Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Hubert (K. Heřmánek) byl namyšlený hlupák. Jeho panovnická rozhodnutí byla lidem dlouho jenom k smíchu, ale když ztřeštěností přibývalo, zdálo se, že všechno špatně skončí nejen s Hubertem, ale i s celým královstvím. Naštěstí se mu jednou při lovu na motýly zjevil kouzelný dědeček (L. Pešek) a obdaroval ho moudrostí. Dal mu ji však do starého ruksaku! Dokud ho bude nosit, moudrost ho neopustí. To se ví, že ho jednou sundal. Hned bylo po moudrosti. A tak se král pro ni musel vydat do světa… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jako by se sešla trojice Heřmánek-Zedníček-Mrkvička a rozhodla se zařádit si. Jako pohádka to sice není moc silné, ale pohled na tuto trojici, která si vzájemně servíruje své komediální herectví to je slušná podívaná. I když král s ruksakem je prča. Zvláště, když rádci vymyslí různé modely moderních ruksaků tak, aby se hodily na ples. Poučení pak je jasné. Moudrost si v ruksaku nosit nemůžete. Leda byste v něm měli knihy. Protože základem moudrosti je učit se, učit se, učit se. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Ze starých studiovek rozhodně jedna z těch lepších, na kterou se dá dívat ještě dnes. Král Heřmánek se nonšalantně pohybuje mezi moudrostí i hloupostí, všechny vedlejší postavy jsou obsazeny výbornými herci, scénář je jednoduchý, ale vtipný. Až příliš úspornou papundeklovitost zachraňují docela pěkné kostýmy. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Veselá moudrá výchovná pohádka se skvělým Karlem Heřmánkem v hlavní roli. Také ostatní herecké osobnosti - vtipný šašek v podání Ladislava Mrkvičky, Ladislav Pešek jako kouzelný dědeček a Pavel Zedníček jako rádce se svých rolí zhostili se ctí. I po těch letech se bavím originalitou této pohádky. Knížky do aktovky, aktovku na záda a hurá do školy sbírat vědomosti. ()

Jan.S.Harold 

všechny recenze uživatele

Tyjo, pamatuju, že tuhle pohádku jsem měl rád jako fakt malý dítě a od tý doby jsem ji naprosto, ale naprosto vytěsnil! Nepřestává mě fascinovat, jak ti naši herci uměli skvěle hrát i v tom papundeklu a jak si to dávali... To je zase jednou setkání s vlastním já... tak pět hvězd za probuzenou nostalgii. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Poučná a vtipná pohádka s výborným hereckým obsazením. Moudrost musí mít člověk v hlavě ne v nějakém ruksaku na zádech. Nicméně, ten kouzelný dědeček pronesl velkou pravdu, batohy nacpané moudrostí můžeme skutečně vidět. Nosí je přece děti jdoucí každé ráno do školy. Zatím tu moudrost mají ukrytou v nich. Skrývá se v knihách a sešitech. Je to moudrost, kterou budou jednou potřebovat pro život. Aby se člověk stal moudrým, musí se hodně učit. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama