Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jen jáá, Jen jáá si mohu pustit druhý díl a nevidět PRVNÍ!! k Filmu- Dějově je to jeden velký spletitý Mišmaš.. Spousta postav, člověk se v tom těžko orientuje, kdo má vlastně jakou úlohu.. takže na tohle třeba nebrat Ohledy, ale co se týče Akce, ta je Prvotřídní !! Špičková choreografie, mlátičky, parkour Fakt vše, co by v Akčním filmu mělo Být ! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přestože je dvojice Belle-Raffaelli o něco méně využita, akční scény jsou tentokrát ještě lepší a ještě zábavnější. Okrsek 13 v podstatě beru jako film, točený pro fanoušky parkuru a akce. Příběh není tak hloupý, jak jsem čekal, ale spíše finále je trochu prazvláštní a nejsem si jistý, jestli autoři vědí, co příště chtějí ukázat a kam směřovat. Ale mě stačí, když zase dvojice Belle-Raffaelli předvede pořádnou akci, utíkání přes střehy několika domů a malou akci v čínské restauraci (to bylo něco ...). Bello přesto tentokrát zůstává trochu pozadu a je spíše tím, co běhá a skáče než tím kdo bojuje. Škoda, ale příště to jistě autoři napraví a té vaty okolo bude ještě méně (=ještě více akce!). Nadhodnocené 4*, které berte spíše jako dobré 3:). ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 4.12.2010, réžia slovenského znenia = ŠTEFAN MANDŽÁR+PREMIÉRA NA JOJ = 27.2.2015, réžia slovenského znenia = - Som fanúšik a vyznavač parkouru. Nemôžem ísť teda pod 4. Napriek tomu, že príbeh nie je o nič originálnejší než prvá časť, akcie sú na hranici dokonalosti. (6.4.2009) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Málo akce, moc keců a zbytečná snaha o rozvíjení zápletky a příběhu, protože to je za prvé dost debilní a za druhý to brzdí celej film, pořádně se to v podstatě rozjede zhruba až v poslední třetině, kdy většinu akce řídí Cyril Raffaelli a párkrát tam někoho solidně roztříská za podpory svižný hudby, ale je toho zatraceně málo, vedle toho jeho parťák z jedničky David Belle nepředvede pro jistotu nic a zmůže se jen na pár hopsand, který vzdáleně připomínaj Parkour, ale spíš to je většinou jen dynamicky natočenej běh a žádný akrobatický kruťárny, ani skoky se nekonaj a víc toho nepředvede, což je teda docela trapas, když člověk ví co David Belle umí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mně, že se dvojka Belle-Raffaelli nechytla v USA, nebo jakychkoliv větších komerčních projektů. Dle mého hravě přebíjejí Stathmama a jemu podobné. Dvojka je jednodušší, dějově i technicky přehlednější a rychlejší. Jiný režisér prospěl. Alessandrin se narozdíl od předchůdce nesnaží o co nejtvrdší full-kontakt akci, ale svižnou a zábavnou audiovizuální mixáž, kde je důležitější zvuk basů, nežli preciznost chvatů. Normálně bych to měl rád přesně opačně, ale v tomhle popkulturním příběhu prapodivného konceptu sedí pravý opak, tedy přesně to, co jsem měl možnost vidět. Bez vyšších ambic, ale celkově v pořádku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama