Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor (P. Čepek) při službě na záchytce vyšetřuje paní Staňkovou (K. Slunéčková), která se k němu hlásí jako bývalá sestra z gynekologie, kde lékař po studiích krátce působil. Poté jej Staňková vyhledá v jeho ordinaci a připomene mu tři nelegálně provedené interrupce. Zároveň naznačí, že nemá dost peněz na splácení dědické daně, a začne jej nepokrytě vydírat: pět set korun měsíčně za mlčení. V den, kdy doktor Staňkovou vyhodí s tím, že už jí nic platit nebude, je žena zavražděna… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

(spoilery mezi řádky, předem jen jednu větu: tento film doporučuji) V návaznosti na angersona vyzdvihuji, že scénář této skvěle gradující morality se ani neotře o náznak nějaké "socialistické morálky", ačkoli jak celý kriminální komplex, tak samotný problém hlavní postavy by se k tomu nabízely. Tento čistý dojem podporuje i herecké pokrytí, nehledě k jeho kvalitě o sobě (jako vždy krásný Čepek, ušlechtilá Hlaváčová); na postavě pěkného Somra je to obzvlášt patrné - dostat roli kamaráda a mravokárného kriminalisty v jedné osobě některý osvědčený kádr, celé by to vyznělo dost jinak. Nějaký ten folklór se sice najde, ale mile pobaví: Paní doktorka si čte výhradně německé dámské časopisy. A odzbrojující je skutková podstata "Pavelka pomáhal počítat peníze." Inscenace rozhodně stojí za vidění nejen pro milovníky zúčastněných herců. Divák je vtažen do účasti na otázkách, které ani po konečném rozuzlení nelze považovat za odstraněné. S hodnocením se držím při zemi, určitě lze jít výš. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ona je vyděrač. On vydíraný. Ona je kočka. On myš, která se nechala zahnat do kouta a tam je jako lapené zvíře nucena obětovat sama sebe. Eismannova televizní hra ovšem přichází s neotřelým přístupem k oběti, výborně pracuje s psychologií postav a nesklouzává k morálnímu kýči. Naopak, pokouší se o jakousi širší reflexi lidského nitra s jeho poklesky i ctnostmi. Daný prostor potom suverénně ovládají čtyři výteční herci – Petr Čepek, Karolina Slunéčková, Jana Hlaváčová a Josef Somr. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Jako detektivka to bylo slabé, jako psychologická studie o něco lepší. Nejlepší výkon podala asi Karolina Slunéčková, její bezskrupulózní vyděračka byla excelentní. Čepek mi přišel poněkud mdlý, Somr se dostal ke slovu až docela pozdě, ale byl bezchybný, Hlaváčová byla dobrá, ale moc prostoru nedostala. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na televizní inscenaci to nebylo vůbec špatné. Rozhodně zajímavý námět, průměrné – možná lehce nadprůměrné zpracování, ale hlavně solidní herecké obsazení a s tím spjaté výkony ústředních protagonistů. Jasně, viděl jsem už mnohem lepší kriminálky a tohle bylo spíše o psychologické podstatě věci, ale ta se režisérovi podařila navodit opravdu znamenitě. Petr Čepek byl famózní, Josef Somr taky nebyl špatný, Jana Hlaváčová okouzlila především svou charisma a Karolina Slunéčková ztvárnila vyděračskou mrchu rovněž dobře. Jak už bylo řečeno, i bez krve se dá natočit solidní film. 70% ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Velice napínavá detektivka s Čepkem v hlavní roli. Zase musím napsat neprávem opomenutá...Psychologický nátlak, je vždy ten nejhorší. Jak by se kdo z nás zachoval? Čas vlastně vždycky pracuje pro vraha...Dokud je vse v poradku tak to klape, penizky se sypou...a je to. A pak ? Výčitky, nedůvěra...Jo a baráček za 25k kupuju taky! Film by měl mít fotku v profilu a lepší galerii... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama