Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Náhodou vůbec ne tak špatné jak jsem očekával a v porovnání s nedávnou až ostentativně blbou krávovinou Unborn výrazně milé překvapení. Příběh je samozřejmě jedno velké klišé, ale tak nějak mě to stejně celkem bavilo i postoprvé. Dramatická linka s nemocným chlapcem snímku docela prospívá, není to s ní pak tak vyloženě tuctové, jako v ostatních duchařinách. Na druhou se film bere strašně moc vážně, což mu v některých pasážích spíše škodí, trocha béčkového nadhledu by neuškodila (na což však tvůrci - vzhledem k tomu, že hlavní hrdina umírá na rakovinu - neměli koule). Průměrné, sledovatelné. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu skvělá, už začátek filmu, kde se objevily fotky mrtvých lidí byly děsivé a vzrušující. Hned jsem si vzpoměl na film ti druzí, kde se taky zobrazovaly fotky mrtvých lidí... Říkám si super, to je film pro mě, podobný psychologických hororů, ať už zmiňovaný ti druzí, 3:15 zemřeš, prokletí domu slunečnic a dalších mnoho. První půlka se vyvíjela opravdu velmi zajímavě. Závěr skončil happyendem. Ale pro mě jak jsem psal, vynikající první půlka, kdy jsem uvažoval o 5* nebo minimalně o 4* mi druhá půlka přišla slabší a ne už tak zajimavá jako první. Takže nakonec dávám lepší 3* , na 4 hvězdy to není. Ale rozhodně se na Hrůzu v Connecticutu koukat rozhodně dalo, nenudil jsem se, ale až tolik mě tenhle film nevtáhl, i když to po první půlce vypadalo nadějně a film jsem hltal, druhá půlka pro jak jsem psal prostě slabší a už ne tak zajimavá. 65% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně stejný jako 3:15 Zemřeš, ale s tím rozdílem, že tohle je o třídu strhujícnější a režijně povedenější. Slušná hudba navíc vytváří hodně emotivní (né tak doslova) momenty, který většina těhlech hororů postrádá. To nic ale nemění na tom, že i v nabušenym filmu podle true story nebudou starý dobrý klišé scény, který z toho dělaj jenom další typickej horůrek (rozhodně né špatnej, ale ani né dobrej). Strhující konec společně s Eliasem Koteasem přidává tu čtvrtou hvězdičku (horší čtvrtou hvězdičku). ()

oje 

všechny recenze uživatele

Inspirace skutečnou událostí dodá horroru vždy jakýsi nádech a nejinak je tomu i zde. Hned druhý nádech dodává snímku střih a lekačky, kterými jsme zahlceni hned od začátku. Právě na lekačky a strašáky si ale hlavní postavy i divák brzy zvyká a přestože jsem párkrát málem skopnul notebook z postele, stávají se rutinními. Atmosféra není vyzdvihnutelnou charakteristikou, příběh dojemný, ale nevtahuje jak by mohl. Nepopsal bych snímek přímo jako nepovedený, ničím však nenadchne. Alternativou je další horror inspirovaný skutečnou událostí 3:15 zemřeš. Alternativa: Orfanato, Amityville Horror, American Haunting, Others, Stir of Echoes, House of the Devil, Sixth Sense. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro podobné "haunted house" duchařiny mám slabost a tenhle film mě dlouhou dobu odrazoval nenápaditým názvem. No, popravdě řečeno: nenápaditý je i film samotný, po stránce příběhu je to takové nedomrlé klišé s nijak zvlášť zajímavými postavami. Na druhou stranu technická stránka je nadprůměrná, chvílemi to opravdu hororové je a párkrát jsem se i solidně lekl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na skutečných životních příbězích Ala a Carmen Snedekerových, kteří žili v bývalém starším pohřebním ústavu v Southingtonu v Connecticutu, konkrétně v ulici 208 Meriden Avenue. (Chatterer)
  • Báseň, ktorú Matt (Kyle Gallner) recituje pri spomienke na "knihu z detstva s podivnými obrázkami", sa skladá v skutočnosti z dvoch častí. Prvou je úryvok básne W. H. Mearnsa publikovanej v roku 1922 pod názvom "Antigonish". Druhou je stará ľudová anglická riekanka, známa pod názvom "Two dead boys poem". (ČSFD)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 63. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama