Reklama

Reklama

Paříž, když to hoří

  • Česko Paříž v letním parnu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hollywoodskému producentovi Alexanderu Meyerheimovi (Noel Coward) rychle dochází trpělivost. Jeho scénárista Richard Benson (William Holden) už přes 19 týdnů pracuje na novém filmu, a stále není s to ho dokončit. Benson si ve skutečnosti užívá života v luxusním pronajatém pařížském apartmánu, flámuje, nezřízeně popíjí, navštěvuje kasina, ale ze scénáře zatím nenapsal ani čárku. Za dva dny je ovšem termín odevzdání a producent Meyerheim si scénář ve městě pod Eiffelovou věží vyzvedne osobně! Richard si proto najme písařku, půvabnou Miss Simpson (Audrey Hepburn), a hodlá jí scénář nadiktovat z hlavy. Je ostatně už zvyklý takhle pracovat vždy, když jde opravdu do tuhého. Tentokrát ho však napadají jen samé nesmysly a vymezený čas se zatím neúprosně krátí. Tady už pomůže jen jediné - nechat pracovat svou fantazii a celou filmovou zápletku si ve dvou prožít na vlastní kůži. (dopitak)

(více)

Zajímavosti (13)

  • V době, kdy byl Holden na léčení, chtělo studio natáčení zrušit úplně. To vyřešil režisér Quine tím, že k natáčení přizval Tonyho Curtise, s nímž natočil několik scén. (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris) (Mirokukii)
  • V době natáčení unesl poblázněný fanoušek Audrey Hepburn z jejího domu v Bürgenstocku Oscara za Prázdniny v Římě (1953) a její spodní prádlo. Oscar byl nalezen nedaleko, prádlo nikoliv. (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris) (Mirokukii)
  • Natáčení bylo několikrát přerušeno, protože Holden, ze kterého se postupně stal alkoholik, musel na léčení. (Mikino00)
  • Wiliam Holden byl zamilován do Audrey Hepburnové a v průběhu natáčení se jí neúspěšně dvořil. (Mikino00)
  • Počas jednej scény prirovnávajú Gabrielle (Audrey Hepburn) a Richard (William Holden) Frankensteina k My Fair Lady (1964), v ktorom Audrey onedlho hrala hlavnú úlohu. Šaráda (1963), ďalší film Audrey Hepburn, taktiež obsahuje odkaz na film My Fair Lady. (TheRoller)
  • Podľa spomienok syna Audrey Hepburn, Seana H. Ferrera, bol Paris - When It Sizzles herečkin najmenej obľúbený film, ktorý natočila. (TheRoller)
  • Mel Ferrer, manžel Audrey Hepburn, sa objavil v scéne na Eiffelovej veži ako Dr. Jekyll a Mr. Hyde. (TheRoller)
  • Scéna spomínajúca Draculu sa nakrúcala ako posledná. Musela byť skrátená, pretože William Holden (Richard Benson) rozbil jeho nové Ferrari a potreboval dlahu. (TheRoller)
  • Nakrúcanie skončilo len dva dni predtým, než sa začal filmovať ďalší film Audrey Hepburn, Šaráda (1963). (TheRoller)

Reklama

Reklama