Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (562)

packa 

všechny recenze uživatele

Přehrávající Azaria se s přimhouřením oka snést dal, manželé Winslowovi byli hrozní, ale suverénně nejstrašnější byli ti modří trpaslíci. Chyba bude nejspíš v předloze, něco takového snese televizní obrazovka v kreslené dvacetiminutové epizodě, ale jako hraný celovečerní film pro velké plátno námět neobstojí. Nebo že by byla chyba ve mně? ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

"Na to se nekoukej, to je o ničem", "naprostá ztráta času", takové a podobné věty jsem slyšel od kolegů v práci aj. Film už stažený, tak co s ním, smazat nebo to risknout? :-). Nerad, když už mám možnost něco shlédnout, se filmu zbavuju na doporučení ostatních, mám svůj pohled a nerad si nechávám filmy hodnotit od jiných, nebo alespoň nesoudím tak, jak vidí druzí. U Šmoulů jsem rád, že jsem dal na sebe a na film se podíval. Jde o svěží půlanimák (jak podobným filmům říkám), který mne dost často rozesmál. Není tak vtíravý, jako jiné kousky. Počítačoví Šmoulové vypadají pěkně a jsou tak hezky podobní kreslenému originálu. Gargamel jako jediná postava z kreslené pohádky má tady reálnou podobu a Hank Azaria byl v této roli bezkonkurenční. Nebýt jeho, pak by to možná za ty řeči kolegů stálo, ale s ním jsem se slušně pobavil. Gargamel v jeho podání = BOMBA! :-D. Šmoulové tak dle mého dokážou zaujmout vaše děcka a vám věřím, nebude vadit těch pár minut sledovat ty malé modrásky po jejich boku. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo, a ačkoliv si Šmoulové svůj boom odbyli už před drahnými léty, teprve letos se dostali do filmu a jsou hned trojrozměrní, ale tihle Šmoulové svoji rodnou Belgii snad nikdy neviděli. "Poamerikanizovaní" modří trpaslíci zamířili magickým portálem ze své středověké vesnice uprostřed lesů rovnou do víru velkoměsta. Konfrontace s New Yorkem probíhá podle očekávání standardně. Ujme se jich sympatický návrhář reklam Patrick s jeho milou, těhotnou ženou Grace, nahánět je v ulicích a obchodácích bude spolu se svým kocourem Azraelem i zlý čaroděj Gargamel, který za nimi také prolezl portálem. Stále je nenávidí a stále je potřebuje jako přísadu do svého zázračného lektvaru, děti si užijí pestrobarevné legrace a dospělí to s nimi přežijí, protože pro většinu z nich jsou roztomilí trpaslíci vzpomínkou na jejich dětství. Nedá se říct, že by příběh oplýval nějakou přehnanou nápaditostí. Jde jen o jakousi kostru, na kterou jsou postupně navlékány jednotlivě zábavné, ale i poučně výchovné příhody, ve kterých Šmoulové většinou zběsile někam prchají, někam padají, nebo případně někam letí, jsou otravní, hyperaktivní a vymýšlejí, jak se dostat zpátky ze světa lidí do své milované vesnice. Čtveřice scénáristů se s větším vykreslením šmoulích charakterů moc nezaobírala, ale naštěstí je zachovala, a asi spoléhala více na to, že to Raja Gosnell nějak přijatelně pospojuje a trikoví kouzelníci vdechnou Šmoulům život. A to se skutečně podařilo a Šmoulinka dokonce vypadá lépe než kreslená, a dokonce se dozvíme i něco o jejím původu. Rovněž Gargamel je lepší, než ve své animované podobě, a může za to hlavně zábavný herecký výkon Hanka Azarii, ale oproti tomu Azrael vypadá jako docela obyčejná digitální kočka. Škoda, že příběh je moc předvídatelný, a občas se dostaví nudné pasáže, které jsou blízké spíše americkým divákům a celé to vyznívá jako oslava New Yorku, než náhlednutí do kouzelného šmoulího světa. Vyšmoulených 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $142,614,158Tržby Celosvetovo $563,749,323Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,561,977 //počet predaných kusov 685,149Tržby za predaj DVD v USA $35,761,710 //počet predaných kusov 2,082,829║ Absolútne tuctová zaležitosť, bez lepších nápadov, nesúca sa v priemernosti, aj keď ako tak znesiteľnej, ale niektoré praštené vtípky si fakt mohli odpustiť. /50%/ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Možná už jsem na tohle starej, ale takhle teda né, to bylo celý špatně, Amíci nám znásilnili ubohé šmoulíky (už jsem jen čekal, kdy Koumák vytáhne I-Pad...). Šmoulinka mluví hlasem profláklé Katy Perry, jejíž hlas je tak nesnesitelně protivný, Gargamel aspiruje na cenu "Trapák roku" (jen těsně následovaný Azraelem) a takhle bych mohl pokračovat dál. Přiznám se, že jsem neměl sílu tuhle slátaninu dokoukat celou. Asi jsem holt nebyl cílová skupina, ale probůh, kdo jí je?!? Ta jedna hvězdička je za "Barneyho", jen doufám, že si tímhle neposere dobře rozjetou kariéru... Modrá prostě není dobrá (viz. Avatar). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Na záverečných fotkách sú Šmolkovia odfotený ako stavajú mrakodrap. Je to odkaz na slávnu fotografiu Charlesa C. Ebbetsa, ktorý zachytil obed robotníkov na vrchole rozostavaného mrakodrapu RCA Building. Podľa niektorých zdrojov je na fotke aj Slovák Gusti Popovič. (SeanBean)
  • V každom zábere filmu je niečo vo farbách šmolkovej modrej. Košeľa, kravata, odraz v aute, oči, či taška náhodného okoloidúceho. (giaruj)
  • Většina šmoulů jsou známé tváře z dřívějších zpracování. Panikář, Šílenec a Nebojsa jsou však postavy zcela nové. (Holusacek)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama