Reklama

Reklama

Šičky

(festivalový název)
  • Bulharsko Šivački (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tři přítelkyně se odhodlají uniknout beznadějné nezaměstnanosti, jež vládne v jejich rodném městě, a rozjedou se do Sofie. Jsou odhodlány přijmout jakoukoli práci a společně hledat jakýkoli byt. Díky náhodnému setkání na rušné ulici metropole se nejpohlednější z dívek podaří dostat práci servírky v baru. Všechny tři pak sdílejí obskurní podnájem s manželským párem a bohémským muzikantem. Zatímco ta nejšťastnější se pozvolna odpoutává, díky svému ženskému kouzlu, obě méně úspěšné kamarádky se musí spokojit s bídně placenou prací. Ta podnikavější vsadí časem na lásku, což ji málem stojí život. Plyne čas a s ním odplouvají i iluze, jež je vedly do velkoměsta. Sešívat díly luxusního spodního prádla jistě nebylo snem žádné z nich, ale když ztroskotá poslední pokus o zvrácení běhu věcí, nezbývá než smířit se s osudem – a ten, jak známo, bývá někdy nevyzpytatelný a může mít v zásobě překvapení. [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (5)

Související novinky

Letní filmový maraton Vsetín

Letní filmový maraton Vsetín

07.06.2011

Letní filmový maraton 2011 (kino Vatra, 10. – 12. 6. 2011) bude největší souvislou přehlídkou bulharského filmu v České republice. Program nabídne 11 bulharských snímků. Hlavní téma BULHARSKÝ FILM… (více)

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama