Reklama

Reklama

Králíkova pomsta

(festivalový název)
  • Nizozemsko Big Buck Bunny
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Nizozemsko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Jednoho krásného rána se Velký Buck (králíček) probudí. Jde se podívat ven, kde potká tři poťouchlé veverky. Jedna z nich (poletucha) zabíjí motýlky a hází po ostatních zvířátkách šišky a další plody stromů. Trojice si troufne dokonce i na Bucka. Toho to ale dopálí a tak vymyslí pomstu. (Fary)

Recenze (95)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, na co člověk může narazit, když hledá něco úplně jiného! A musím se přiznat, že u téhle náhody jsem se celkem dobře bavila. Souboj opravdu velkého králíka, který si zahraje tak trochu na Ramba a třech prapodivných veverek -jedna tlustá nešika, druhá vyhublá a švidrající s každým okem jiné barvy a třetí létající veverka, která je jako správnej kápo, ta nejdrsnější. Veverky jsou pěkný svině! Nejenže zabíjí nebohý motýlky, ale troufnou si provokovat i přerostlého králíka. A to neměly dělat… ()

otík 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento kratičký snímek v polském Dream Park ve městě Ochaby ve speciálním vydání 6D. Bylo vidět, že animace už má to nejlepší za sebou, ovšem příběhově je to ještě horší. Obzvlášť, když na začátku příběhu vyleze na plátno příšerně vypasený králík alá Shrek. A i zbytek je zcela padlý na hlavu, obrovský králík se nechá doslova terorizovat nechutnou trojicí prťavých zvířátek, aby jim ke konci nachystal past, za kterou by se nemusel stydět John Rambo z jeho posledního masakru Poslední krev. Sice trojice despotů nedopadne jako mexičtí mafiáni a trojky vidle jim hlavní hrdina neprožene hrudníkem, ale i tak je pomsta drsná.  Animovaná jednohubka, která má to nejlepší za sebou, přičemž toho nejlepšího nikdy nedosáhla. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vypasený králík vyleze ráno z nory a už si to panáčkuje kochat se rozkvetlou přírodou. Bylo by mu na světě krásně, kdyby tři zákeřné veverky nechtěly ovládnout území a po zlikvidování malých cílů neplánovaly útok na králíka. Králíkovi však po mnoha úderech do hlavy začíná docházet, že je jeho srst v ohrožení. Okamžitě začíná rockyovsky trénovat a rambovsky vyrábět pasti, aby se mohl trojnásobně hbité přesile statečně postavit. ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Povídka vytvořená v open-source 3D studiu Blender. Měla se stát výstavním exemplářem Blender Foundation předvádějícím neomezené možnosti programu. Akorát že ukazuje jeho nepoužitelnost. Jen tráva zmýtaná poryvy větru musela zabrat dny práce a ještě si jí nevšimnete. Mimické svaly v Blenderu moc animovat nejdou. Vizuálně Buck nemohl být lepší. Ke zhlédnutí na Youtube. ()

as-minor 

všechny recenze uživatele

Príjemný animovaný „kraťas“ s výbornou vizuálnou zložkou. Síce sa nejedná o svetoborný príbeh, ktorý by sa vymykal bežnému konceptu krátkometrážnych „animákov“ (konfrontácia dobra a zla je už vcelku zaužívaným princípom), ale sled udalostí dokáže diváka aj tak príjemne pobaviť. Sympatický zajačí hrdina v pozoruhodnej animácii sa tak stáva skvelou chuťovkou na spríjemnenie chvíľ po ťažkom dni. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • K rozprávke bola nepriamo vydaná freeware počítačová hra "Yo Frankie!", v ktorej bol hráč v úlohe veverice Frankieho, ktorá sa takto volá aj v snímke a znepríjemnuje život zvieratám v lese. (PATWIST)
  • Na vytvorení rozprávky, ktorej rozpočet bol 150 000 eur, sa podieľal 9-členný tím a bola dokončená behom 5 mesiacov. (PATWIST)
  • K vytvoření filmu byl použit freeware 3D editor Blender. (Sharky95)

Reklama

Reklama