Reklama

Reklama

VOD (1)

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

predators 

všechny recenze uživatele

No teda potěš, jestli má toto být "z mrtvých vstání" Nicolase Cage! Jeden skok tam, druhý zase támhle a do toho nějaká ta čára. To celé pětkrát, netřepat, promýchat lžičkou a je zaděláno na skoro průměrnou kriminálku. Dobrá tedy, zvedneme sledovanost tím, že do hlavní role obsadíme Cage, který má s podobnou tématikou již nějaké zkušenosti. A snad ani nebude vadit, že jeho hlas a všechny dialogy uspí kohokoliv, když před tím vypijeme litr kávy. I tak se mi už dlouho nestalo, abych u jednoho filmu usnul 2x. 10% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa podarí aj mobilom natočiť dobrý film! No toto nie je ten prípad. K príbehu sa ani nevyjadrujem. Herzog ma príliš neohúril dokumentárnymi filmami s mojou obľúbenou témetikou (zločin a vrah), z Cage-a je už dnes kurva céčkový herec, a ja tak rozmýšľam, prečo som to vlastne pozeral? Dať takémuto filmu 5 hviezd, to chce dávku nadhľadu alebo sedatív. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnoho policejních filmů a tenhle bude patřit někam na spod žebříčku. Nepřišel s ničím novým a oproti ostatním filmům byl tento hodně pomalý. Vždycky jsem měl zážitky z policejních honiček, vloupaček, vydírání a stříleček. Neříkám, že tady v tom nic z toho nebylo. Bylo všechno, ale tak nějak... obyčejný. A pro mě tedy průměrný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bad Lieutenant je ukázkovou demostrací nejšpinavějších rysů lidské osobnosti. Cageův hrdina je sice (hluboko) ve svém nitru dobrák, jenže k čemu to je lidem v jeho okolí, když myslí jen na sebe? Efektivnost některých scén je tak dechberoucí, že i když jsem neviděl originál, připadá mi tento remake jako téměř geniální dílo. Nick ještě nepatří do starého železa, naopak je to on, kdo ze snímku dělá to, čím je, a čím na diváka v konečném důsledku film zapůsobí. Tenhle policejní poručík se s ničím nemazlí, má mrazivý smysl pro odplatu a rozhodně s ním není radno vydrbávat. Dále se mi líbila hudba podobná té z Running Scared, válející Xzibit, nebo Eva Mendes, která se mi konečně začla zamlouvat. A Brad Dourif: díky za každou jeho roličku... Těsné hodnocení uteklo o fous - asi za to můžou ti leguáni. Jsou všude, damned! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ktorýsi z užívateľov napísal, že Nicolas Cage v Knowing bol " opäť s utrápeným ksichtom, opäť chlastajúci " a mal pravdu! Pretože to, čo ponúka v tomto snímku je jedno veľké chodiace a strápené monštrum, navyše fetujúce! Na ten jeho chsicht sa už nedá ani podívať! Ako protipol mi našťastie poslúžila stále atraktívna a sexy Eva Mendes. Našťastie! A ešte i to, že ten vyžratý Val Kilmer sa tam iba mihol a moc nezdržiaval, bo to už by bola fakt nepozerateľná sračka! Tá druhá hviezdička patrí scénke s tými jaštermi. Buhaháááá.....!!!! No a záverečný happyend potvrdil, že nálepka " Sračka " právom prináleží väčšine amerických filmov a ani tento nie je výnimkou! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Film sa pôvodne odohrával v New Yorku, ale Nicolas Cage zmenil prostredie na New Orleans, aby mestu pomohol po hurikáne Katrina. (Arsenal83)
  • „Scéna tancujúcej duše“ je zjavnou poctou Herzogovej ranej klasike Stroszek (1977), ktorá obsahuje ikonickú scénu tancujúceho kurčaťa v podaní presne tej istej piesne Sonnyho Terryho „Old Lost John“. (Arsenal83)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama