Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ale ono zas tak otřesné nebylo. Jo, je to hrozně banální a nereálné po všech stránkách, ale kdyby odkopli ty tuny reklam a zbytečných minirolí, tak je to docela snesitelná oddychovka. Nejlepší je na celém filmu určitě hudba a Jaromír Nosek, ten týpek má prostě parádní záporácký ksicht, měl by hrát víc :) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a v některých exteriérových scénách nesnesitelně přesvícené, ale největší vadou je inzerovat tento film jako romantickou komedii, protože tou rozhodně není - a to je asi taky hlavní příčinou místního "skvostného" hodnocení. Vykreslení "vzestupu, který je zároveň pádem" ve druhé třetině filmu je ovšem docela zajímavé. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Taková hrůza to zase nebyla, jak to podle zdejšího hodnocení vypadá. Prostě normální českej film - průměr. Samozřejmě příběh o tom, jak chudý chlapec ke jmění a slávě přišel a pomohl své mamince, je námětem taková pohádka a nic originálního na tom není. Já jsem od toho ale nic nečekala, takže žádné zklamání se nekonalo. Jediná věc, která byla opravdu stupidní, byly ty "NENÁPADNĚ" umístěné reklamy... to se normálně ve filmu opravdu jen tak nevidí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Aby pomohl své matce s dluhy, začíná Honza pracovat jako pingl v jednom karlovarském hotelu. Večer si jen tak s plezíru zkouší golfové údery, než jej uvidí golfový trenér Karel (Bohumil Klepl), a zjistí, jaký talent v mladém číšníkovi dříme. Vezme si jej do parády, a brzy Honza vyhraje svůj první turnaj. Rychlý nástup popularity, spousta peněz a krásná PR manažerka Alice zatemní Honzovi mozek, takže brzy přestává vnímat co je a co není v životě důležité. Až zranění jej přesvědčí, že nic není navěky ... Po přečtení komentářů zde jsem k filmu přistupoval velmi opatrně. Čekal jsem nějakou ubohost známou z Troškových či Soukupových filmů, ale dočkal jsem se docela příjemné golfové komedie se zajímavým hereckým obsazením (Bohumil Klepl, Václav Postránecký, Sandra Nováková, Jaromír Nosek, ..), a i když příběh není z nejoriginálnějších, vcelku mi padnul do nálady. Spousta maličkostí (Karel Gott, Roman Skamene, Walda gang) naopak vyloženě potěšila... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Blbost to je, ale zase určitě ne tak veliká. Děj poskládaný z prapodivných drobků, nikam nesměřující, nic divákovi nepředávající. Pokud něco chválit, tak především vizuál. Jenže slušná kamera svištící mezi nesmyslnými scénami a epizodkami (camea Gotta, Korce nebo Novotného) sama nic moc nezmůže. Příběh se dá vymyslet během posedu na záchodě, osudům mladíka, jenž z ničeho zabředne do světa nehynoucí golfové slávy, by se vysmály i děti Tigera Woodse. Snímek je i žánrově těžko zařaditelný, romantika chybí, humor nehrozí, sportovní drama se nekoná a přesah na sociální půdu je spíš k pláči. Herecky je to rovněž bída, protože i mentor Bob Klepl postupem času neví, co s dialogy. Stejný případ je i jinde skvělý Jaromír Nosek. Filipa Tomsu nehodnotím, protože není co posuzovat. Pocity po projekci přesto nejsou úplně rozčarované, a navíc jsem si tu toho uvařil večeři!! Co víc si (vyjma děje) přát..? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Pojem „veni vidi vici“ znamená „přišel jsem, uviděl jsem, zvítězil jsem“. (SONY_)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (SONY_)
  • Natáčelo se v Ústí nad Labem (hrad Střekov, Masarykova nemocnice, Masarykův park a Činoherní studio), v Karlových Varech (Mlýnská kolonáda, hotel Imeprial a Cihelny), v Praze a v Čestlicích (Aquapalace). (SONY_)

Reklama

Reklama