Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na trafikové DVDčko slušná práce. Dobrá atmosféra (hlavně díky povedeným oprýskaným nemocničním interiérům), zajímavé retardované děvčátko, v rolích bubáků finští Lordi, přitažlivá zápletka s alternativní realitou, hezounká (i když krátká) scéna se vstáváním umrlců v závěru... Škoda jen té partičky banálních postav: otec - hrdina, sestřička/matka samoživitelka - hrdinka, černoch z ochranky - samozřejmě hrdina, zbabělý bílý chlápek v kvádru - samozřejmě hajzl... A i když samotný konec filmu jsem přiznám se nepochopil, tak po šichtě, po večeři a před spaním naprosto uspokojivá a vydatně oddechová záležitost, aspoň pro mě. Silné tři. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká filmových efektů musím říct, že jsou na celkem přijatelné úrovni a spousta scén dokázala mě, jakožto diváka, zaujmout. Šlo vidět, že se na nich jistě nešetřilo, ale některé z nich byly zcela zbytečné a do filmu mi moc nezapadaly. Scénáristé chtěli co nejvíc u diváků nabudit hrůzu, ale mnohdy z toho byl jen chabý pokus. Nestvůry zde představovaly členové kapely ve svých kostýmech, ale jelikož je všichni znají z jejich videoklipů, nemohli nikoho vystrašit, leda tak malé děti, a to byla velká škoda. Neříkám, že se do filmu nehodili to ne, někteří z nich byli velice dobří, zvláště scény ve výtahu či vyrvání srdce se velice povedly. Nejméně se mi líbil konec filmu, od kterého jsem čekal mnohem víc a přišel mi velice nedotažený, zbytečný a chaotický. Uškodil celému mému dojmu z předešlých minut. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Už je to cca. 3 roky co jsem to viděl, ale J*A*S*M komentář mě pomohl si na vše vzpomenout a ztotožnil jsem se s ním... Pamatuju si jak jsem se na tohle díval s kamarádem ve škole a pak celou angličtinu a němčinu si rozebírali pro a proti tohoto filmu, v hodnocení hraje tedy i mírná nostalgie. P.S.: Škoda jen, že to nejděsivější a zároveň nejlepší tam byli Lordi. ... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Víte, tento film bych si klidně dala znova, ale vypla bych zvuk (to prokletí toho že Lordi velice dobře znám jako kapelu=co sakra měly znamenat ty skřeky?! Člověk by k jejich perfektním kostýmům čekal třeba řev, do toho pár slov hlubokým hlasem jako mám Mr. Lordi sám o sobě... nehledě na tu nesnesitelnou slečnu na vozíku, kterou jsem ze začátku absolutně nemohla vystát) a zapla ho až na konečné titulky kde hraje tak krásná píseň. ^^ Jinak ano, atmosféra dobrá, příběh taky, ale něco mi na tom filmu prostě nesedělo. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem nevěděl co na to říct. Tyhle filmy mám rád a začátek byl dost dobrý. Nemocnice, velké chodby, zastavující výtah, to vše je dobrá hororová atmosféra. Ta pro mně ale skončila, když se objevil první Bubák, protože toho by se leklo leda opravdu malé dítě. Film jsem se ale dokoukal v pohodě, občas tu probleskla znovu i ta ponurá atmosféra, takže ač jsem váhal, nakonec pro mně za 3 hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Příšery vystupující ve filmu jsou ve skutečnosti členové finské skupiny Lordi ve svých tradičních převlecích. (JSSVLVKMK)
  • Ještě 5 let od uvedení se jednalo o nejdražší finský horor. (Cheeker)
  • Logo a obal filmu bylo navrženo členy hudební skupiny Lordi. (Terva)

Reklama

Reklama