Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

InJo 

všechny recenze uživatele

Peckinpahova osobitá psychothrillerová klasika okopírovaná (z pohledu scénáře) v poměru 1:1, akorát (bohužel) doslovnější a proto/přesto méně odvážná (viz např. nahá Kate Bosworth v okně) a mnohem méně dráždivě nejednoznačná a kontroverzní (nejvíce vidět je to právě na postavě Amy). Absence úplného závěru mě nepřekvapila, ale rozhodně zamrzela (opět zploštění a zjednodušení oproti originálu). Rod Lurie natočil řemeslně solidní, ale pro fanoušky původního snímku zcela zbytečný film. Pochválil bych casting, jenž je ve většině případů typově velice přesný (James Woods si roli Coache hodně vychutnal), až na jednu výjimku. Jeremy Nilese opravdu neměl hrát tragický (ne)herec Purcell, ale např. Walton Goggins, který zde hraje jeho "normálního" bratra! Na Purcellovi je zde "krásně" vidět, že přesvědčivě zahrát mentálně retardovaného skutečně není nic lehkého a že opravdu nestačí jen nezúčastněně zírat do blba... 60 % ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi dva týdny po původních Straw Dogs, takže se zákonitě nemůžu vyhnout srovnání... A světe div se, remake dopadl přesně jak jsem podle trailerů čekal... Sterilní, plochý, čisťounký... Prostě moderní horůrek pro mládež, ve kterém chybí mrazivá, stupňující se atmosféra a napětí Peckinpahova originálu, perfektní herecké výkony Hoffmanna a Georgeové, geniální hudba... Dá se říct, že chybí vše, co udělalo ze Straw Dogs legendu... Pokud jste neviděli původní verzi, mohla by se vám tahle možná i líbit, ostatní ruce pryč... ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Jak se tak dívám tak v US. sou všichni vidláci bezesporu strašáci... Originál sem viděl kdysi dávno a po podrobném prozkoumání mé šedé hemisféry sem došel k závěru, že si z něj pamatuju pŕd. V rámci odpočinkové neděle sem zhledl tenhle "skvost", nejspíš kvůli vikingskému upírovi Erikovi, který hraje kdesi drsňáka no tady vidláka, škoda / přeškoda. K filmu, hvězda vidláckých orgií se vrací do rodné vesničky, s které chtěla utéct, protože ji natolik srala... stala se úspěšnou, našla si zámožného muže bla bla bla, jako obyčejně, všechno se to zvrhne a Kate (hvězda) je rázem na odstřel, no díky bohu že její mužiček je scénárista a vy co dělat, má koule, protože přece v něm je kus chlapa. Ještě štipka debility a nelogičnosti a vyblil bych ten nedělní koláč co sem mněl v hubě. 1/10 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake se mi líbil více než tolik chválený a opěvovaný originál s Dustinem Hoffmanem. Stejně jako v originále jsem se hodinu nudil a jen čekal na Rambo scény na konci filmu. V téhle verzi se mi navíc líbili více než v originálu a hlavně byly myšleny vážně. Aspoň jsem nezaregistroval chechtajicí se magory na dětském kole. Osobně se mi ale nejvíce líbí Fri os fra det onde. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Ne tak tragická (jak jsem čekal), přesto totálně zbytečná kopie. Od začátku do konce okopírovaný děj, se ale nemá šanci náladě originálu ani přiblížit. Chybí totiž TA syrovost a.... Dustin Hoffman. Jako když se na školní besídku nastuduje Shakespeare. Třídní je spokojená, rodiče nadšeně tleskaj, a dětem je to u pr... teda pumpička. Hvězdu navíc za oteklo Jamese Woodse. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)
  • Producentovi Rodu Lurieumu se dostalo požehnání Dustina Hoffmana, původního představitele hlavní role. (Conspi)
  • Slavná fráze z původní verze "vůči tomuto domu násilí nestrpím" se ve verzi, promítané v kinech, neobjevuje. (Conspi)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama