Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keď sa spoja také esá ako Spielberg, Columbus a Donner vo svojom vrcholnom období, tak z toho proste musí vzniknúť pecka. A to sa v tomto prípade dokonale podarilo. Perfektná detská variácia na Indiho s detským humorom v štýle série Sám doma. Zloduchovia Robert Davi a Joe Pantoliano fakt pripomínajú Mokrých banditov. Rovnako blbí, rovnako zábavní.  Vydarilo sa aj obsadenie detskej bandy, čo dokladá, že Sean Astin to dotiahol až do slávnej vandrovky po stredozemi. U Indiho tu je zase detská posila a keďže to je osemdesiatkový film, tak tu nesmie chýbať aspoň jeden Corey. A ako ozdoba tu je nádherná Martha Plimtonová. Chémia medzi bandou je dokonalá. Každý tam má svoj trefný charakter, ktorý v správnej chvíli vynikne. Technická stránka je prvotriedna a všetky tie pasce stoja za to. Akurát zakaždým po dopozeraní mi je ľúto, že to nebolo dlhšie. Výsledkom je perfektné detské dobrodružstvo, ktoré funguje aj po rokoch. A aj ten burácky pôvodný dabing sa mi stále páči. 8/10. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Skupinka sebe překřičujících kluků se vydá hledat pirátský poklad, aby se nemusela stěhovat ze svých domovů. Z jiných filmů či seriálů, které na tento film odkazovali, jsem pochopil, že by se mělo jednat o výbornou dětskou pecku z 80´tých let. Rozhodl jsem se tedy, že tento rest musím napravit a podívat se na tento údajný skvost. Možná kdybych byl jedním z těch, kteří Rošťáky znají již od dětství, tak bych byl ovlivněn nostalgií a přistupoval bych k filmu jinak. Mě však tento film v dětství minul a s dospělým nadhledem musím konstatovat, že Goonies nejsou dobrým filmem. Dětští herci mi po celou dobu lezli na nervy a jejich výkon mě potvrdil pravidlo, že převážná většina dětských amerických herců je děsná a protivná. Mnohem raději si pustím Záhrobní komando, u kterého jsem nostalgicky zaujat, protože toto je film mého dětství. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svieža, dobrodružná komédia, ktorú si užijú nielen deti ale aj dospelí. Ja som ju videl ako maturant a tento skvelý dobrodružný príbeh si pamätám aj po dvadsiatich rokoch. To pre mňa veľa znamená. Úvodná časť filmu síce nemá takú zaujímavú charizmu a spád, ale keď deti vojdú do toho jaskynného labyrintu v ústrety veľkému dobrodružstvu, tak sa to rozbehne. A vtip snímku tiež rozhodne nechýba, preto u mňa spokojnosť a zároveň pekná pripomienka časov mladosti. 85/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak první půlku mě nehorázně srali ty uřvaný parchanti, co se furt přeřvávali a nebylo jim rozumět skoro ani jedno slovo, bylo mi líto toho tlustýho kluka, jak se kněmu chovali.. pak se to naštěstí příběhove proměnilo v celkem fajn dobrodružství se sice směšnýma záporákama, ale vizuál musím fakt pochválit.. z tý party byl jedinej snesitelnej asi ten tlouštík, a taky se mi libil ten hnusák v suprmanským triku. Horší průměr a celkem zklamání. Čekal jsem že se víc zasměju, ale spíš mě to víc sralo. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Seanu Astinovi bylo dovoleno, aby si nechal mapu pokladu z filmu. Jeho matka ji pak našla a myslela si, že jde o kus plesnivého papíru, a tak jej vyhodila do koše. (mi-ib)
  • Jeff Cohen přiznal, že ve scéně, kdy se jeho postava přiznává Fratelliovím, si musel vzpomenout na smrt své matky, aby se opravdu rozplakal. (Dlee)
  • Na fotce u novinového článku o Chesteru Copperpotovi je herec Keenan Wynn. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama