Reklama

Reklama

Vinyan

  • Česko Dobyvatelé barmské džungle (více)
Trailer

Neschopni akceptovat ztrátu svého syna v katastrofickém Tsunami v roce 2005, Jeanne a Paul zůstávají žít v Thajsku. Jeanne, upnutá k faktu, že tělo jejich syna nikdy neobjevili, utvrzuje sama sebe, že jejich syn byl po katastrofě unesen překupníky drog a stále žije. Paul je skeptický, ale nemá sílu sebrat své ženě poslední naději. Oba se vydávají na hrozivou cestu tropickou džunglí ovládnutou piráty - ve své paranoie objevují nadpřirozenou říši, kde mrtví nejsou nikdy skutečně mrtví a kde se noční můry a posedlost protínají s hrůzostrašnou realitou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční horor „Vinyan“ je o posedlosti, která může vzniknout při tragické ztrátě, o posedlosti, která se může změnit v něco skutečně nepříjemného, nejen sebezničujícího, ale i destruktivního vzhledem k bližním. A pak je zde ještě něco z venku, co všechnu hrůzu přiživuje. Snímek chce být živelný, temný, ale v konečném důsledku je spíše nic moc neříkající, náznakový a také očekávaný ve svém průběhu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejdříve je to tak nějak dobrodružně pojaté drama, pak se to začne nořit do bahna psychologického dramatu a pak začne téct krev. Nemůžu říct, že by mi některá z těchto rovin nějak vadila nebo se mi dokonce nelíbila, to opravdu ne. Ale dohromady mi to prostě nějak nesedělo. A moc tomu nepomohli ani jinak (a tady vlastně taky) výborní Emmanuelle a Rufus. Nevím, prostě mi tam něco chybělo, jako by něco zapomnělo být vyřčeno. V něčem mi to vzdáleně připomnělo Kongo – tam taky člověk nevěděl, co od toho pořádně žánrově čekat a byl trochu překvapen. Možná to bude chtít někdy po čase druhou šanci. ()

Reklama

seeker23 

všechny recenze uživatele

Fabrice Du Welz druhým snímkem potvrdil, že umí geniálně zkloubit trendy současných artových děl s postupy hororových subžánrů. Po variaci na hicksploatační téma v Kalvárii si tentokrát pohrává s motivy kanibalských filmů či snímků o démonických dětech. Nyní ještě nenápadněji, díky čemuž se mu daří opět trochu jinnými prostředky znázornit stavy rozpadu racionality; podmanivě nasnímané prostředí džungle posiluje už tak silný halucinační aspekt snímku. P.S.: Český DVD název Dobyvatelé barmské džungle je prozatím asi nejkrutější vtip našich distributorů, pro fanoušky Indyho to bude opravdu dobrodtružná podívaná... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár v strednom veku príde počas dovolenky o syna. Celá rodina sa totiž nachádza v nesprávnu dobu na nesprávnom miesta. Vlna Tsunami si svoje obete nevyberá. Jedného večera počas sedenia s pár priateľmi a možnými sponzormi prispievajúcimi na záchranu chudobných v inkriminovanej oblasti postihnutej prírodným živlom, vzhliadne Jeanne na krátkom prezentačnom DVD postavu malého chlapca v drese "Man UTD". Je to malý Josh? Zahynul? Alebo bol podľa domnienky oboch rodičov unesený obchodníkmi s bielym mäsom? Jediná možnosť ako to preveriť je opätovne vycestovať na miesto tragédie. Spočiatku pomerne slušne javiace sa psycho drama, ktoré odstupom času vo mne zanecháva pocity zbytočnosti a straty času. To má divák ozaj uveriť tomu, že sa racionálne uvažujúci človek nechá takto zmagoriť svojou "polovičkou"? Ktorá od úvodu viditeľne a jasne potrebuje psychiatra? Nechá sa niekde na konci prdele poojebávať nejakým "gadzom" jak na jarmoku? "Vinyan" na mňa nijak nezapôsobil. Z hororových prvkov ŽIADEN ( ! ) takže ja nemôžem inak, iba ho "skopať" tam kam patrí. Ako to už napísal jeden z užívateľov - toto nie je ani ryba, ani rak. Záver nebudem ani komentovať. To bola z môjho pohľadu proste márnosť - 40%. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Urcite to nie je proklamovany horor. Skor psychodrama o dvoch ludoch, ktori sa v beznadeji snazia najst svojho strateneho syna v Barme. Problemom je, ze nemaju so sebou Johna Ramba a teda ich pobyt sa trosku skomplikuje a zene zacne lahko hrabat...Film je sice kratky, ale dost sa mi vliekol a v podstate okrem niekolkych ako tak vydarenych scen a miestami obstojnej atmosfery nema co ponuknut. 2,5/5* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Scéna v go-go baru byla natočena hned první den. (Cheeker)
  • Emmanuelle Béart měla během natáčení dvakrát zánět v uchu. (Cheeker)

Reklama

Reklama