Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (114)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo a chtěla jsem tomu dát 2*, ale ke konci mě to docela i chytlo. Mám prostě pro tyhle filmy slabost, protože tohle je i můj sen, a vždycky jsem chtěla na školu tohohle typu chodit. Nicméně film jako celek mě docela zklamal, nakonec tomu ale dám 3*, i když nevím jestli bych se na to podívala podruhý. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je libo filmovou hádanku? "Tak slibně to začalo, tak hloupě to pokračovalo, a tak tuctově to skončilo. Co je to?" Jistě, Fame... Náskok před Muzikálem ze střední si sice udržel, ale bohužel ne tak velký, v jaký jsem doufal. Škoda. Těšil jsem se, jak zde rozepíši klady, ze kterých jsem potěšen, namísto toho si můžu jen povzdechnout; co jsem vlastně čekal? ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který je podobný ale už stovkám předešlým. Krásné holky, krásní kluci. A co je nejkrásnější? Když krásný kluk chodí s krásnou holkou :D Průměr. Přestože, jsem věděla (a to snad každý) o čem daný snímek bude, podívala jsem se na něj. Musím říct, že mě ničím speciálním nepřekvapil, ale jedné věci jsem si všimla. Bylo tam dobře vyváženo pozitivum a negativum daných postav. Všichni nebyli nejlepší, nejúžasnější a nejúspěšnější. Byli tam i osoby, kterým se nedařilo a přímo jim řekli, že to s nima lepší nebude..Což většinou neřeknou, ale optimisticky je nabudí, že se to určitě splní :D Samozřejmě jsem se nejvíce těšila na závěrečné vystoupení, které bylo samozřejmě krásný, ale víc ani ťuk. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela slušný remake. 1) Moc nechápu, proč se tolik tvůrců pokouší o remaky. Snad nedostatek kvalitních scénářů, snad jen příliš zbytnělá ega režisérů a producentů? Většina takových pokusů je horší než originály; není divu, když často jde o slavná a kvalitní díla. 2) I v našem případě nahradili tvůrci kvalitní dílo jakousi filmovou břečkou s postavami bez jasných kontur, bez osobitosti a vcelku i bez výrazné snahy se prosadit. Výstižný koment k věci: kiddo. 3) Přesto se mi nakonec film docela líbil, a to díky pěkným zejména tanečním číslům. Není to snímek, který bych si zařadil doma do filmotéky, ale strávil jsem s ním příjemné téměř dvě hodiny, a to se taky počítá. 4) Zaujal mě 21letý otevřeně homosexuální Paul Iacono (Neil, který shání peníze na film). ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Jelikož už jsem byl zvyklý, že předchůdci Fame alias Step Up (2) se ani moc nesnažili vyrábět příběh, jako ho spíš jenom podkreslovat skvělými tanečními výkony a chytlavou taneční hudbou, napadlo mě o Fame úplně to stejné. Film, kde se několik nadaných dětí snaží dokázat něco víc, budou tančit a zpívat a budu všichni hrozně krásní a talentovaní. Už prvotní chyba byla, že jsem si to opravdu myslel. Doopravdy si chce Fame hrát na nějaké existenční drama, kdy má každý z nás nějaký problém, ale jen díky happyendům všechno zlo světa zničíme a budeme žít šťastně až do smrti. Hlavní chybou jsou nudné dialogy a snaha dát filmu nějakou úroveň. Postavy jsou jen nastíněné, ani jednu z nich si nemáte šanci připustit k srdci, protože jsou všechny dost nesympatické a se svými malými životy chtějí, abychom jim zobali z ruky jejich problémy. Na dvouhodinové rozšířené verzi je skvělý jenom zpěv a tanec, ostatní motivy padají do háje a vytváří jen hustou univerzální hnědou omáčku, která se zaplácává do sebe a rozbředle se válí na předhozeném talíři. Až zas příště bude někdo dělat film o nadaných dětech na umělecké škole, neměl by zkoušet našít těm nebožákům na dres příběh. V takovýchto případech se nenosí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama