Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

juta 

všechny recenze uživatele

Roztomile dobrodružný snímek s příjemnými dětskými herci, kteří tomu dodávají tu správnou atmosféru při honbě za pokladem. Film je hodně nedokonalý, asi se režisér nechtěl zatěžovat přetáčkami... :D No já bych s tlupou dětí asi taky neměl trpělivost. :D A další nepříjemná věc je moc nepovedený dabing, který se úplně netrefuje do úst, jinak to byla docela sranda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dávno tomu jest co se jednalo o můj nejoblíbenější dětský film, který jsem z ojeté VHSky sjížděl snad týden co týden. Tehdy jsem ho považoval za bezchybný a po všech stránkách dokonalý. Dnes; s odstupem mnoha let; na něm již nejednu chybu přeci jen vidím. Ovšem ani jedna není toho druhu, aby mi i v dospělosti zabraňovala si ho náležitě užít. Vše totiž zastře ta správná osmdesátková atmosféra dětské výpravy za dobrodružstvím. A samozřejmě nezapomenutelný hudební motiv, který přibije i to věčné řvaní. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Parta kluků, která si říká Goonies, se vydává na dobrodružnou cestu za pokladem jedookého piráta Willyho... Příběh mohl být ukotven více v reálném světě. Komické postavy jako Mama Fratelli (Anne Ramsey) a Sloth (John Matuszak) jsou v pohodě. Nejvíce ruší nepraktické vynálezy, které používá Data a přímočarost cesty za pokladem. Kvalita pastí je taky diskutabilní. Zkrátka tuhle cestu si užijí spíše děcka. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím z pohledu dětského diváka, jelikož v době, kdy jsem ho viděl, mě bylo 11 let. Byla to VHS z půjčovny:) Příběh snímku byl důmyslně promyšlen a napětí by se dalo "krájet". Některé scénky ovšem působily "fádně". Výkony hlavních hrdinů byly celkem příjemné, když vezmeme v potaz, že to byly děti. Poklad i pirátská loď, vlastně celkově to prostředí působilo "opravdově" a v některých pasážích dokonce byly i "lekačky". Nevím no, budu hodnotit průměrně, možná by si film zasloužil čtyři hvězdy, ale to bych ho musel ještě jednou vidět. A to se myslím už nestane, jelikož naše televizní stanice ho krutě opomíjejí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Goonies ma v mojej mladosti z nejakého nepochopiteľného dôvodu minuli a pri doplnení tohto restu tým pádom chýbal nostalgický faktor. Pri čítaní krátkeho obsahu som si film predstavoval vizuálne zaujímavejší, pobehovanie po tuneloch s pascami a prenasledovanie zločincami znie lákavejšie  akým je výsledok. Každopádne cítiť, a nie je to vôbec zanedbadeľný poznatok, že pre mladé ročníky v osemdesiatkách to musel byť vrchol tvorby pre deti a mládež a pravidelné opakovačky tento pocit v nich iba utvrdzovali. Ako by som vnímal Nekonečný príbeh, ak by som ho prvýkrát videl dnes? Netuším. Ukričanosť mi neprekážala, mierne ale sklamalo finále na lodi a dovetok na pláži je na facku. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Na fotce u novinového článku o Chesteru Copperpotovi je herec Keenan Wynn. (mi-ib)
  • Většinou se scény natáčely popořadě. Celková výroba trvala 5 měsíců. (mi-ib)
  • Datův opasek má na sobě napsáno "007". Hudba z bondovek hraje i v momentě, kdy se Dato spouští na laně k Mickeymu domů. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama