Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Působivý pohádkový příběh s místy tak nevlídnou atmosférou středověku, že to vypadá jako vystřižené ze Sapkowského. Zbytek je poctivě odvedeným řemeslem, které si diváka udrží po celou dobu, jak je to ostatně u Richarda Donnera obvyklé. Hudba od neznámého Andrewa Powella je občas lehce laciná a nevhodná, ale po většinu času děj velmi dobře podkresluje a v záběrech naplno využívajících nádherné exteriéry plní svoji úlohu způsobem zcela rovnocenným s daleko slavnějšími skladatelskými jmény. No a Michelle Pfeiffer je prostě nádherná;) 80% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nádherně ponurá pohádka z patřičně temného středověku, dojemně hrdinská i romantická. Její fantazie létá na křídlech jestřába a disponuje vlčími tesáky. Vypráví o krutém prokletí, které nezná slitování ... a o oddané lásce, která každý den čeká na kratičké okamžiky střídání dne a noci, třebaže jsou pro ni nanejvýš bolestné. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh velké oddané lásky a věrného přátelství, Michelle Pfeifferová je v roli jestřábí ženy nezapomenutelná - mladá, nádherná, křehká, podmanivá.. Rutger Hauer má ohromné mužné charisma a moc dobře se na něj kouká.. Mladinký Matthew Broderick jako zlodějíček prchající před spravedlností báječný a na konec se z něj vyklube přítel do nepohody.. Temná středověká atmosféra skvělá a spolu s jestřábem, vlkem a Goliášem nenapodobitelná, viděno opakovaně a stále to zabírá.. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Biskup, vlk a jastrab. Položím následne jednu pragmatickú otázku. Môže mať táto „trojica” niečo spoločné ? Čokoľvek. Ešte stále vás absolútne nič nenapadá, veď sa ani nie je tomu čo čudovať, keďže «Duchovný» by mohol tak maximálne tohto divokého cicavca odohnať, alebo i taký druh dravého vtáka by mu nemusel zakaždým výjsť v ústrety, však ? Čiže, asi tu máme tzv. NONSENS ? Alebo, ako sa veci vlastne majú... ? Nebudem chodiť ako mačka okolo horúcej kaše, že sa radšej opýtam ? Čo najradšej vyhľadáva, chytá a lapí, teda, tento, domestikovaný živočích ? Mohli by to byť najmä hlodavce (myši), a jednou takou práve začnem, aj keď Phillipe Gaston je typickým človekom, no prezývajú ho skrátka: „The Mouse” , pretože sa ako malý vreckár vždy vykrúti z hocakých komplikácií, že skrátka utečie spôsobom, schovaj sa do diery. Myš (mladý Matthew Broderick) je defacto akýmsi ‹prostredníkom› na ceste za dobrodružstvom, počas ktorého spoznavá dvoch prekliatych ľudí, ktorí sa vďaka uvalenej, čiernej kliatbe Biskupa z Aquily (John Wood, v slovenčine Ján Drevo), premieňajú na zvieratá, čím im naveky spečatil osud lásky, a to konkrétne medzi Kapitánom Stráže-Etienneom (Rutger Hauer) a Isabeauou (Michelle Pfeiffer), pretože im chorobne závidel, až to neuniesol. Zatiaľ, čo je on cez deň obyčajným človekom, ona je jastrabom, a zase v noci je on čiernym vlkom, ona veľkou krásavicou, a tak sotva na miniatúrny okamih sa môžu stretnúť, ako rovnocenní, bohužiaľ, to je, akoby hrach na stenu hádzali. Jestvuje akási nádej, že zlorečenstvo môže byť prerušené, ale to ešte musia všetci vynaložiť kopec úsilia, pokiaľ sa tak i stane. A pritom v pätách majú neustále biskupových temných prisluhovačov... _ Neviem si akosi normálne pomôcť, ale táto archaická rozprávka mi príde práve teraz už aj neuveriteľne zastaralá, so zvláštnou rockovov hudbou do stredoveku, a to i napriek tomu, že režiséra Dicka Donnera považujem za čisto nesmierne všestranného tvorcu, ktorý nakrútil trebárs Omena, Supermana, alebo aj Smrtonosnú zbraň, toto asi nie je úplne moja šálka kávy, i keď práca so zvukom bola strašne dynamická ! DP Vittoria Storara bola možno prvým lákadlom, i účasť hereckého ansámblu bola prijateľná, Broderick sa celkom predviedol, a tak to nakoniec mám vskutku pozitívne dojmy, ale druhýkrát to vidieť v žiadnom prípade nechcem, netúžim, určite nemusím ! ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zajímavě old schoolová fantasy z 80. let má romantickou tápletku a dostatečně charismatické i okouzlující obsazení, aby chytla za srdce. Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer jsou pěkný pár, lákavým exteriérům to sluší ještě více a Richard Donner zvládne zrežírovat i akci s mečem. Jen nám ta Jestřábí žena, stejně jako většina stejně žánrových filmů z té doby, stárne. 7/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Když strážce přijde pro Filipa (Matthew Broderick) do kobky ve vězení a následně mluví s jeho spoluvězněm, tak se mění poloha krytu stoky, kterou Filip utekl (z odkryté na zakrytou a zase zpět). (Rattus Rattus)
  • Poté, co Filip (Matthew Broderick) odejde do stáje s Isabeau (Michelle Pfeiffer), je Navarre (Rutger Hauer) zobrazen, jak běží v lese a přitom se svléká, než se promění ve vlka. V záběru je jasně vidět jeho meč, ale poté, co se střihne zpět do stáje, má Filip meč ve stáji u sebe, ačkoli by měl být spolu s Navarrovým oblečením v lese. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama