Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tí chlapci neskončili Oxford, jasné?" Solídne, to rozhodne. Ale po dvojke pre mňa najslabší diel. Príliš sa mi nepozdával Ethanov tím, v čele s nie príliš zábavným Rennerom, vcelku otravným Peggom a mdlou Paulou Patton. Našťastie sa režisérovi Birdovi podarilo natočiť zopár scén, ktoré určite stoja za pozornosť (púštna búrka, nezabudnuteľný mrakodrap, finále s autami, geniálny nápad so „stenou“). Od veci nie je ani ústredný zloduch. Žiaľ, štvrtý diel ponúka asi najbiednejšieho Huntovho šéfa a to v podaní Toma Wilkinsona; v ťažkotonážnej konkurencii Voighta, Fishburnea a Hopkinsa, proste starý dobrý Tom nemal šancu (a to ho mám rád). Páči sa mi, čo so sériou robí Tom Cruise, ale občas ma tým nudí. Štvorka je zaujímavá tým, že po tom, čo trojka síce zarobila pekné peniaze, ale predsa len sa čakalo viac, štúdio uvažovalo o výmene Cruisea, ktorého mal nahradiť práve Renner. Štvorka napokon s rozpočtom 145 miliónov na celom svete trhla geniálnych 694, takže hoc Renner nakoniec (relatívne) zostal súčasťou série aj v nasledujúcich dieloch, po premiére štvorky už nikto nevravel o striedaní. Scenár je striedavo skvelý (parádny twist s manželkou), striedavo jalový (nekonečná finálna spása sveta samozrejme v poslednej chvíli, či skôr v tomto prípade po poslednej chvíli). „Vojna pomáha biznisu." – „Aj jadrová?"  ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle mi tu už chybělo nějakou dobu. Pořádná špionážní akce okořeněná eye-candy záběry, high-tech vybavením, pořádnou akcí, a taky velkou nadsázkou, vtipností a skěle fungující partou. Prostě IMF je zpět v plné síle. Tom Cruise ne a ne začít pořádně stárnout, Patton vypadá hlavně na konci filmu naprosto úžasně, Pegg je typický komediant a skvělá technická podpora (no, ty rukavice...) a snad budoucí nová tvář série Renner správně tajemný a nakonec i dobře padnoucí do motivace a příběhu.. Druhá strana barikády je trochu odbytá, Nyqvist byl značně nevýrazný a mohl dostat více prostoru, ale na druhou stranu to vyvažuje závěrečná ne a ne skončit bitva v nadzemních garážích. A rozhodně si nemyslím, že poslední část mise byla zbytečná a ztratilo to tu předchozí propracovanost. Pravda, tvůrci si to Dubajskou akcí zavařili, protože mrakodrapová lítačka (venku i uvnitř) byla od začátku až do konce potěcha pro oko a nadšením jsem se musel pohupovat. Ale na druhou stranu, líbilo se mi, že to bylo vygradované až do posledního momentu. Úplný závěr jsem tak zcela nepochopil, ale jinak tedy po dějové stránce prospělo s vyznamenáním. Hereckou stránku jsem už zmínil, Seydoux by byla úžasná i jako bondgirl, taková elegance, chlad a sexy vražednost jsem už déle neviděl. Holloway mohl setrvat na plátně déle, a Kříž definitivně :) Jelikož nejsem Pražák, ani k ní necítím nějaké supervlastenecké pocity + znám jen to nejznámější, většina Budapeště či Moskvy nevadila (Hrad jsem poznal :)). Co se týče té high-tech části, vynálezy jsou správně přitažené za vlasy a rozhodně tu nechybí velká dávka dělání si srandy ze sebe. Nejlepší bylo to promítání chodby. Po technické stránce tedy vládne taky spokojenost, lepší audiovizuál si ani neumím představit, a Brad Bird na Abramse má. Odkazů se tu taky pár najde a prostě, další ze zástupců krásné akce, která baví, neznechutí blbými pokusy o humor a valí si to dopředu jako tank v Zlatém oku. A ted Skyfall. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film, jehož jedinou objektivní chybou je nevýrazný záporák, který sice získává body v momentě, kdy nastupuje jeho skutečné šílenství, aury, kterou okolo sebe dokázal na polovičním prostoru vybudovat P. S. Hoffman v trojce ale nedosahuje ani zdaleka. Jinak je ale M:I - Ghost Protocol špičkovým popcornem, který tahá z rukávu tolik es, až se z toho jednomu zatočí hlava (zdravíme do Dubaje). Parádní akce, skvělý Pegg a Renner a spousta tvůrčí invence a místy až Spielbergovská gradace absurdit v akčních sekvencích činí z M:I - GH jeden z nejzábavnějších filmů roku a staví ho jenom malinkatý kousíček za Tintinova dobrodružství... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŠÉF JE MRTVÝ. PREZIDENT INICIOVAL TAKZVANÝ ,,GHOST PROTOKOL“. NAŠE ČINNOST BYLA UKONČENA. OD TÉTO CHVÍLE JSOU VŠECHNY NAŠE ČINY NELEGÁLNÍ, TAKŽE JESTLI CHCETE ODEJÍT.....“ /// Tak jo. Tohle se mi líbí! Skoro nemám čas přemejšlet nad tím, jaká že to je hovadina, páč to má švih, na ironickej ftip tu je S.Pegg a Tomík je vcelku ve formě (a to takový, že by mu ty jeho letecký eskapády záviděl nejeden ,,wu-shu Korejec“). Příběh, kde parchant chce vodpálit jadernou hlavici – tak to tady dlouho nebylo, že? Sračky na to. Za chvíli je v píči Kreml, Rudý náměstí a napětí mezi Amíkama a Rusákama by se prej mohlo dát krájet (což je logický, šáhněte nám na Václavák!). Technický vychytávky 22.století... (ne! za to s tou bundou...klidně 23.století!). Ostatně těch nádhernejch hraček je tu tolik, že až to uvidí Batman, tak se asi posere! Nechápu, co furt máte? No a co, že se tady (trochu ???) přehání. Copak by jste takovouhle misi (která potvrzuje pravidlo, že každá další je drsnější a drsnější) zvládli jen ve slipáčích a bez kliky? Technická dokonalost, super obsazení, perfektní akce....to je MI: IV(čtyři)! No dobře, vobčas je to fakt přehnaný.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Uvidím, jak ,,ztracenej“ Sawyer sejme Štěpánka. 2.) Miluju nerozbitný agenty. 3.) Zjistím, který auto má nejlepší crash testy. 4.) Koukám jen na americký filmy, který maj výraznou českou stopu. 5.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejpádnější důkaz proto, proč zbožňovat Abramse, jelikož tohle scientologické produkční pozlátko sice zdědilo po svém předchůdci většinu charakteristický rysů, jako je adrenalinová akce a spousta popichování dílů minulých, ale pozapomnělo dodat alespoň kapku ze sebe, protože prototyp BMW, ani vnady hlavní hrdinky nezůstanou v hlavě déle, než jak dlouho trvá legendární úvodní odpočet; nulová práce se záporákem, nepříliš chytlavý děj a předčasný vrchol všeho uskutečněný už v Dubaji, už jde vyloženě jen a pouze na Birdovo triko. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Exploze Kremlu a Rudého náměstí v Moskvě vznikla ve studiu s pomocí záběrů skutečného náměstí. Scénu natočil oscarový specialista na vizuální efekty John Knoll: “Naplánovali jsme polohu, kde a kdy kdo je, a potom natočili panorama a běžný život náměstí. (Zdroj: Bontonfilm)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama