Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Propaganda z toho tryská na všechny strany. První půle je dost ukecaná, protože aspoň zhruba představuje většinu postav z budoucí Ligy. A protože je tato hrozba nad síly Suprouše, tvůrci povolali úplně všechny známé DC heroes. Což bylo zajímavé sledovat, ale zároveň to celý film roztáhlo do šířky, takže závěr mi přišel trochu uspěchaný, resp. neuspokojivý. Slabé 4* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Batman, Superman, Flash, Hal Jordan, Wonder Woman, Martian Manhunter a další bojují proti zkázonosné síle samotného 'Centra'. Tenhle JLA animák mě potěšil zasazením do let padesátých (vyčerpání válkou a naděje v lepší zítřek, nový start), ale naopak nepotešil menší dějovou rozkouskovaností až zmateností. Charaktery se taky (ne)dávali dohromady pěkně dlouho. Závěr byl ale tak vyhroceně hrdinný (vláda + nadlidé) a sci-fi/apokalypticky rozmáchlý (plus plný dinosauřích příšer), že mě to smetlo tak jako tak. Kresba celkově taky pěkná, politický nádech v tomto případě ku prospěchu věci. 7/10. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Předně jsem rád, že existence party Hic se znovu potvrdila, když tajemný a mocný Bettman spolu s dalšími superhrdiny rozjeli zkrácenou sezonu té pravé ligy spravedlivých a bohatých. No a na adresu tohohle filmu bych se pak rád optal, proč se nikdo neobtěžoval s poutavějším příběhem? Což o to, s kačerem na provázku mně to bylo jedno, ale teď, když už jsem z kačerů přesedlal na kačenky, bych uvítal něco pompéznějšího. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hlásí se Lois Lane, válka skončila. Docela povedená scéna z leteckou přestřelkou a pak záběr na observatoř Gotham city. Batman je na útěku, Liga vyjímečných je rozpuštěna a Iron man je mrtvej!! Nezáleží kolik dobra vykonáme, lidé se nás hluboko v nitru budou stále bát, bylo řečeno hned na začátku. Projdi peklem a dostaneš se do nebe. Vždy mě překvapuje jak dokážou být všichni jednotní, když jde do tuhého, škoda že je to jen ve filmech a převážně v těch kreslených. A bude zde řečena i legendární Arnoldova věta: Já se vrátím!!! Dobrodružné, hezky kreslené , patriotské, hrdinné..... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím určitě nejslabší DCanimák=Ze začátku se to zasazení příběhu na cca přelom 50. a 60. let zdálo jako přínos(všudypřítomná antikomunistická propaganda atd...)ale nakonec to bylo jen stavění lešení pro propagandu plnou hlášek jako: ...a na těchhle demokratických hodnotách je vybudována naše země (americká vlajka třepetající se ve větru a na pozadí vlastenecká dechovka)blablabla..Patos jak prase=bohajeho, vždyť jestli se nepletu tak jim tam na konci předával medaile usměvavý JFK-uffff...........Navíc je to celé hrozně naivní, hloupoučké, bez hloubky a jakékoliv psychologie....Mythologie jednotlivých postav je jen tak narychlo nahozená a občas dost nelogicky spíchnutá(např. Green Lantern-absolutní znouzectnost!)....Záporák je blábol vycucaný z prstu a jeho zneškodnění je křečovitě poslepované tak aby každý ze supertýmu dostal svou roli a mohl využít zrovna tu svou přednost......Tohle je prostě krok vedle, který budu tak trochu ignorovat................Jistý druh stylizace(jak obrazové, tak myšlenkové)ke comicsu patří ale tohle né-tohle už jedost daleko za čárou. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)

Reklama

Reklama