Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Uáá, že já káča se ještě pokouším dívat na filmy typu jak vizionářský učitel vytvořil ze skupiny delikventů lepší lidi - Nebezpečné myšlenky mi měly stačit. Mám ráda Banderase a taneční filmy (dobré taneční filmy, i když jich moc není), ale tady Banderas neměl co hrát, v podstatě se tu skoro netančilo, a film byl v podstatě vyplněn klišovitými dialogy a zobrazováním těžkého života teenagerů. Jedna hvězdička za scénu s otvíráním dveří a obstojnou taneční scénu v závěru. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Mělo by to možná aspiraci na docela slušný snímek, jen kdyby to zas nebylo zaměřené na proměnu mládeže, která se ve svém životě potkává s těžkými ranami. O tanci to v každém případě je, dokonce máte možná chvilku pocit, že někteří skutečně tančí, aby žili. Bohužel ale sjednávaná náprava a výplň volného času pro problémové žáky z toho dělá tradiční americký počin, který je jedním z mnoha. Jediné, co mi zůstane v hlavě, je představa, že já bych se od Banderase do kola vyvést nechala. ()

Reklama

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že pôvodne som čakal nejaký príbeh o chlapovi čo stratil prácu a nevedel si nájsť novú. A tak začal učiť asociálne deti elegantné tance. No to sa nestalo. Osobný život učiteľa sa až tak veĽmi nerozoberal, a to sa mi páčilo. Páčilo sa mi ako sa snažil pracovať s deťmi ktoré spolupracovať vôbec nechceli. Neprišlo mi to ako nepremyslené a nelogické ale zaujímavé. 92% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak zlé, jak jsem se bála. Jsou tu všechny potřebné ingridience - pohledný hlavní hrdina, problém, který hrdina zdárně vyřeší, všichni se mají rádi, konec dobrý, všechno dobré - ale chybí originalita, odvaha jít trochu za hranice konvenčního scénáře, šablonovitost, která čiší na sto honů. Je to sterilní, což by u filmu věnovaném tanci, i když jde o klasiku, být nemuselo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čistých 60%. Takový filmík na pohodku. Námět klasika, i přesto, že jde o skutečný příběh. Zpracování takové solidní, nenudí to, ani to nějak extra nenadchne. Celkem příjemně se na to kouká a člověk se svým způsobem baví. Sem tam padne nějaká vtipná hláška, což potěší. Jediné, co mě docela zarazilo byl nedostatek emocí. Ani mi nějak nepřišlo, že by měl učitel něčím tak silně zapůsobit, aby se žáci změnili. Ale je to možná je můj pocit. Každopádně to rychle uteklo a fajn se na to koukalo. Ale podruhé bych se asi už nedíval. Howgh! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)

Reklama

Reklama