Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě kamarádky Dominique (Alexz Johnson) a Ursula (Magda Apanowicz), odkryjí na hřbitově starověkou knihu. Tato kniha má nadpřirozenou sílu a splní v ní každou vepsanou touhu. Ursula je pomstychtivá a zničí tak každého, kdo se ji postaví do cesty. Dominique si uvědomuje, že kniha dává svému majiteli pocit nekonečné síly. Snaží se najít pomoc v kostele a dozví se, že musí zničit knihu dřív, než bude pozdě. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (27)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších horrorů vysílaných na HBO. Dobrý obsah, dobré herecké výkony, jen kdyby ty triky nebyly takové béčkové! Ale dalo se na to koukat. Rozhodně bych si přál mít takovou knihu! ZNÁM SPOUSTU LIDÍ, KTERÝM BYCH PŘÁL SMRT !!!!!!!! OBSAH : Dvě kamarádky Dominique (Alexz Johnson) a Ursula (Magda Apanowicz), odkryjí na hřbitově starověkou knihu. Tato kniha má nadpřirozenou sílu a splní v ní každou vepsanou touhu. Ursula je pomstychtivá a zničí tak každého, kdo se ji postaví do cesty. Dominique si uvědomuje, že kniha dává svému majiteli pocit nekonečné síly. Snaží se najít pomoc v kostele a dozví se, že musí zničit knihu dřív, než bude pozdě. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, najmä keď vidím tie znalecké hodnotenia väčšiny odborníkov. Chcete niekomu vypichnúť oči, dolámať nohy, vyraziť zuby, alebo ho znetvoriť, zaškrtiť či podpáliť? Nie je problém! Sranda, ako sa ti dievčence medzi sebou likvidujú pomocou jedného denníčka. Tie mordy síce neboli práve najpodarenejšie, ale konečne to bol horor, ktorý ma bavil a dokázal som ho dopozerať na jeden šup. Bolo to vtipné, zábavné, s peknými herečkami, a ešte keď beriem do úvahy, že to bol TV film, tak mám v hodnotení jasno. Bodaj by bolo takýchto béčkových blbiniek viac. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve kamarátky sa jedného večera za záhadných okolností dostávajú ku knihe, ktorá dokáže plniť takmer každé želanie. Má to však háčik. Nie je to len taká obyčajná kniha, ako si mysleli. Mali by byť opatrné v tom čo si prajú. Čokoľvek čo v tomto filme hľadáte, alebo dúfate že uvidíte, je na vysoko amatérskej úrovni. Herci ako z nepodarenej kópie Beverly Hills 902 10, gore a efekty v propagovanej, predpokladanej kvalite TV filmu. Idiotské správanie v kombinácii s primitívnymi dialógmi "zahnali" túto "k....u" tam kam patrí. Teda napriek snahe tvorcov HBO, tesne nad úroveň najredších sračiek. Tento "horor" je úplnou stratou času. Radšej som si po 550siate mohol pustiť Pacha. Vyzdvihovať takýto snímok môže len niekto so skleným okom - 20%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Takový deník, to není nějaká lecjaká věc. Zdejší obsah neříká tak úplně pravdu, jelikož deník nedokáže splnit nic kladného. Když si Dominigue přeje větší prsa, nedostane je, pokud by ale bylo přáním, aby jí uhnila a upadla, pak by se dozajista splnilo. A pak je tu samozřejmě háček - něco za něco. Takový ten faustovský motiv - já ti budu plnit přání a ty mi za to dáš svoji duši. Někdo je ale ochoten duši klidně obětovat... Snímek evokuje podobné filmy z především osmdesátých let - čubky roztleskávačky, šikana na střední škole, železobetonoví mladíci (svaly ze železa a beton místo mozku) a utiskovaná dívka (s kamarádkou), co by se ze všeho nejraději všem pomstila. A má recht, jen to nebude zadarmo. Chybí ovšem osmdesátková nahota a šťavnaté gore. Mrtvých je dost, ale některé smrti divák ani nevidí - třeba jak skončit v pekle. Za šťastný konec ovšem klidně jednu hvězdu přidám. p.s. vysvětlovat knězi, co znamená název v latině....uf...no nic. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ale jo tak nakonec se z toho vyklubal celkem pohodovej teenage horor o ďábelským deníku do kterýho co napíšeš to se ti splní. Vše začíná stylově na hřbitově. Deník se dostane do rukou holčině a ta hned ví co s ním má dělat. Díky deníku začíná přibývat nehod. Deník začne měnit majitele a o úmrtí není nouze. Je pravda, že prvotní nadšení začalo postupem času opadat a když se deník dostal do rukou Georgii změnilo se to už tak trošku na komedii ale naštěstí Georgie nebyla poslední majitelkou. Scénář filmu neoslní, herecky taky ne, efekty už vůbec. Přesto to něco do sebe mělo. Takže můj milý ďábelský deníčku já ti ty 3 hvězdy dám. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Taková nenáročná, chvílemi docela zábavná, jednohubka o ďáblově deníku, který vám splní všechna přání... A protože jde o deník ďábla a najdou ho dvě dívčiny, z nichž jedna je lehce zatrpklá, ze slabší sociální vrstvy a k smrti nenávidí oblíbené a krásné roztleskávačky, tak si můžete být jisti, že si nebude ze srdce přát celosvětový mír nebo konec hladomoru v Africe... Ne, přání jsou mnohem přízemnější... Zlomené nohy, vypíchnuté oči, popálený obličej... Prostě samé chuťovky... Celou dobu jsem si říkal, jaká je škoda, že tenhle kus nevznikl tak o 20 - 25 let dříve, protože námět je příjemně béčkový a chytnout ho lepší režisér, mohlo být o další kult postaráno... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mann je režisér naprostých braků takže jsem moc nečekal, ale i tak to byla šílené sračka.Deník který posedne každýho kdo se ho dotkne nebyl vyloženě špatnej nápad ale zpracování bylo tak nezajímavý že jsem několikrát zívnul. Vymítání či jak tady v tom filmu tomu říct bylo nudné a špatně zpracované on celý film i když neměl tak vypadal jak amatéřina. Co mě ale naopak překvapilo byly herci kteří nebyly zas tak špatní, když teda nepočítám kněze který byl hodně špatný. Je to béčko na který sice rychle zapomenu ale mých 90 minut už se nevrátí. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dryáčnický, primitivní a vcelku jedovatý film. Snad jediné, co lze ocenit nějakým plusem, jsou střípky myšlenek o zlu, které se zde šíří díky ctižádostivosti. Čím vyšší ctižádostivost, tím větší snaha ničit ostatní. Jenže, to je jen částečná pravda. Na počátku všeho zla je hlavně pýcha. Naopak, obrana proti "knize zla" je tu ukázána jen nejasně a je jen slabounká. Závěr filmu je velmi špatný a svědčí o zmatenosti jeho tvůrců. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu se slušně rozjížděl. Efekty typu vypadaných zubů nepůsobily sice moc věrohodně, ale i tak se mi to líbilo.J enže v posledních 20 min. film ztrácí. Z docela koukatelnýho horůrku se rázem stala uplná hovadina.Nechápu scenáristu a už vůbec nechápu tak špátný výkon Briana Krause (Leo z Charmed) 35% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nápad docela dobrý, s provedením už je to mnohem horší (i s vědomím, že je to televizní film, ostatně, právě proto, že to bylo dělaný rovnou pro televizi, to mohli klidně zkrátit a vyhodit ty vatové nastavovací scény). Triky jsou místy otřesné (spadlý reflektor mě fakt rozesmál), jednotlivé nehody docela ujdou, jen mohlo být vidět víc (z puchýřů na ksichtě nejde vidět vůbec, ale vůbec nic; scéna s tágem je tak hrozně natočená, že si ji klidně mohli odpustit, no a scéna s nůžkami jasně ukazuje, že už zřejmě tvůrci nevěděli kudy kam a chtěli to mít rychle za sebou. Prostě je to na horor až moc televizně umírněné, levné, netvůrčí.... Nechápu, proč to dávali až před půlnocí, tohle klidně mohli dát jako podvečerní bubu večerníček. Jak říkám, námět a zápletku to mělo dobrou, jen tomu strašně nesedlo to TV provedení, pro širší uvedení by to možná dopadlo lépe. Částečně jsem u filmu do konce vydržel jen proto, že jsem čekal, jestli ty trojky nakonec bude mít..... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že film rozohral celkom svižnú partičku o tom, kto pôjde v diablových šľapajach a kto pôjde rýchlo z kola von. Ego a závisť robia divy a keď mate pri sebe mocný nastroj na odstránenie neželaných osôb, tak ho samozrejme využije, nech to stoji, čo to stoji. Naozaj obsahovo má film čo ponúknuť, mŕtvych pribúda aj tých ctižiadostivých, ktorý myslia len na seba a tak tempo je skvelo dynamické. Lenže, film trpí tým, že sa tohto príbehu nechopil schopnejší režisér a naozaj bolo to vidieť. Lebo nehody by mali vyzerať ako z nezvratného osudu, ale to mohlo byt len niekoho zbožné prianie.  Ale tie nehody boli naozaj slabo prepracovane a niektoré až trapne. Pri vraždách či nehodách dochádzalo k hnusným a nemožným strihom, ktoré chceli zabrániť tomu, aby sa nezistilo, že efekty stoja za hovno, alebo to má to jednoduchší dôvod a to je ten, že režisér nevedel čo s tým. Či je to tak, alebo inak už to nezmení fakt, že práve toto bolo na filme najväčším nedostatkom a keby sa na tomto popracovalo, bez mihnutia oka dávam minimálne 4*, takto len za silne 3*. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl mít knihu, která mu splní vše na co pomyslí? Hlavní hrdinky ji mají a taky toho náležitě využívají či přesně jedna a až poté další. Příjemný koukání. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dvě kamarádky, Dominika a Uršula najdou při svých půnočních hrátkách na hřbitově (nehledejte v tom nic erotického, jen se pokouší očarovat nenáviděnou spolužačku) prastarou knihu, tzv. Ďáblův deník. Dominiku ani moc nezajímá, ale Uršula ihned podlehne jejímu kouzlu, které spočívá v tom, že když se do ní zapíše nějaké přání (zvlášť pokud chcete někomu provést něco nepříjemného) tak se tomu tak stane. Jako vedlejší efekt ale kniha pohlcuje duši člověka, který do ní píše a podněcuje jeho nenávist vůči celému světa. Dominika tak musí poprosit o pomoc místního kněze, aby se svoji kamarádku (a také zbytek města) pokusila zachránit ... Pokud můžete, tak shlédněte jen cca první hodinku filmu - ta je takřka dokonalá. Dobře vymyšlený příběh do sebe skvěle zapadá, a jednotlivé nehody postižených jako by byly vystřiženy z Final Destination (= kombinace různých nešťastných náhod vedoucí k dané akci). Po této hodině ale asi autorům došly nejen peníze, ale i jakékoliv nápady, takže poslední půlhodinka je tvořena zoufale digitálními triky (a většina zajímavého se odehraje za zavřenými dveřmi či potmě). Poslední scénou si autoři asi chtěli nechat pootevřená dvířka k dalšímu dílu, ale doufám že je to ani nenapadne (nebo by se jejich jména mohla octnout ve stejnojmené knize)... ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadala na docela slušnej horor. Jenže posledních 30 min. bylo fakt utrpení a dost nuda. No, takže za konec jedna hvězda dolu a máme z toho dvouhvězdičkovej podprůměr. Ale jinak herecký výkony se mi zas tak špatný nezdály (na to, že tam hrály skoro samý mladý "ucha"). 45 % ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, herci strašní, hudba se nehodila a celkově atmosféra nic moc. Nicméně jako televizní počin to ušlo. 47% ()

Lewaso odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby místo dialogů bylo jen bla bla bla, případně bych viděl tento „skvost“ dabovaný v arabštině, možná, že bych vytasil aspoň jednu hvězdičku. Už jen legenda k deníku (Mojžíš ho dostal od faraona) je taková zhovadilost - zhruba totéž jako že ho poskytl Milouš Jakeš Jirkovi Bartoškovi - mi nasadila první zimomriavky. Nevýrazné výkony (výrazné nevýkony) herců neherců a zapálení-nezapálení černokabátníci vše podtrhli. Bohužel nápad zůstal stát někde na půli příjezdové cesty k úspěchu. Původně jsem chtěl jen poznamenat BOHUŽEL KUŽEL, tak tím aspoň končím. ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem, stačilo. Není to tak úplné blbý a je mi i sympatický, že se to obejde bez tuny krve a ječící blondýny. ()

Reklama

Reklama