Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako jízda na skluzavce. Začíná (to) na vrcholu a končí u dna (a pokud tu jízdu nezvládnete, jdete i pod úroveň dna, což se i tomuto filmu párkrát stane.) Ze začátku jsem si totiž říkal, že to vypadá slibně. Do poloviny filmu jsem si říkal, že to je takový průměrný, ale koukatelný film. Jenže pak se to zlomilo a co začalo jako film (komedie to nebyla ani náhodou a nevím, kdo tenhle přívlastek vymyslel) z prostředí golfu, se proměnilo do jedné velké kino reklamy na padesát různých firem/produktů. Méně či více viditelné, ale přesto otravné reklamy. A to ve filmu/filmech fakt nemám rád. Další věc, které si znuděný divák (v tomto případě já) začne všímat, jsou nevalné herecké výkony (od Kocurové jsem nic nečekal, ke štěstí mi u ní stačí, že je, ale od Novákové jsem čekal něco jiného…), camea, která v naprosté většině nefungují (Novotný, všelijaké missky… Vlastně jediné opravdu vtipné cameo zde měl pouze Gott). Navíc, když vám po filmu, který má hodinu a půl přijde, že jste u něj strávili nejlepší léta svého života, je něco špatně. Takže mi dohromady vycházejí slabší dvě hvězdy. 30 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Oh my Gott ! Asi takhle. Sešlo se několik společností a vymýšlelo jak udělat společnou reklamu nejen výrobkům co prodávají, ale i celému tomu byznysu kolem golfu. A tak vznikl nápad udělat film. Koncept bude takový: Celé je to o golfu, na každém záběru musí být vidět název všech značek čepic, holí, triček, spoďárů, bot, pití, klubů, prostě všech a všeho...(místní pohlaváry a některou tu novodobou podnikatelskou šlechtu dáme do záběrů jako komparz). Ale protože český divák není až tak blbej (tedy skoro) a jen koukat na značky by jej nebavilo, je třeba do toho dát nějaký dojemný příběh. Češi mají rádi příběhy o jelimanech jak nakonec přijdou (poctivě samozřejmě) k úspěchu. A tak tu máme chudého zraněného pingla s nadáním trefit se do jamky u práporku, bohatého podvádějícícho zlouna co nakonec dostaně výprask, kurvičku, bodrého hospodského, starostlivou maminku a nesnesitelného Klepla. No a stím už se dá něco dělat. Pingla si zahrál Filip Tomsa osobně jinak ještě stále nepřekonaný český kandidát nejstrašnějšího filmu jaký jsem kdy viděl - Strážce legendy. Se zbytkem to není o nic slavnější... Prostě tohle není film, to je nejčistčí verze PP.. A přesvědčte mne, že to tak nejni... Jeden míček ze smilování ! * ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Filmová výloha sportovních a romantických klišé, product-placementu a českých (rádoby)celebrit, kterou nezachrání ani hezká kamera, zručně natočené scény z greenu a za všech okolností parádní Klepl. Nečekal jsem nic, dostal jsem dost málo, ale že bych měl závratnou potřebu VVV nenávidět, to zase ne. I když je pravda, že výstupy Kocurové a mistra Gotta šmelcují mozek a další orgány, jak to jen jde. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Komedie? Kvůli tomu, že Bohumil Klepl asi dvakrát za 95 minut pronese něco vtipného? Romantická? Myslíte tu krátkou chvilku na začátku mezi Filipem Tomsou a Sandrou Novákovou? A zbytek? Sterilní produkt dokazující, že není větší nuda než golf. Pitomý scénář, výtahová hudba a reklamně-videoklipová režie. Jenže co vypadá skvěle na půl až třech minutách, to už po hodině nemůžete ani vystát. Ale dokázal jsem u toho neusnout. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek se ještě dá docela skousnout,ale po dvaceti minutách film upadne spíš do podprůměru a už se z něj nevyhrabe.Filip i Sandra jsou podle mě hodně nadějný herci,ale jako protipól je tady J.Kocurová,a to je teda síla,jedna facka by to nespravila.A potom kupa českejch celebrit v čele s božským Kájou,to už se mi chtělo blejt.A když k tomu přidám scény z prostředí debilních večírků český smetánky,což je pro mě vrchol stupidity,unylosti a ukázky lidský malosti tak hodnotim 30%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo také v Mariánských Lázních na kolonádě a na golfu (Asmodin)
  • Natáčelo se v Ústí nad Labem (hrad Střekov, Masarykova nemocnice, Masarykův park a Činoherní studio), v Karlových Varech (Mlýnská kolonáda, hotel Imeprial a Cihelny), v Praze a v Čestlicích (Aquapalace). (SONY_)

Reklama

Reklama