Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor (P. Čepek) při službě na záchytce vyšetřuje paní Staňkovou (K. Slunéčková), která se k němu hlásí jako bývalá sestra z gynekologie, kde lékař po studiích krátce působil. Poté jej Staňková vyhledá v jeho ordinaci a připomene mu tři nelegálně provedené interrupce. Zároveň naznačí, že nemá dost peněz na splácení dědické daně, a začne jej nepokrytě vydírat: pět set korun měsíčně za mlčení. V den, kdy doktor Staňkovou vyhodí s tím, že už jí nic platit nebude, je žena zavražděna… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

argenson 

všechny recenze uživatele

Jseš v průseru. Dostaneš sice nápad, jak se z něj dostat, jenže tu myšlenku nevhodně uskuteční někdo jinej a to tě dostane do ještě většího průseru. Naštěstí máš po boku chápající (a velmi důvtipnou) manželku a kámoše kriminalistu. Asi takto se dá shrnout tahle nulově akční a dost upovídaná kriminálka, která kupodivu postrádá zásadní náznaky socialistické reality (vyjma detailů, že pivo v knajpě stojí 1,70 Kčs). Díky solidnímu obsazení je to na více než jedno podívání docela slušné. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Petr Čepek v roli psychiatra, který si dřívější nelegální nezdařilou kyretáží zavařil na pořádnej malér! Tomu si je vědoma i Karolína Slunéčková, coby bývalá zdravotní sestřička, jenž začne psychiatra vydírat. Po půl roce je nalezena zavražděná a na povrch vyplouvají další skutečnosti, za kterými se může skrývat vícero pachatelů...Perfektní psychologická detektivka s řadou výborně zahraných lidských charakterů herci, kteří se do svých rolí tak vžili, že jsem jim věřil cokoliv, co řekli. Zejména Karolína Slunéčková a její suverénní vyděračská tvář mě doslova vytáčela a smrt jsem jí přál. Tahle zapomenutá detektivka budiž důkazem, že stačí hrstka kvalitních herců, dobrý námět a režiséra, který udrží napětí a atmosféru od začátku až do konce. Za ničem nezaostávající je také hudební složka Milana Šolce, tvořící bezvadný celek, kterému nemám, co vytknout. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ona je vyděrač. On vydíraný. Ona je kočka. On myš, která se nechala zahnat do kouta a tam je jako lapené zvíře nucena obětovat sama sebe. Eismannova televizní hra ovšem přichází s neotřelým přístupem k oběti, výborně pracuje s psychologií postav a nesklouzává k morálnímu kýči. Naopak, pokouší se o jakousi širší reflexi lidského nitra s jeho poklesky i ctnostmi. Daný prostor potom suverénně ovládají čtyři výteční herci – Petr Čepek, Karolina Slunéčková, Jana Hlaváčová a Josef Somr. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace se solidním detektivním konverzačním příběhem, který je o vydírání a vraždě, které spolu může souviset, ale také nemusí. Dobře napsané dialogy, dobré herecké výkony, avšak podivný konec. Příběh se plynule rozvíjí, buduje atmosféru a jistý druh napětí, které je však záhy utípnuto. Zkrátka v tom nejlepším je najednou střih a případ je vyřešen. A divák se už nedozví, jak na některé podstatné věci vyšetřovatel přišel. Škoda, neboť to takhle vypadá, jako kdyby čtenář z poloviny povídky samou nedočkavostí skočil na samý konec. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Vydíraný psychiatr (Petr Čepek) se se svou vyděračkou (Karolina Slunéčková) potkává v ordinaci. Po její vraždě je pak skoro těžké uvěřit, že ji zabil někdo jiný. A i když se skuteční viník nakonec najde, jistá spojitost s jejími návštěvami v ordinaci, tu přeci jen je...Čepkův provinilý výraz si budu z této televizní detektivky s psychologickým rozměrem pamatovat asi nejvíc. Typická "čepkovina". A zajímavá interakce nejen mezi ním a Karolínou Slunéčkovou ale i Janou Hlaváčovou coby jeho manželkou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama