Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

tretnutie mladých nehercov prinieslo očakávaný výsledok, takmer zaručený odpad. Menej sympatického a tupejšieho golfistu si ani neviete predstaviť Netuším, pre koho sa tieto filmy točia. Publikum žiadne, kiná prázdne, film skončí na YouTube. Navyše téma, ktorá je miestnemu človeku vyslovene u prdele, kto okrem zlodejskej smotánky hrá a sleduje golf? ()

poz3n odpad!

všechny recenze uživatele

Jen si to představte. Je sobota večer, už se vám chce spát a jen tak ještě přepínáte programy, jestli nenarazíte na nějakou bombu. V tu chvíli se před vámi objeví Filip Tomsa. Při pohledu na Filipa i jeho malého androgynního bratra, je každému divákovi jasné, že Filipova rodina je v exekuci a nemá ani na holiče. Díky této brilantní řežijní práci s kostými a rekvizitami jsem okamžitě zůstal přikován k obrazovce a pak už si jen užíval hodinu a půl dlouhou jízdu světem golfu, celebrit, bulváru a drahých hotelů a večírků. A když jsem pak šel spát, hřál mě na srdci nejen pocit štěstí, že Filip dokázal porazit toho nesympatického padoucha, ale především pocit úlevy, že už nemusím řešit s jakou cestovkou jet na dovolenou, jakým autem jezdit a jaký energeťák pít. 0/10 ()

Reklama

rodo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně klišoidní šablonovitý pokus o film ála Hollywood, který sám sobě podráží nohy přesně v těch místech, kde se chtěl americkým mainstreamovým filmům vyrovnat. Hodně jsem se nudil a dokoukal jsem jen proto, že jsem to sledoval s mojí drahou polovičkou. Mám ale pocit, že ani jí se film moc nelíbil, i když je jejím oblíbeným seriálem například Ordinace v růžové ohradě... Všudepřítomný product placement mě hodně iritoval a jednotlivá camea známých osobností vyznívala spíše trapně. A komedie, u které se člověk ani jednou nezasměje, je vlastně k smíchu. Tak to asi komedie byla :-) Jinak co se týká mých pocitů z filmu, tak naprosto všechno naprosto přesně vystihuje neuvěřitelně trefná recenze od Františka Fuky: http://fffilm.fuxoft.cz/2009/08/veni-vidi-vici-20.html ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, že hrdina tohoto filmu Honza alias sympatický Filip Tomsa to přes letní brigádu u svého strejdy, kde v hotelu myl nádobí a roznášel hostům drinky, dotáhne v závěru až na mistra republiky v golfu. No a tak to zamýšlel scénář a našemu hrdinovi předepsal peripetie s láskou, to když ho vrhl do náruče atraktivní a vypočítavé Jitky Kocurové, aby pak poté, co ho odkopla zjistil, že Sandra Nováková je stejně lepší a poté, co potrénoval s Bobem Kleplem si ještě vyřídil účty s arogantním záporákem Jaromírem Noskem. Když se tato komedie začne moc rozpitvávat, tak to nebude nijak slavné, ale pokud se divák chce jen a jen bavit, tak už je to mnohem lepší, protože i přes svou předvídatelnost mě to bavilo. Bavil mě Bob Klepl, bavila mě mrška Kocurová, které role překvapivě dost sedla a o golfu to zase až tak moc nebylo, a to je taky dobře, romantické to bylo tak akorát a vtipné jen občas, ale rychle to uteklo a bylo to dost pohodové. Tak proč se s hodnocením držet při zdi. 60% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Film ako kampaň na šport - konkrétne golf. Avšak jeho príbeh je tuctový...nič zvláštne neponúka. Teda vlastne ponúka...a to zjavne ....chce aby ste nesedeli vo fotelke a pozerali na bezduchý snímok ako je tento a zdvihli svoju " veľkú prdel " a šli si radšej zahrať golf...na ktorý vás tú láka aj sám zlatý slávik Kája...škoda len že kampaň na golf nedopadla práve najlepšie a nedokáže naplniť svoj zmysel : a to, aby prilákal ludí na golfové ihrisko. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Filip Tomsa (Honza) hrál golf na amatérské úrovni již před natáčením filmu. (MTHRFCKR)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (SONY_)
  • Na obalu DVD je chybně napsáno, že hlavní postava (Filip Tomsa) pochází z Prahy. Skutečným rodným městem Honzy je Ústí nad Labem. (Brůny)

Reklama

Reklama