Reklama

Reklama

Sim Salabim

  • USA Presto
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
USA, 2008, 5 min

Důstojnost. Vyrovnanost. Záhadnost. Nic jiného ani od skvělého jevištního kouzelníka Presta žijícího na přelomu století neočekáváme. Když ale Presto už poněkolikáté zapomene nakrmit svého králíčka z klobouku, začnou se dít vskutku velmi zábavné, záludné, ale i nebezpečné věci, které by nikdo nečekal! Sledujte čím dál vyhrocenější rošťárny úžasného Presta, jeho králíka Aleca, a staňte se svědky toho, co se stane na jevišti, když ego kouzelnické hvězdy vyprovokuje jeho zanedbávaného parťáka k důmyslné pomstě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (253)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Pre mňa asi najlepší pixarovský kraťas, ktorý obsahuje toľko kreatívnych gagov, až to človeka núti zamyslieť sa nad tým, aké by to bolo, keby tieto mini-animáky neexistovali len samé o sebe, ale vytvorili nejaký animovaný seriálový kult, akým boli napríklad Looney Tunes. Neverím tomu, že by nemali úspech. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pixarovský kraťas pro rok 2008. Presto vypráví příběh o stejnojmenném kouzelníkovi a jeho zajíci, kterého zapomněl před jedním vystoupením nakrmit. Zajícova pomsta, co následuje, je čistá groteska, kde jsou všechny gagy a vylomeniny založeny na jednoduchém nápadu - kouzelném klobouku. A funguje to skvěle. Mimika postaviček je doslova boží, což se dá říct i o celkovém zpracování, které se trochu podobá celovečernímu Rattatouille. Tohle pětiminutové inferno dává vzpomenout na ty nejnašlapanější grotesky od Looney Tones a já jsem si ho parádně užil. Presto můžete vidět v kině jako předfilm před nejnovější celovečerní pixarovkou Wall-E. 90% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl, že dvojice animáků The Secret Life of Pets patří pod studio Ilumination, myslel bych si, že jejich králík je návrativší postavou z již dvanáct let starého mini příběhu. Ta podoba je totiž neskutečná. Obdobné je i úsměvné chování chlupatého zubatce, na němž stojí úspěch tohoto krátkometrážního animáku. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

„V jednoduchosti je krása". Jednohubka pixaru před "velkou bouří" (WALL-E), která svojí úlohu plní naprosto famózně a maximálně naladí a zpříjěmní nástup masterpeace celovečeráku, následujícího bezprodleně po skončení. Směs originálních a vkusných fórků, zabalených do příjemného "obalu" s (tradiční) pixarovou animací bez drobné chybičky. Každičkou sekundu jsem se bavil a kraťas mě doslova očaroval. 10/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +králíček -moc se mi nelíbili titulky/// No teda, to je myslím poprvé co jsem v kině viděl před filmem předfilm :-) No upřímně, chvíli jsem si nebyl jistej jestli nesedím ve špatném kinosále. Protože animace jakoby vypůjčená z Rattatouille a taky trošku připomínající animaci z Walace and Gromit mi vůbec neevokovala příchod Wall-i. No nakonec jsem se dočkal. Nutno uznat, že tohle je zábavnější než film který následoval potom. Možná, že jsem se smýchy netrhal, ale i tak je to dobře vygradované a je to docela zábava. Kdyby jen předfilm byl před každým filmem./// Celkem 78%/// ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Postavičky Statler a Waldorf z filmu The Muppets (2011) sa objavia na jednom z balkónov. Rovnako si je možné všimnúť jedného z čašníkov z filmu Ratatouille (2007). Je členom kapely aká začne hrať, po tom čo Presto dostane elektrický šok. (LuiCJ)
  • Celé jméno kouzelníka - Presto DiGiotagione - je narážka na slovo "eskamotér," což znamená také kejklíř (kouzelník). Jméno králíka - Alec Azam - je narážkou na magické slovo "alakazam." (HellFire)

Reklama

Reklama