Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

klerik 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Rob Cohen odštartoval adrenalínovú lavínu v Amerike, v Európe sa o to isté snaží Luc Besson. Yamakasi je adrenalínom a humorom nabitá pohodovka, ktorá je hlavne v akčných sekvenciách príliš postrihaná, ale za to zrejme môže rozpočet. Pozeratelnejšie by to bolo, keby sa vo filme neobjavil motív arabských imigrantov... Ale na pobavenie stačí... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Pohodičková zábavná komedie (možná tak nebyla myšlena, ale připomíná mi to trochu humor z Taxi [ještě aby ne, když scénář psal sám velký Luc]), parkourových scén bych očekával trochu více, ale budiž. Celkově je to taková jednohubka pro pobavení. Vážné scény zde vyznívají na prázdno, proč si tím vůbec dělali škodu? ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem bez rozběhu nepřeskočil panelák, ale pokud mohu parkour sledovat z pohodlného křesla, tak se mi hodně líbí. Yamakasi parkour propaguje celkem zábavně, i když dějově to jen poměrně stupidní hříčka, která nebývale přesně ukazuje výhody vyspělého kapitalistického zdravotnictví - řádně si plať zdravotní pojištění, ale jestli onemocníš mimo své možnosti, tak budeš mít štěstí, když si na tvou léčbu někdo vezme úvěr. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To, že jsou frantíci excelentní akrobati, to už sem zjistil v 13tým okresku, kde David Belle předváděl fakt neskutečný kousky a tady je to hned v několikerým provedení a musim říct, že mě tim svým sportem fakt nakazili a kdybych si nebyl 100% jistej, že bych si při prvním skoku urval koleno a mohl si prohlídnou svojí holení kost, tak bych to taky chtěl provozovat. Oddychovka fakt parádní, svižná a být to ještě akčnější a s nadupanějším hudebním doprovodem, tak pětihvězdičková. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

No, to byla zase prvoligová debilita! Tlupa postpubošů leze po barácích, zesměšňuje benga a stává se idolem pro děcka - bodejť by ne, když hopsají a metají kozelce snad i cestou do mekáče pro burgra. Úžasná idea filmu: Svým činem nejspíš nechtěně motivuju děcko k vylomenině, po níž je mu třeba transplantovat srdce, načež to napravím za cenu několika vykradených domácností, zraněných lidí, poškození spousty majetku a zburcování celého policejního okrsku. Ve finále policajt šermuje bouchačkou před ksichtem doktorovi, okrade ho o sto litrů a všechny tyhle kraviny film ospravedlňuje chatrnou moralistickou berličkou o nenažranosti pánů v bílých pláštích (berličkou chatrnou vskutku mocně - doktoři jsou arogantní zlouni a v nejhorším případě na vás tu bouchačku vytáhnou taky). Vznešená myšlenka fakt nestačí, pokud napíšu dementní scénář, který se na jednu á čtyřku nevejde jen proto, že je k němu celej štos vaty s nadpisem "naivní, nelogická, na efekt postavená trapárna, trpící kontraproduktivním samaritánským komplexem". Když jsem se dozvěděl, že je pod scénářem podepsán také Luc Besson, uzřel jsem vesmírnou pravdu - ten pán už léta píše scénáře náhodným mačkáním tlačítek na klávesnici, což je vlastně docela kumšt (proto to ve finále natočej). Jinak pro doplnění informací o filmu: policajti jsou tradičně zcela neschopní/nečinní statisté, bumčvacht muzika je po chvíli pěkně otravná, kamera a střih utekly z průměrného videoklipu a nezbytný happyend je patřičně slaďoučký. Každopádně zachovejte klid, až se kolem vás prožene multikulturní tlupa maskovaných šílenců, rozfláká vám byt a ukradne půlku majetku, může vás hřát myšlenka, že zrovna běží nějakému Toníkovi koupit ledvinu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama