Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Do nebe volající klišovitá hříčka. Možná, kdyby se tahle "komedie" z prostředí golfu více soustředila na zmíněný sport a ukázala hlavního hrdinu v akci na více turnajích, nemuselo to nakonec dopadnout tak prachbídně. Takhle do popředí bohužel vstupuje naprosto absurdní příběh, toporné herecké výkony a product placement na každém rohu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač jsem golf nikdy nehrál, ač neznám jeho pravidla ani terminologii v něm používanou, a konečně ač nemám tento sport rád a jakmile se objeví na nějaké sportovní stanici přenos z golfu, tak okamžitě přepínám, tak přesto všechno jsem si tento film dokázal užít, aniž bych se byť jen na malou chvíli nudil. A vím o čem mluvím, romantických komedií už jsem viděl docela dost a není lehké mě zrovna v případě tohoto žánru zaujmout, ale tomuto filmu se to povedlo svou originálností, nápaditostí a především pro romantické komedie atypickým prostředím, protože romantická komedie z prostředí golfu je něco, co jsem dosud neviděl a co zase trochu rozšířilo mé filmové obzory. Samotný film je zvládnut naprosto perfektně, svým zajímavým dějem dokáže zaujmout i takového antigolfistu, jako jsem já, a do poslední chvíle jsem nevěděl, na čem vlastně s tímhle filmem jsem a jak celý příběh dopadne. Výtečný filmový zážitek pak dotváří naprosto vhodně zvolení herci, Filip Tomsa je pro mě neokoukaným hercem a s rolí se popasoval výborně, Míra Nosek zase skvěle zahrál záporáka, takže jsem ho fakt dokázal nenávidět, a Václav Postránecký s Bohumilem Kleplem už jen vhodně doplnili hereckou sestavu k mé velké spokojenosti. Mně se to líbilo, nečekal jsem nic náročného, měl jsem chuť na oddechový a pohodový film a toho se mi také dostalo, takže přes počáteční skepsi z toho, jak se mi tento film bude líbit musím konstatovat, že lepší už to asi být nemohlo a k maximálnímu hodnocení chyběl už jenom kousek. Celkové hodnocení je tedy 90%, což v tomto případě znamená lepší čtyři hvězdy. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vítězný film v soutěži o nejhloupější jednodílnou telenovelu. 1) Nejhorší je zcela určitě scénář. Hrozná je práce zvukaře. Ani herecké výkony se divákovi k srdci neproderou. 2) Tu hvězdičku dávám Filipu Tomsovi, samozřejmě ne za jeho neherectví, ale za hezkou postavu a pěkné vlasy. V golfové čepici mu to moc slušelo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Extrémní produkto a bulváro-celebritoplacementový terorismus, brought to you by Karel Janák, zvěstovatel moderních trendů (alespoň podle jeho vlastního vnitřního přesvědčení). Položíte-li si otázku, proč je děj tak zoufale slabomyslný a nelogický, budiž vám odpovědí za prvé: že celou tuhle věc zaštiťoval právě ten Mr. Janák, který je dodnes přesvědčen, že svými Snowboarďáky (2004) učinil z "okrajového adrenalinového sportu pro pár vyvolených" (v roce 2004!!!) "masovou záležitost" - což jak doufal, mělo díky Veni, Vidi, Vici potkat i golf, omg. A za druhé: že si všichni herci a štáb natáčení mocinky moc užili, nejvíc Sandra Nováková, která si tady narazila producenta Nejedlého (ke kterému zahořela čistou nefalšovanou láskou od srdíčka, jak jinak;)). Byli jste varováni... tohle je čiré české filmové ZLO. Zdá se, že nejzajímavější rolí Filipa Tomsy (to je ten jak si ho nikdo nepamatuje z Kvasky, kde měl taky hlavní roli) bude reklama na krekry TUC:) Zbytečných, na divákovu šrajtofli odporně nalíčených a pro mozkové buňky smrtelně nebezpečných 20%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, že hrdina tohoto filmu Honza alias sympatický Filip Tomsa to přes letní brigádu u svého strejdy, kde v hotelu myl nádobí a roznášel hostům drinky, dotáhne v závěru až na mistra republiky v golfu. No a tak to zamýšlel scénář a našemu hrdinovi předepsal peripetie s láskou, to když ho vrhl do náruče atraktivní a vypočítavé Jitky Kocurové, aby pak poté, co ho odkopla zjistil, že Sandra Nováková je stejně lepší a poté, co potrénoval s Bobem Kleplem si ještě vyřídil účty s arogantním záporákem Jaromírem Noskem. Když se tato komedie začne moc rozpitvávat, tak to nebude nijak slavné, ale pokud se divák chce jen a jen bavit, tak už je to mnohem lepší, protože i přes svou předvídatelnost mě to bavilo. Bavil mě Bob Klepl, bavila mě mrška Kocurová, které role překvapivě dost sedla a o golfu to zase až tak moc nebylo, a to je taky dobře, romantické to bylo tak akorát a vtipné jen občas, ale rychle to uteklo a bylo to dost pohodové. Tak proč se s hodnocením držet při zdi. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Pojem „veni vidi vici“ znamená „přišel jsem, uviděl jsem, zvítězil jsem“. (SONY_)
  • Natáčelo se v Ústí nad Labem (hrad Střekov, Masarykova nemocnice, Masarykův park a Činoherní studio), v Karlových Varech (Mlýnská kolonáda, hotel Imeprial a Cihelny), v Praze a v Čestlicích (Aquapalace). (SONY_)
  • Filip Tomsa (Honza) hrál golf na amatérské úrovni již před natáčením filmu. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama