. Ironií je i to, že díky předčasnému ukončení, je to jeden z mála př., kdy zde nestačí zemříti Gwen Stacyová (kterou pěkně mluví ta mladší holčina z Lost in Space 1998 a jejího otce nesmrtelný Kurgan aka Clancy Brown), heh. Greg Wiseman (má vskutku trefné příjmení) doufal v 5 sérií. No, uvidíme. v souč. prý probíhá velká fanouškovská kampaň za pokr. a když se stala i ZSJL, tak proč ne i toto?;-) Absolutními vrcholy ( i když je jich zde vícero) jsou díly s Venomen, který pochopitelně v 60-70 ještě nebyl.:) Dokonce jest tu i scéna, která kopíruje asi jedinou TOP sequenci ze S-M 3, ale zde jde ještě dál. Osbornovi mají ten svůj kultovní účes, Peter je absolutně ok, teta May není naštěstí (tak je to taky v 21.st.) vystresovaná chudinka nad hrobem, Gwen (i přes ten celkový vzhled, ugh) je bezchybná a Spíďa zde má pavučiny v podpaží;-) Zaporáci jsou kouzelní, včetně poněkud uťáplého dr.Octopuse. Je zde akce, napětí a romantika (co je např. vytýkáno Amazing Spider-Man 2), tedy TO, co já považuji za esenciální soli (copyright Ch.D.Ward) přátelského kluka za sousedství. Chceme 3.s. Ale ne, že odděláte Gwen. Nechte ji na pokoji. Když už, tak raději Mary Jane. I když tahle zdejší verze je zatím nejsympatičtější vůbec. P.s. proč je z toho milostný dopis? Nu, když jsem to viďál po1. , kroutil jsem hlavou, co to WTF je? A když jsem tomu dal šanci.... zbytek je historie, jak se říká. Když chci viděti parádního Pavouka (a nechci se dívat na Tarantulu z 50tek, haha) tak tohle nahazuji jako 1. Na 2.místě mám tu výbornou cgi  13.dílnou TAS verzi z 2003 a 3.místo okupuje samoz. TAS z 90tek. A za největší bizarr považuji fakt, že 1.s. běžela na CW. Ano. Na TOM CW. To je jako by MCU filmy produkovali WB s New Line Cinema, hahahaha. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale to je vše. Je to rozhodně dětštěji zaměřené, ale to u Spideyho není nijak na škodu.  Největším problémem je, že každý nepřítel musí být vyřízen v rámci epizody a tak, ať už se jedná o normálního troubu nebo Sinister Six, se to vždy smrskne na to samé a to, co by měly být vážnější hrozby, ztrácí na váze. Některé příběhy by to určitě chtělo roztáhnout v délce a jiné by mohly zůstat stejné a vznikla by mnohem lepší kombinace. Dále pak je problémem neukončenost, ale to už asi nebylo úplně v rukou tvůrců. 65 %. ()

MatyRock 

všechny recenze uživatele

Spektakulární podívaná sousede! Animák určen primárně dětským divákům s prvky, které si užije naopak pouze divák starší. Přestože se nejedná o stoprocentní adaptaci původní látky z komiksů jako tomu bylo u Spidermana z roku 1994, tak jde o nejlépe zadaptovaný charakter Spidermana/Petera, jenž je hláškujícím superhrdinou, ale zároveň klukem chodící na střední školu. Spidey má někdy opravdu vtipné hlášky, civilní linky se vztahy mezi hlavními hrdiny mající svůj vlastní prostor a některé temné či experimentální momenty byly až nevídané na animák tohoto typu. Děj je mnohdy hodně zjednodušený, občas se zbytečně točí v kruhu a animace, ta prostě nesedne každému, ale vadí to u seriálu především pro nízkou věkovou skupinu? 8/10... PS: úvodní intro je legendární. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (17)

  • Bola plánovaná tretia séria, ale seriál bol nakoniec zrušený z dôvodu nízkej televíznej sledovanosti druhej série. Po tom, čo sa seriál presunul z TV programu Kids' WB do Disney XD, predaj DVD nespĺňal ich dopyt a práva na sa vrátili späť od Sony späť k Marvelu. Greg Weisman povedal, že ak by existovala tretia séria, videli by sme epizódy, ktoré by predstavili zaporákov ako sú Carnage, Hydro-Man, Scorpion a Hobgoblin. Tak isto by sa objavila manželka Normana Osborna Emily Osborn. (Pat.Ko)
  • Pracovný názov seriálu odkazuje na pôvodný a hlavný komiks o Spider-Manovi od Marvelu. Konečný názov sa však zmenil na The Spectacular Spider-Man, čo bol názov prvého prvého komiksového pokračovania Spider-Mana. (Pat.Ko)
  • 6. díl seriálu se inspiroval 43. číslem 1. svazku Úžasného komiksu s názvem „Nosorožec zuří!“ z roku 1966, ve kterém se svalovec bez mozku zúčastnil tajného experimentu s určitou formou molekulárního lepidla, jež se stalo jeho druhou kůží, od níž se odrazila i vystřelená kulka. (spiderakhero)

Reklama

Reklama