Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Krásný životní styl, hópat jako opička, dokud mi synoviální tekutina, femur, menisky i vazivo nesplynou v jedno. Prosím, mládežníci, držte se toho! On už rád někdo volnokalhotářským osmnáctiletým zkriplencům, kteří si bez pomoci nedojdou ani na hajzlík, obhospodaří jejich neukojené partnerky (žádosti prosím do schránky). Faktem je, že čurákování po střechách vypadá efektně. Což také třináctému ogrcku vynáší od kulínka oněch 40%, protože příběh je stupidní jako kocour Mikeš, rádoby sociální přesah k smíchu a hlavní geroj si neumí obléct ani tričko. Snad se při točbě nenastudil, to by mu ještě chybělo. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Po pár prvních minutách jsem měl pocit, že se bude jednat o naprosto debilní film, což sice není úplně nepravda co se vratkého scénáře, mnoha hereckých výkonů nebo dialogů týče, na druhou stranu to celkem zachraňuje abnormální počet akčních scén či chcete-li sportovních výkonů. Ano, ona je to v podstatě přehlídka vrcholových sportovců přestrojených za herce, takže pokud jste fanoušci oku lahodících akčních pekel, je tohle něco pro vás. Naopak pokud by jste rádi opravdové herecké umění, záchrana města hopsajícími chuligány vás asi příliž nenadchne :D. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Mašíbl< ... Mám pocit, že s relevantním komentářem k téhle magořině musím počkat napříště. Tenhle film je prostě třeba vidět vícekrát, už pro ta artistická cvičení... ;-) Ty čtyři hvězdy proto jsou víceméně odrazem jakési mé patafascinace, cože je v současné postmoderní cinematotální popkultuře možné... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhliadnutie to vcelku nebolo zas tak zlé, ale pardón, okrem exhibície akčného parkouru Okrsek 13 neponúka skutočne nič záživné. Bojové scény vôbec nerozvíria hladinu adrenalínu, hlavná dvojka je k pos*aniu nudná, zápletka neoriginálna, hlavný záporák nemá ani štipku charizma (no, možno malinkú štipku snáď) a dokonca sa ani nedočkáme žiadnej šťavnatej syrovosti, ktorá by filmu dodala gule. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Extrémní akční trip. Excelentní adrenalinové scény. (Nejen) akrobatický talent hlavního hrdiny, ztvárněný Davidem Belle je nezpochybnitelný. Již od začátku jsem doslova visela pohledem na tom šikovném, černovlasém, svalnatém a potetovaném hustém týpkovi, co v klidu skáče ze střechy na střechu. Již úvodní titulková sekvence je parádní a to, co přijde po ní, Vám nedá na chvíli vydechnout. Film mohl mít klidně i delší stopáž, děj je maximálně našlapaný a tím uběhne příliš rychle, takže na konci možná budete rozhecovaní na další nášup. V Okrsku 13 nesmí samozřejmě chybět drsňácké hlášky a "vytuněná" hudba. Jako závěrečný "bonus" mě upoutala zpomalená, několika sekundová, avšak velmi působivá scéna letící zapálené sirky. "Vadí ti, že je v týhle zasraný čtvrti ještě nějakej čistej barák?", "Neplatím ti, abys chrápal." - "Promiň, já jsem jen odpočíval." ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)
  • Na začiatku, keď sa K2 (Tony D'Amario) dobíja Leïtovi (David Belle) do bytu, Leïto zatvorí dvere zvnútra a potom ich vykopne na opačnú stranu, čo je ale nemožné. (ČSFD)

Reklama

Reklama